Navštíveno 8968x

Potreboval bych poradit. Velmi uvazuju ze az bude venku hezky tak dodelam pro suby pod sedackama zesilovac abych tolik nezatezival CIC jednotku. Jednak se ji odlehci coz se projevi na zkresleni a budu si moct pomerne slusne seridit pomer suby vs satelity. Uz ted to hraje velmi velmi slusne, ale na suby je proste potreba zesilovac. Potreboval bych zesik co da bez limitace cca 100 az 150W na knal a kanaly dva, protoze suby jsou pod sedackama. Rozmerove co nejmensi, ale ne na ukor kvality. Financne co nejmene, exoticke predrazene znacky hned vynechte.
Diky za radu.
mam na prodej Ground Zero,myslim,ze by na to bylo akorat
2/1 kanalovy zesilovac Ground Zero GZIA 2230HPX
Dolni propust pro SW - LPF 30Hz-250Hz
Horni propust pro komponentni reproduktory - HPF 40Hz-3000Hz
Namereny vykon
2 x 160W RMS@ 4 ohm
2 x 200W RMS@ 2 ohm
1 x 350W RMS@ 4 ohm do můstku
Pojistky:2x25A
Rozmery: 270x46x160mm
Zaruka 6 mesicu.
Cena 1690,-Kč
[ Link ] 

23.02.2013, 15:44 |
TomasT | Upraveno: 2013-02-23 15:45:11
To uz je nejaky starsi kousek, je to tak? Jak je to stare?
Jeste jsem zapomnel na velmi dulezitou vec, musi mit automaticke zapinani a samozrejme bez jakychkoliv vedlejsich projevu. Ne ze bych byl liny, ale nehodlam rozebirat svazek kvuli vyvereni remote...
Len tak vseobecne mam pocit ze veci sa nerobia ako niekedy cize nemusi byt to byt vzdy vyhra...
Hod prosim Ta nejaky link na samozopinaci zosik :o

23.02.2013, 16:20 |
TomasT | Upraveno: 2013-02-23 16:21:22
Nehodim, ale videl jsem uz. Je to pomerne jednoduche, snima velikost napeti na signalovem vstupu a jakmile prekroci napeti na vstupu rozhodovaci uroven tak sepne. Potom bezi a jakmile zase klesne pod rozhodovaci uroven tak se za nejaky cas, treba 10s vypne menic a bezi jen cast ktera snima velikost napeti na vstupu a ridi start menice... Jednoduche jak facka. Opravdu jsem to videl, ale nepamatuju si kde.
Ja nemam problem se starsima vecma, ale musi byt jako nove, bez jakychkoliv znamek pouzivani. Verim ze temto vykonum se digitalni zesilovace zatim vyhnou, ze to neni vyrobne zajimave.
Tomas:nevim,jak je presne stary,ale cca 5let urcite...nicmene to na tom nic nemeni,kdyz funguje a je jako novej za cenu nula nic...
jinak co se tyce toho samozapinani,tak fakt o zadnem zesiku nevim ze se delal...byly HI/LO adaptery ,ktery to umely co popisujes...zesik nevim...
no jsem zvedavej co a za kolik nakonec poridis...o]
Takze, umi to Hifonics.
Co znacka ESX, konkretne ESX QE 450.2 ???
Pripadne co jsou za obecne slusni vyrobci? Hifonics, jl-audio, Crunch, Ground Zero, Hertz, Rockford Fostage - predpokladam ze s temato vyrobcema bych nemel udelat zavaznou chybu... Poradit dalsi ?

23.02.2013, 18:05 |
Pavel 528 | Upraveno: 2013-02-23 18:06:12
kterej hifo to umi?
to esx je v pohode,jen maly vykon za dost penez...
a ten jako umi to spinani?
z tech znacek bych vybral
JL,GZ,RF,ESX
a o v poradi co jsem napsal...zbytek uz takova slava neni..
no a nenapsal si do kolika penez..
pac ja nabizim za 1700 gz a ten esx je za 8,coz je trochu rozdil a jeste to esx ma mensi vykon..o]]

23.02.2013, 18:29 |
TomasT | Upraveno: 2013-02-23 18:33:40
No, treba ten konkretni ESX mam do 3000 funglofku... To ESX to spinani neumi, ale snad vzadu bude alespon patnactka. Nevim uz zase ktery hifonics to umi, ale umi...
Co se tyce vykonu, ty basaky jsou pomerne male, vic mi stejne nedaji zesilovace z CIC, takze to beru tak nejak s rozumem. Nyni napajim z CIC i suby a kupodivu to staci. Pokud vezmu ze ty integrovane daji realne tak okolo 30W, tak ta stovecka je uplne dostacujici. Rozdil mezi 100W a 200W jsou pouhe 3dB, coz je docela prd...
no tak pak ale i tak proc to esx...kdyz to spinani neumi...o]
pac rozdil mezi esx a tim gz jinak nevidim,jen ze je za pulku a je rozmerove vetsi,coz si psal,ze potrebujes co nejmensi...o]
a ze neni zcela novej?no to neni argument
Ja nerikam ze ho chci, ja potrebuju zjistit z ceho vubec muzu vybirat. Stejne dokud nebude teplo tak to mam na haku.
A hlavne jsem teda pocital s tim, evidentne spatne ze to auto spinani bude naprosto bezna zalezitost.
A jestli za 1600 pouzity pet let stary, tak radsi za tri novy, se zarukou a dph domu.
Umi to hifo triton se sepnout po signalu
Nektery zesiky jako treba mosconi umi po rca i high input
Z malych zesiku treba hifo triton II nebo hollywood hxa 20
Ja hodne pouzivam mosconi one 120.4
Jen nevim jak si predstavujes ze hu cic odlehcis, suby nejsou napajeny z hu
T:pokud si muzes odecist dph,tak proc ne,kup novy...
kral007: Nevim co je hu ?? Muzes mi verit, moje auto nema zadny zesilovac, vsechno to taha chudinka cic.
Muzes mi pomoct s nekolika vecma? Mam E91 a prakticky jedinne misto kam muzu pomerne lehce zabudovat zesilovac je misto u zadniho leveho blatniku kde byva zesik ve vybave hifi nebo professional, nebo na misto vedle ULF modulu kde se montuje treba alpine retrofit.
Muzes mi napsat co na ty mista vleze, pripaden kam jde do E91 zesilovac lehce umistit ?
Myslim si ze do audia trochu vidim, ale o autohifi jsem se nikdy moc nezajimal. CIC mam domontovane, mam predface auto a vylil jsem dost penez za tu jednotku. Navic nejsem priznivcem velkych uprav a drastickych uprav a nemam rad digitalni zesilovace z principu -)
Vypada ze bude mnohem vetsi problem vybrat zesilovac nez se mi predtim zdalo. Vsechny bezne jsou velke kramy a nevlezou do standartniho zastavboveho mista !!

A jeste logic 7. Ovsem logic netaham ani omylem. Maximalne bych vyuzil misto kde je umisteny.

HU je Head Unit = hlavni jednotka - v Tvem pripade CIC
pokud to neni origo je mozne ze Ti tam neco chybi
zesilovaci je hodne, staci si vybrat misto a podle toho vybrat zesik
když sháníš malej zesilovač, co takhle Massive Audio NX2 nebo NX4?? jsou velký jak cédéčko, akorát teda nemají to spínání a musíš tahat REM kabel
[ Link ] [ Link ]
To vypada velmi dobre!!! Nevis o tom vic ? V jake je to tride, nejake foto zevnitr ??
mam ho v aute tu NX2 a hraje to parádně, na to jakej je to prcek :) jinak vnitřek odpovídá cca hollywod HX20 nebo tak nejak, akorát má prý nějaký lepší ochrany a tak... asi to pracuje v Déčku, ale nejsem si jist a jinak když si zkusíš vyhledat příspěvky od Millhauze, tak ten používal tu NX4 a tušim že má dokoce i dvě :) a jestli je to déčko tak tomu detajly rozhodně nechybí a asi se tak za měsíc budu tý NX2ky zbavovat, protože mám něco jinýho co má trošku víc výkonu a hlavně potřebuju víc kanálů

28.02.2013, 21:48 |
macek No nevim nevim jestli je dobre dat zesik jenom na ty repro pod sedackama. Co tam mas 16ky nebo 20ky ?? Nejlepsi je tam dat celej set a je to pac tyhle origo repro stojej za prd. Ja to chci delat taky ale vse dat pryc a nacpat tam to 3 pasmo to hraje dobre. To co chces ty udelat v tom nevidim nic moc dobryho. To ze ulechcis HU je zanedbatelny
Samozrejme ze nejidealnejsi by bylo vymenit vsecky repraky za lepsi, napojit sestikanal a hotovo. Jenze to je uz velka investice a uprimne receno, bmw s cic a hifi vybavou, coz je prave dodany zesilovac pro suby a jine kodovani rozhodne nehraje zle. Vybava tophifi je logic 7. A jelikoz se muzu povazovat za cloveka ktery ma s hifi uz neco za sebou, muzu zcela zodpovedne rict, ze CIC hraje velmi obstojne samo o sobe. Necekam od toho ze to bude hrat jako domaci highendova sestava.
No zdali ti příjde že to co tam máš hraje velmi obstojně tak to potěš prdel :D v tomhle autě je i Logic7 výsměch hudebnímu průmyslu ve srovnání třeba s Logic7 ve freelanderu.... to co tam máš hraje stejně tak hrozně jako BOSE ve starejch A8 .....
Velmi obstojne jsem myslel ve srovnani s m-ask ktere tam bylo driv... Logica jsem nekolikrat slysel a odvareny z neho samo ze nejsem. Neni to nejhorsi, ale troufam si rict ze pro vetsinu uzivatelu to bude plne dostacujici. A uprimne receno, muzika kterou v aute mam je tragedie sama o sobe a obavam se, ze tomu nepomuze ani svecena voda. Rozhodne souhlasim s tim ze by se tomu dalo vyrazne pomoct, ale investice by to byla velka, zasah do elektroinstalace taky.

02.03.2013, 22:32 |
clown kral :) asi tak nejak :))
To zajiste. Ovsem prvni predpoklad abych o tom vubec zacal uvazovat je ten, ze bych to zaprve musel slyset a zadruhe by mne to muselo jo chytnout. A vzhledem k tomu ze auto hifi moc neznam, tak vim, ze v domacim hifi je za 25k akorat tak kulove a ne hifi.
Takze otazka je, kdo muze prezentovat e9x s muzikou?
O 5 prispevku vys pises
"A jelikoz se muzu povazovat za cloveka ktery ma s hifi uz neco za sebou, muzu zcela zodpovedne rict, ze CIC hraje velmi obstojne samo o sobe. "
A ted pises:
"A vzhledem k tomu ze auto hifi moc neznam, tak vim, ze v domacim hifi je za 25k akorat tak kulove a ne hifi."
Tak jak to teda je?
Autohif mne nechavalo uplne chladnyma v podstate o nem vim malo, temer nic. Dost malo abych se nebal zeptat. S domacim hifi nejake ty zkusenosti mam. Rekl bych ze goodle neco i napovi.
Kazdopadne vidim ze autohifi je jeste vyrazne tajnejsi nez hifi, protoze abych rekl pravdu, cekal jsem i nejake opravdu konkretni rady, nejake foto z instalace a ono v podstate prd. Nejvetsi prinos bylo Massive Audio.
Jinak jak pises ze suby nejsou napajeny z HU, tak muzou byt a nemusi. Zalezi na dalsi vybave jakou mas. Tady je zapojeni konektoru do CIC

Ono kdyz pohledas tady na foru tak tu ty informace jsou
Nedavno se nekdo ptal. Fotky jsou tu taky...