Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > BMW e46 Business radio, zesilovač, aux

o Navštíveno 9522x o
o 14.03.2013, 17:23 | Fujinek | Upraveno: 2013-03-14 17:28:00
Cau,
mám v hlavě takovou představu a chtěl bych se s Vámi poradit, jestli je realizovatelná. Jde mi o BMW E46 s originálním rádiem Business (Tape). Chtěl bych zachovat originální rádio a na něj připojit nové lepší reproduktory, rádio nemá RCA výstup.

Pídil jsem se po nějakých informacích, jestli je možné výstupy na reproduktory zapojit do zesilovače a ze zesilovače do nových reproduktorů. Zjistil jsem, že to jde, když se použije zesilovač, který má vstup High Level Input nebo přes převodník tzv. High/Low adaptér -> RCA vstup zesilovače. Řekněte která varianta je lepší?

Dopředu do dveří bych chtěl nějaké středobassové a výškové reproduktory. V zadu je to na platě a tam nevím, jaké reproduktory se hodí, ale to je v tuhle chvíli detail. Mě napadla variant s High/Low adaptérem. (Proč jsem zvolil tuhle variantu, hned objasním.)

Tohle by asi nebylo nic složitého dát dohromady a teď přijde ten oříšek. Chtěl bych někam před zesilovač udělat AUX vstup. Abych si mohl někam připojovat notebook nebo miniPC (klasická zvuková karta jako u stolních pc), hlavně mi jde o to, jaké úrovně signálu mají tyhle počítačové zvukové karty, aby to třeba nezničilo zesilovač. A jestli úroveň je srovnatelná s MP3 přehrávačem, mobilem? Jestli jde vzít redukce jack 3,5 -> R+L cinch a připojit jí do RCA vstupu zesilovače. Teď jak vyřešit přepínání mezi radiem a jackem (notebook). Napadlo mě nějakým přepínačem něco ve smyslu [ Link ] Nebo použít nějaký klasický elektro přepínač.

Přikládám zjednodušené schéma pro lepší představu jak to myslím. (Nemám scaner tak jsem to musel nějak nakreslit v malování )
Budu rád za všechny poznatky. Hlavně se mi nejsmějte, že jsem debil a vymejšlím si píčoviny, něco podobného už slíchávám doma.
Nechci tam dávat neoriginální rádio, vůbec se mi to nelíbí, ale to asi nejsem sám.
Odkaz na schema: :-) [ Link ]

foto k příspěvku  od Fujinek

o 14.03.2013, 20:32 | Toxxx
No vymyslas blbosti ale to je spravne:D No nestacilo by pouzit iba neaky mp3 prehravac alebo ipod atd? Ono sa robia adaptery na Org radia kde je usb,Aux a nemusel by si tam robit neake prepinace a na sub teda pouzit hi-low adapter. Ale vymena radia alebo ho zakomponovanie niekam kde ta rusit nebude si myslim bude o dost jednoduchsie a lacnejsie. Nic nieje nemozne. Snad som ti pomohol.
o 15.03.2013, 00:22 | db-marek
do HI/LOW dat oba signaly cez signalovu rozbocku, zosiku sa nestane nic pokial by si pustil oba signaly naraz. Ked uz zainvestoval by som do trochu kvalitnejsieho prevodniku ako HELIX AFC,...
o 15.03.2013, 22:28 | CarMedia.cz
Koukám, že nevěřící tomáš.. :-) Nicméně Toxxx více méně přetlumočil moji odpověď na mail, který si mi zaslal cca 2 dny zpět. :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3145 sekund.