Cau,
mám v hlavě takovou představu a chtěl bych se s Vámi poradit, jestli je realizovatelná. Jde mi o BMW E46 s originálním rádiem Business (Tape). Chtěl bych zachovat originální rádio a na něj připojit nové lepší reproduktory, rádio nemá RCA výstup.
Pídil jsem se po nějakých informacích, jestli je možné výstupy na reproduktory zapojit do zesilovače a ze zesilovače do nových reproduktorů. Zjistil jsem, že to jde, když se použije zesilovač, který má vstup High Level Input nebo přes převodník tzv. High/Low adaptér -> RCA vstup zesilovače. Řekněte která varianta je lepší?
Dopředu do dveří bych chtěl nějaké středobassové a výškové reproduktory. V zadu je to na platě a tam nevím, jaké reproduktory se hodí, ale to je v tuhle chvíli detail. Mě napadla variant s High/Low adaptérem. (Proč jsem zvolil tuhle variantu, hned objasním.)
Tohle by asi nebylo nic složitého dát dohromady a teď přijde ten oříšek. Chtěl bych někam před zesilovač udělat AUX vstup. Abych si mohl někam připojovat notebook nebo miniPC (klasická zvuková karta jako u stolních pc), hlavně mi jde o to, jaké úrovně signálu mají tyhle počítačové zvukové karty, aby to třeba nezničilo zesilovač. A jestli úroveň je srovnatelná s MP3 přehrávačem, mobilem? Jestli jde vzít redukce jack 3,5 -> R+L cinch a připojit jí do RCA vstupu zesilovače. Teď jak vyřešit přepínání mezi radiem a jackem (notebook). Napadlo mě nějakým přepínačem něco ve smyslu
[ Link ] Nebo použít nějaký klasický elektro přepínač.
Přikládám zjednodušené schéma pro lepší představu jak to myslím. (Nemám scaner tak jsem to musel nějak nakreslit v malování )
Budu rád za všechny poznatky. Hlavně se mi nejsmějte, že jsem debil a vymejšlím si píčoviny, něco podobného už slíchávám doma.
Nechci tam dávat neoriginální rádio, vůbec se mi to nelíbí, ale to asi nejsem sám.
Odkaz na schema: :-)
[ Link ]