Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Zosilovač- problém

o Navštíveno 6243x o
o 11.04.2013, 21:14 | deatMAtch007 | Upraveno: 2013-04-11 21:15:36
Zdravím,
Mam problém dneska som pratal kufor robil som tam poriadky.. :) Všetko som napojil jak som mal predtým akurát že som popresúval veci v kufri.. :) A teraz príde to o čo sa jedná.. Zapol som hudbu hraje všetko ako má ale je tu jedná vec keď napr. vytiahnem okná na aute okná su v el. tak v subwooferi sa ozve zvuk a stále.. Aj keď naštartujem auto tak zašuští v nom stále... Zosik je po 5min hrania horucí jak sv**.. :( Poradte v čom to môže byť.. Zosik je značky MAC Audio čiže žiadna šaplavina.. Keď otvorím kufor pozriem na subwoofer tak z ním stále trasie hýbe z ním.. :(

o 12.04.2013, 00:41 | hotdog
hledej chybu v kabelech. špatná kostra nebo uržená kostra v cinch konektoru. zkus natáhnout třeba jen venkem jiný signál
o 12.04.2013, 08:40 | 323Marty
Hledal bych chybu spíš v napájení - pořádně všechno dotáhnout - na zesu i na autě - máš + i - z baterky nebo máš kostru někde připojenou v kufru? Pokud Ti to nedělalo předtím, tak jestli jsi ty signály někde nepřefiknul, tak by to mělo bejt v pohodě. Zes se může přehřívat ikdyby byl jen špatnej woofer a dával malej odpor...
o 16.04.2013, 21:30 | deatMAtch007
No poviem to tak presnejšie... Keď som zapájal hudbu tak sa mi normálne + čo ide od baterky priamo do zosiku ten kábel sa mi spojil s - čo je na kanály.. Kamarát mi hovoril že som odje** potenciometer v zosilovači.. :(
o 16.04.2013, 22:25 | Pavel 528
pokud se ti povedlo spojit napajeci plus s vystupem,tak urcite neodesel potenciometr..o]]
ale skoro jiste odesel koncovy stupen...
o 17.04.2013, 10:46 | deatMAtch007
a teraz čo z tým mam robiť? :(
o 17.04.2013, 14:58 | Pavel 528
nechat to u nekoho opravit,kdo tomu rozumi...

ja to delam,ale posilat to z SK,nevim,zda se ti bude chtit....

www.autohifiservis.cz
o 17.04.2013, 21:08 | deatMAtch007
Tak dneska som porobil káble dotiahol všetko čo sa len dá prerobil ukostrenie všetko proste.. Zapojil som zosilovač všetko svieti ako má. Do zosiku zapojím CHINCH iba jeden tak začne subwoofer tak jak keby bilo srdce, proste skáče reprak keď buchnem po bedny tak zahučí.. Keď zapojím druhý chinch tak reprak začne hučať jak trafený a musím to ihneď vypojiť.. :(
o 17.04.2013, 23:15 | 323Marty
Oni ti výrobci vědi, proč do montážního návodu napíšou jednu z prvních vět - před instalací odpojit baterii :o(
o 18.04.2013, 14:50 | deatMAtch007
Tak dal som to pozrieť jednému tipkovi a povedal že tomu nič nieje všetko premeral a pozrel.. Povedal že musím pretriediť káble a kúpiť odrušovač na zosilovač..
o 20.04.2013, 20:52 | deatMAtch007
Dneska som prehodil komplet hudbu do ocovho auta a tam to nerobilo vôbec nič žiadne čudné zvuky ani nič išlo to pekne... Prehodil som do svojho auta a sme tam kde sme boli taže v zosilovači to nieje len dakde asi mám dačo zle nie? A nemôže byť rádio v ri**? :(
o 21.04.2013, 14:14 | swep
2 možnosti - rádio nebo kabeláž.

Vzhledem k tomu, že podle toho co tu píšeš, tomu vůbec nerozumíš, tak bych to tipoval na špatné zapojení. Ale mohlo se stát, že odešlo rádio, pokud si ho měl připojeno k zesilovači, během toho co jsi štrejchnul napájením o kostru, signály, reprokabely a podobně.

Odrušovač na zesilovač - nevím že by se něco takového běžně používalo, pokud ano, tak už člověk musí vědět, proč takový člen použije. V 99% instalací se taková věc nepoužívá. Když už, tak existují levné, nebo sofistikovanější odrušovací prvky v napájecí cestě k rádiu, ale pokud máš dobře ukostřeno tak větsinou také nejsou potřeba.
o 22.04.2013, 23:04 | deatMAtch007
Nakoniec to je rádio.. :(( Teraz som napojil chinch na zadný reproduktor aby mi aspoň dačo hralo.. :( Jak to mám urobiť aby to hralo fasa treba urobiť 2x chinche na zadné repráky? A ešte to rádio by sa dalo opraviť? Čo sa v nom mohlo pokaziť?
o 03.05.2013, 23:50 | deatMAtch007
Skúšal som dneska druhé rádio toto isté mi robí.. :( Semtam to nezrobí ale keď po dačom buchnem abo dačo také tak začne subwooferu jebka* a v ocovom aute to nerobilo taže zosik ani rádio to nieje ja už nechápem
o 31.05.2013, 22:46 | Osly | Upraveno: 2013-05-31 22:47:02
Nechci zakládat další téma tak to prdnu sem...

Mám možná stejný problém...po otečením klíčku mi šíleně šumí ze zesíku a to nemám auto nastartováno nic. Při odpojení signálových kabelů repro nešumí...tak jsem zkoušel natáhnout signály mimo ostatní kabely..vedl jsem je přes sedačky a výsledek stejnej...takže mě napadá že by to mohlo dělat jedině rádio... nějaké rady?
Ještě když to vypnu tak to šumění v tom jako by slábne až přestane, jestli to někomu pomůže v radě co je to za problém.
kabaly mám tyto:
[ Link ]
a rádio toto:
[ Link ]
o 31.05.2013, 22:51 | 1kw
Zkus ještě odpojit signály přímo na radiu abys je vyloučil. Pokud nepomůže tak nejspíš chyba v radiu...
o 31.05.2013, 22:51 | Osly
jen mě tak napadlo...pro utvrzení že by to bylo rádiem...můžu na 2 cinche od rádia dát přechodku na 3,5 jack a zapojit to třeba do mp3-přehrávače jestli to taky ruší?
o 31.05.2013, 22:52 | Osly
jj vyzkouším přímo na rádiu a řeknu co to dělá/nedělá
o 31.05.2013, 23:24 | rebel
osly vyzkoušej jiny signály a překostři radio baterkou když ani to ne tak radio :-(
o 31.05.2013, 23:42 | Osly
překostřit rádio, to myslíš jak? natáhnout - od baterky dozadu k rádiu? Jsem viděl i ukostření cichů ale to mi přijde jako bastl...
o 31.05.2013, 23:57 | rebel
jj od baterky k radiu je to pokus omyl ale za zkoušku to stojí
o 01.06.2013, 13:23 | Osly | Upraveno: 2013-06-01 13:24:58
tak jsem to byl dneska vyzkoušet a:
při odpojení sig. kabelů u rádia nic nešumí...
při ukostření rádia se zapojenými sig.kabely to šumí pořád stejně...

další poznatek je že když dám na rádio volume na 0 tak už to nešumí a jakmile začnu přidávat tak to šumí víc a víc...
jde to nějak vyřešit/opravit? Nový rádio teď nechci kupovat nejsou na něj finance a i tak jsem byl s tímto Sony spokojenej, toto je první problém :/
o 01.06.2013, 15:41 | Osly
napadá mě ještě rozdělat rádio...a na ty cinche navíst zvlášť kabel s - od baterky až...to by nepomohlo?
o 02.06.2013, 14:10 | Osly
aspoň rada co dělat abych třeba neposral další rádio? s kabelama vždycky manipuluju jen když je rádio vypnuto tak nechápu co se mohlo stát...
o 02.06.2013, 14:17 | 1kw
Dle toho co píšeš se pokazilo něco v radiu tak bych zkusil jiné.

Ukostřením RCA už nic nepokazíš (tzn. horší už to nebude) ale standartní postup to není a nemění to nic na tom, že je nejspíš KO RCA výstup v radiu..
o 02.06.2013, 15:38 | Osly
No tak jsem odpojil rádio a napojil RCA kabely přes redukci do mp3 přehrávače a chrčí to stejně :/ tak už nevím fakt...zase to stejné když je hlasitost na min tak nic ale jakmile jsem přidal volume začalo to chrastit, už nechápu čím to teda je nebo není...ventylátor ani stahování oken a jiných el. zařízení tam slyšet není prostě stalý šumění/praskání.
o 26.06.2013, 16:15 | Osly | Upraveno: 2013-06-26 16:25:28
tak dělá to zesík, vymontoval jsem ho a dal elekrikáři ale ten nic špatnýho nezjistil, říkal že to bude dělat zdroj ale prý všechno proměřil a nic...neví někdo co by to mohlo dělat?

Vím že zesík není nic extra ale tak na novej zatím nejsou money...hraje dobře ve středech a basech jen na výškách to dělá.

foto k příspěvku  od Osly

o 26.06.2013, 16:26 | Osly
jo název jsem nenapsal :D denver cap 4100
o 26.06.2013, 16:55 | dragoczskill
Víš jak to vyřešit ? Vem ho a vyhoď ho do koše...
o 26.06.2013, 17:24 | Osly
jo přesně takový odpovědi mi teď pomůžou...až budou peníze kupuji nový, jenže teď je situace jiná...
o 26.06.2013, 19:07 | Pavel 528
protoze je to noname smejdik...o]]

no a kupovat zcela novy zesik jsou vyhozene penize,muzes koupit znackovy pouzity se zarukou a moznosti otestovani

[ Link ]
o 26.06.2013, 20:12 | Osly
vím že to není nic extra...ted jsem tam objevil přepálenej propojovací drátek tak uvidím jestli se to zlepší...jak budou money možná se ozvu ;)
o 26.06.2013, 21:12 | Pavel 528
to by me zajimalo,co to bylo za elektrikare co to kontroloval a vse bylo v poradku,kdyz ty ted pises,ze si tam nasel preruseny dratek..o]]]
ono,pokud to byl prave "jen" elektrikar co zapojuje vypinace a zarovky na stavbe,tak ten na toho vetsinou moc neprijde...
o 03.07.2013, 21:27 | Osly
elektrikář kontroloval hlavně zdroj kterým říkal že to asi bude. Jinak už to opravil a praskání už tam není tak hrozný ale pořád tam něco slyším trošku ale nevím jestli to je mp3 nebo zesíkem...asi jsem moc náročnej :D hold novej zesík to jistí :D
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3322 sekund.