Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Focal Integration I BUS 20 nebo Axton AXB25P

o Navštíveno 3933x o
o 14.05.2013, 10:54 | HonzaS.
Ahoj všem, jsem "HIFI lama":) a chci si přidat trošku basů do 4 dveřového Passata r.v. 2001. Nechci si ale zmenšit už tak malej (tedy spíše blbě dostupnej) kufr, takže jsem "vymyslel", že tam dám něco menšího, co pak při prodeji bude i jednoduché demontovat. A došel jsem k váhání, zda Focal Integration I BUS 20 nebo Axton AXB25P.
Cílem je si zvýraznit basy při normálním poslechu hudby, u které se dá i povídat - nepotřebuju, aby mi skákalo auto metr vysoko a odpadávaly poklice:). Ale zase nechci nějaký drnčíčí chrastítko:). Autorádio má sólo výstup na basák, je to JVC asi za 7000,-, ale teď nevím typ...

Poradíte prosím, co vybrat nebo že by bylo něco lepšího, než jsem "vymyslel" já? :))

Díky

o 14.05.2013, 11:03 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
pokud chces rozumnou aktivku tak koukni na MTX

to co jsi linknul jsou presne ty drncici chrastitka

z malejch aktivek je jeste slusna axton AB20A

a nebo dat malej zesik, a malej sw pasivni
treba takhle
[ Link ]
o 14.05.2013, 12:23 | HonzaS.
Díky, omrknul jsem to, ale asi jsem ještě úplně neuzrál na složitou kabeláž, zesilovač a basák => fakt to tam nemám kam dát (vozím kola, hokejovej bágl, atd...:(( )

Koukám, že doporučuješ axton AB20A => je tam nějaký kvalitativní rozdíl proti Axton AXB25P, o kterém uvažuju? Nebo to je jen o velikosti membrány? Možná se ptám úplně blbě, ale já se do toho třeba časem dostanu:)
o 14.05.2013, 13:37 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
stejne se musi kabelat natahat autem jako u zesilovace a pripojit k radiu

ten AB20A je sice 8" ale ma jeste pasivni membranu a funguje

tyhle placky jsou navonena bida
o 14.05.2013, 16:45 | HonzaS.
Tak ok - budu dál přemejšlet:) Nebo že by někdo ještě nějaký názor/rada? :)
o 16.05.2013, 12:25 | Osly
další možnost je koupit si dopředu nějaký komponenty a řádně vytlumit dveře. Sice ti to úplně nenahradí pořádnej sw, ale změna bude určitě dost znatelná.
o 16.05.2013, 14:35 | HonzaS.
To mám taky v plánu, ale netušil jsem, že to přidá basy... Ale asi jo, no:)
Už jsem nakoupil:
[ Link ]
+
Silent Coat Sound Absorber 15
+
Sinus Live akustická samolepící izolační pěna - DSM
+
Silent Coat Sound Absorber 35

a chystám se to tam všechno narvat..:))
o 16.05.2013, 15:13 | Osly
Tak zabraňuje to akustickému zkratu...jinak nic neuspěchat a udělat pořádně hlavně odmaštění :)
o 17.05.2013, 12:44 | HonzaS. | Upraveno: 2013-05-17 12:53:35
Tak jsem si tam přeci jen nechal dát ten plochý Axton AXB25P a je to úplně k ničemu..:) Repráky HERTZ ve dveřích basují víc, než Axton AXB25P v kufru...

I když dám basy na ovladači od Axton AXB25P naplno, vůbec to z toho kufru není cítit... Takže jsme se dohodli (a to mě potěšilo, že servis si vezme tohle prdítko zpět bez řečí), že objednají AXTON AB25 A + AXTON AB20 A a zkusíme, co se tam vejde a jak to bude hrát. Asi fakt budu muset obětovat za pořádný basy místo v kufru - už se s tím začínám smiřovat..:)
o 17.05.2013, 16:02 | HonzaS.

foto k příspěvku  od HonzaS.

o 11.06.2013, 09:21 | HonzaS. | Upraveno: 2013-06-11 09:29:35
Tak nakonec jsem skončil u zesilovače a pasivního basáku:) A chtěl bych poděkovat technikům [ Link ] z firmy ALISO za trpělivost... Nejdříve mi tam na můj požadavek dali [ Link ] AXB25P a to z kufru nebylo vůbec slyšet....

Tak mi objednali [ Link ] AB25 A a ani to nestálo za moc - prostě ty repráky HERTZ ve dveřích hrají lépe, než aktivní basáček vzadu..:)

Tak jsme zkusili zesilovač [ Link ] SP-N2105 a k tomu mi tam nosili jeden basák za druhým:) No furt nic moc to nehrálo, až nakonec přinesli takové větší hovádko jménem [ Link ] AXB 30.

A to nebylo špatné, takže jsem jim už dal pokoj, zaplatil a jel spokojenej (sice s hovadem v kufru :)) ) domu.

Bohužel to druhý den přestalo hrát:(. Tak jsem tam jel zase zpátky => byli v pohodě, změřili to a dali jiný zesilovač [ Link ] SP-N1505 a jelikož měli plno, jel jsem zase hned pryč.
No a cestou jsem málem přišel o uši, skla, poklice a tak...:) Hrálo to ukrutně - drnčelo celé auto, včetně palubky:).
Evidentně byl ten [ Link ] SP-N2105 nějaký vadný a až s tím [ Link ] SP-N2105 se začaly dít věci:)

No, takže jsem druhý den zase jel zpátky (už jsem měl strach, že mě utlučou nějakým reprákem či uškrtí na koaxiálu:)) ), že to basuje moc a že chci menší basák:). Sice si asi mysleli svoje, ale zase začali nosit basáky - teď ale v opačném pořadí, tedy od větších k menším... Nakonec jsem se rozhodl pro [ Link ] Performance SB P 25 a ponechal ten zesilovač [ Link ] SP-N2105.

Takže nakonec jsem šťastný majitel krásně basujícího Passata a slibuju, že už dám zase nějaký čas servisákům [ Link ] z ALISA pokoj:)

foto k příspěvku  od HonzaS.

o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3327 sekund.