Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Jak: Repro do palubky Škoda 1000MB

o Navštíveno 5519x o
o 03.06.2013, 10:56 | tommas
Pomalu se začínám věnovat renovaci tisícovky a potřebuju vyřešit umístění předních komp. Celkový pojetí je auto pro legraci, osazený rádiem, takže žádný velký hifi projekt.

Maximum co jsem při vší snaze schopen osadit je 13 cm (snáz by tam šla teda 10cm, ale to mi připadá málo). Cpát cokoliv do dveří moc smysl nemá. Tapecírunk je nalepený přímo na řidiče, navíc dveře bez pořádné aretace a mizerným pantem nechci zatěžovat kilogramy tlumení, takže jedině využit palubku. Stávající je stejně už napadená kutilem, takže ji škoda nebude.

Směrovost
A nevím zda směrovost přímo, nebo odrazem o sklo, viz obrázek. Estetickýho hlediska se mi víc zamlouvá montáž odrazem, zase pro ozvučnici by bylo lepší usadit je přímo.

Ozvučnice
Celá přístrojovka je plech, takže chci vyrobit uvnitř malé ozvučnice. Ale jak cca velké, kolik litrů?

foto k příspěvku  od tommas

o 03.06.2013, 13:57 | MARWiN
a není škoda takhle ku*vit takový pěkný auto,kterých je čím dál míň? já bych se na to vykašlal a zrenovoval to jako by to vyjelo z fabriky
o 03.06.2013, 14:34 | tommas
Bez obav, kurvení se nekoná, vše originál, pouze občasné funkční vylepšení. Palubka je nevratně poškozená od původního majitele a schovanou mám náhradní, dobrou. Ty dvě díry na repro s mřížkou a dvě výšky celkový dojem z auta nenaruší. Rádio bude v kastlíku, nebo objednám Retrosound z USA.
Prostě do toho auta to není kam lépe dát aby tam byla zachovaná nějaká směrovost (hrát do podlahy se mi nechce :-)))
o 03.06.2013, 14:39 | kubiik
ja bych byl asi pro umisteni nahoru palubky. pokud možno zapustit cele repro a potáhnout průzvučnou ¨latkou. cele by to pak minimalne narusovalo puvodni vzhled...
o 03.06.2013, 14:50 | tommas
Kubiik: cítíme to podobně.

Doporučíte někdo minimální objem ozvučnice pro 13 repro? Repro zatím nespecifikuju, protože je nemám a taky je možné, že se budou měnit.
o 03.06.2013, 16:14 | MARWiN | Upraveno: 2013-06-03 16:20:34
pokud je to tak a palubka je již nenávratně "upravená" po zásahu předchozího majitele, tak to chápu a omlouvám se za svůj komentář... v tom případě bych taky volil jako kubík repra nahoru a potáhnout průzvučnou tkaninou a rádio pokud možno schovat do kastlíku :)
minimální objem je těžko specifikovat, nejdříve si asi vyber repra a podle toho ladit objem
a možná by to chtělo naznačit jaký je na to rozpočet a co si od toho slibuješ
o 03.06.2013, 16:35 | Vencaf
Nejmenší ozvučnice pro 13cm středobasy je 2,5 litru na Morel Elate, mám to vyzkoušený a funguje to velmi dobře. Ovšem je nutná stabilní montáž a kvalitní zesilovač, jinak to nemá žádnej smysl. Běžný třináctky bývají dělaný na objem minimálně 10 litrů a víc..
o 03.06.2013, 17:17 | ladinek
Kolega na chevy foru má 100 škodovečku :) má to takhle :)

foto k příspěvku  od ladinek

o 03.06.2013, 17:17 | ladinek

o 03.06.2013, 17:18 | ladinek

o 03.06.2013, 17:18 | ladinek

o 03.06.2013, 17:19 | ladinek

o 03.06.2013, 17:19 | ladinek

o 03.06.2013, 17:40 | MARWiN
tohle je přesně ta hrůza o který jsem mluvil :-/ pardon za OT
o 03.06.2013, 22:03 | noclue
Videl a pocul som jednu spickovo ozvucenu alfu bertone

165cm kickpanely sa daju spravit aj pekne, netreba smerovat repro na kolena, ale kludne dovnutra, tak ako sa najlahsie spravia. Objem od 5 litrov na 16-ky.
Pri takom 3-pasme nepotrebujes v malej skodovke sub...

Na vrch by som volil bud vysku + stred na palubovku (vyska priamo, stred do palubovky, odraz od skla)
alebo BB napr od Omnes....

alebo najlahsie 13cm do palubky, od 3,5 litra + vyska napriamo. Pri 13-kach do palubky urcite zvazit BR, port BR by isiel dole k noham a vyuzil akustiku miesta na nohy.
o 04.06.2013, 00:24 | tommas
ladinek: pamatuju si, že podobně to měl řešený před lety LukeJeep v brouku, nevím jestli to má dodnes. Zvažoval jsem to taky, ale zhorší se nastupování a celkově to je dost designově rušivý.

noclue: díky za nápady. Kick mě taky napadl, ale nechci se pouštět do složitostí, aktivu, třípásma atd. Chci jenom efektivně a ne moc rušivě naučit auto přehrávat MP3 :-))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3289 sekund.