Navštíveno 3719x

Zdravím, po delší době (prodej prvního auta 2009) jsem se rozhodl, že už nechci poslouchat papíráky z Japonska a začal nakupovat. Prozatím mám -
již nainstalovaný AVIC F40BT, v garáži - Audison SR5, Audison Voce AV K 6, Audison AV6.5, Audison AV12. Na poště na mě čeká Bulkpack od Dynamatu. Představa instalace je taková, že zesík přijde pod sedadlo řidiče, kde je dost místa. Subwoofer dostane k dispozici levou bočnici. A teď k otázkám. Jaký průměr napájecího kabelu? Vzdálenost mezi baterií a sedačkou trasou kabelu je cca 3 až 3,5 metru. Je lepší mínus až na baterii, nebo stačí krátký na kastli? Jaké kabely k repro - výrobce? A signálové koupit vyrobené nebo domácí?

17.07.2013, 22:41 |
Fonfy Reprokable neotech 2x3 mm2 dobry pomer kvalita/cena :)

17.07.2013, 22:48 |
Toxxx Repro kabely Neotech alebo Tasker. Sila kabelu? Aspon 50qmm:) Slabsi by som uz nedaval. Kostru mam na kastlu ale niekto tvrdi ze je lepsie na baterku ale stretol som sa aj s problemom ze kostrenie na baterku bolo zle a samozrejme naopak. Ak das na kastlu tak tym istym prierezom ukostri este ra baterku. Cinche si urob home made a pred par dnami sa to tu riesilo. Noclue doporucoval signaly treba mrknut.
Díky za rady, každopádně 50mmq mi přijde trochu overkill na jeden 500W zesík s tak krátkou drahou napájení. Ale pokud řeknete, že je to nutný, jdu do toho. Jediný, čeho se bojím, je, že to neprojde průchodkou, co jsem našel na straně řidiče a bude to celý o metr delší, když půjdu se zesíkem ke spolujezdci...

17.07.2013, 23:00 |
Fonfy Tak ale budes mat rezervu a jeden poriadny kabel :)
Port na zesilovači veme maximálně 35mmq. Ale zase chápu - po prolistování tohodle webu - jak to asi bude pokračovat. 2 zesíky - čtyřkanál a mono na sub. :-D A na tohle bude rezerva víc než dobrá.
Tak tak :) Pořídíš distribučák a 50 in 35 out a je to :)
Nějaká doporučení jaký výrobce kabelu?
[ Link ] Cenově asi nejlepší a je pěkně ohebný..

18.07.2013, 15:00 |
koren PCY je hliník/měď a nikoliv čistá měď - už se to tu řešilo a je to i v popisu...
ososbne mam 50qmm + aj - ale pri normalnej instal by som tahal 35qmm, lepsie sa s tym pracuje. Ak pojdes do nejakej vacsej install, tak urcite druhu baterku do kufra a z tej kratke kable. Ta druha baterka pokryje pohodlne spicky a na 99% casu ta 35-ka, mozno aj 25 staci uplne.
treba zvazit vodivost cca-kablov, u cca nie je taka ako pri ofc kabloch. Proti hliniku nemam nic, ved bezne sa pouziva na pevne instalacie, ale do auta ee-ee.
neotech 2x3 mm2 na stredobas: very good
2x2 mm2 na vysky, usetris par korun a lepsie sa s tym pracuje
ja mam 2x2,2mm2 aj na stredobasoch a dlzka kabla 5,5m
Ak nebudes mat repro na 2 Ohmy a 500W alebo menej, tak 2x3mm2 je dost do 5m dlzky.
odpor 5m medeneho kabla je pri priereze
1,5mm2 0,125 Ohm
2,5mm2 0,065 Ohm
4,0mm2 0,040 Ohm
Strata pri 5m a 4Ohm repro je
1,5mm2 3%
2,5mm2 1,6%
4,0mm2 1%
pri 8 Ohmoch je to len polovica, preto pouzivam 6-8Ohmove menice, vyssie napatie, mensi prud, mensia strata damping faktora.
ja bych ten Holywood nedal ,me se osvedcil Stinger a nebo kicker a dal bych 50 ,Kicker je paradni kabel ***************************
Jasně že jsou lepší kabely ale za tu cenu ..

21.07.2013, 11:44 |
odvody | Upraveno: 2013-07-21 11:49:29
Děkuju za rady, jak jsem psal, budu dávat zesík pod sedačku řidiče, takže druhá baterka je ze hry, protože vzdálenost mezi kufrem a sedačkou je stejná jako mezi baterií u motoru a sedačkou. Pořád nevím, jak to dopadne a jestli ve finále nevyhodím ten 5ti kanál a nepořídím nějakej 4kanál a monoblok (aby se hřála i sedačka u spolujezdce.:-D).
Navíc, díky tomu, že bude zesál "uprostřed auta", budou pěkně krátký jak napájecí kabely, tak signálový i reproduktorový.
Takže asi rovnou natáhnu 50qmm, protože nerad dělám věci 2x a víckrát. Další dotaz, je lepší koupit jistič a nebo dát pojistový pouzdro? Našel jsem pěkný jističe od Rockfordu, ale třeba je to zbyčený.
A pak mě trochu vyděsila bateriová svorka, co je u Forestera na plusu. Mám tam asi tak 5x 20qmm kabely, chtěl jsem koupit nějakou novou hezkou, ale takový množství kabelů do jedný nespojím. Asi jen přidám oko a povedu to rovnou do pojistkovýho pouzdra.
Jistič je podle mě zbytečný. Na 50 kabel se dává 200A pojistka a nevím jestli se dělá 200A jistič ..
jistic je mechanicke kurvitko a pri vyssich prudoch urcite nie. Poistka do 30cm od baterky a nic viac netreba.