Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rozdielna citlivosť v zostave

o Navštíveno 2953x o
o 18.07.2013, 08:47 | Tomas156 | Upraveno: 2013-07-18 08:49:21
Chcel by som sa opýtať ako je to z praktického hľadiska pri reproduktoroch ktoré majú rozdielnu citlivosť napríklad výšky 90db stredy 93db a stredobasy 92db
Prípadne mám nastavenú určitú hlasitosť na HU pri ktorej budú hrať všetky reproduktory rovnakou hlasitosťou a teraz na HU zvýšim hlasitosť o 30% budú hrať všetky rovnako hlasno alebo sa prejaví rozdielna citlivosť spôsobená zmenou príkonu do reproduktoru

Zapojenie je na aktiv

o 19.07.2013, 11:54 | 323Marty
Reproduktor, kterej má citlivost 93dB bude na 1W výkonu hrát dvojnásobně hlasitěji, než reproduktor, kterej má 90dB. Toliko fyzika. Otázkou je, jak moc výrobci v parametrech lžou. Pokud máš aktiv, tak máš určitě možnost každému kanálu nastavit jinou hlasitost. Takže si k tomu sedni a poslouchej a nastavuj a poslouchej a nastavuj a ........ :o)
o 19.07.2013, 13:04 | Tomas156
jasne ja som to myslel tak že mám to nastavené že to hrá vyrovnane a teraz teoreticky na Hu pridám hlasitosť podľa ktorej každý menič podľa citlivosti zmení inak svoju vlastnú hlasitosť čiže ten čo má citlivosť 93db hude hrať napríklad 2x hlasnejšie narozdiel od toho čo má citlivosť 90 db pri zdvojnásobení hlasitosti na HU
Dúfam že som to vysvetlil zrozumiteľne :D
o 19.07.2013, 13:45 | 323Marty
Tak to se bát nemusíš. Jakmile to jednou vyladíš dohromady, tak pak při zvýšený hlasitosti už hrajou stále všechny stejně :o)
o 19.07.2013, 15:34 | Tomas156
čiže to neznamená že keď pustím do 93db aj do 90db napr o 50w viac tak ich hlasitosť bude rovnako rásť? najskôr som to pochopil tak že citlivejší reproduktor reaguje na každý zmenu v príkone viac ako menej citlivý preto nebude ich hlasitosť rásť alebo klesať rovnako
o 19.07.2013, 17:47 | noclue
signal na hu uberas v db - tak ze 0db je max hlasitost. Cize uberas na vsetkych vystupoch rovnako decibelov. Ostatne ako MArty.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3108 sekund.