Navštíveno 3777x

Zdravím, dneska jsem zapomněl vypnout v autě klíček a škrknul jsem při zapojování reproduktorů o kostru zesilovače a jeho pravý + výstupní kanál. Od té doby mi začlo připojené repro pískat podle otáček motoru. V elektrice se vyznám, ale na opravu si netroufnu. Podle mě je odpálený kondík, jenže který? je jich tu minimálně 20. 2x 35 V - 2200 uF a 4x 50 V - 2200 uF. Těchto 6 je největších, ostatní jsou už malé. Jedná se o zesilovač Ground Zero GZTA 2.250MK2. Máte někdo zkušenost s opravou? Nebo myslíte, že jsem odrovnal něco jiného? Děkuji za rady.
ty kondiky o kterych pises to zcela jiste nebudou,to jsou v napajeni ve zdroji...
Tak jsem zjistil, že když odpojím zesilovač od rádia (mám připojené přes vestavěné RCA rádia Pioneer MVH-1400UB) tak to nic nedělá, je jen ticho. Takže je možné, že ty RCA v rádiu mohou být zničené? Myslíte, že mi tuto závadu uznají na reklamaci? Případně je jednoduché/levné to opravit?

22.07.2013, 15:28 |
alfik | Upraveno: 2013-07-22 15:31:11
ak je to radio pioneer tak ho rozrob najdi prepalene poistky na rca zemi a natvrdo to prepoj dratom.Budes mat po probleme
pripadne ak nechces rozoberat radio tak len spoj kostru na rca kabloch s kostrou radia.Vzadu na chladici je zavit, tam nasrobuj srob a pod to ten drat uchyt
Ty pojistky co tam jsou, se vyměnit nedají? Když propojím kostry RCA s kostrou rádia jak říkáš, nevyskytne se nějaký další problém později? Abych tím neodrovnal rádio...
reklamaci ti neuznaji,pac ti reknou,ze si mel nekde spatnou kostru ci si odpojoval RCA pri zapnutymm radiu a zesiku,pak to takto odejde,kdyztak mohu opravit

23.07.2013, 08:41 |
Osly
existor mne sa stala podobna vec asi mesiac dozadu, skocil som do autorizovaneho servisu a pytal som sa persne na nejaku inu moznost, teda vynechanie tej poistky...
pan mi povedal ze davaju sa tam rozne drotiky a podobne, no ak sa ti takyto "skrat" podari nabuduce uz to nebude vymena poistky za 8€, ale nieco nasobne drahsie...
to riesenie co poslal Osly je celkom zaujimave

23.07.2013, 15:48 |
existor | Upraveno: 2013-07-23 15:49:59
Osly no toto přesně psal alfik. Jen jsem se ptal, jestli to nezpůsobí nějaký větší problém.

23.07.2013, 23:37 |
Osly jj ale alfik to psal bez pojistek takže pak můžeš odpálit něco jinýho
No propojil jsem kostry RCAček s kostrou rádia a vše jede jak má. Děkuji vám všem.

25.07.2013, 19:53 |
clown muze mi nekdo vysvetlit co je a tech Pio tak blbe .., ze se to uz deje XX let ? Na druhou stranu ja mel Pio 4x z tech 30 radii co jsem mel a nikdy jsem to nesmahnul.
Já jsem si to zavinil sám. Zkratoval jsem - od baterky na + výstup zesilovače (na repro)... I když nechápu jednu věc, že to zašlo až k RCAčkům, a zesík je v pohodě.