Navštíveno 3611x

23.07.2013, 20:43 |
Yankee13 | Upraveno: 2013-07-23 20:44:03
Čau, chci trochu vylepšit ozvučení tý svý Alfice a tak mi to nedá nezeptat se na rady a typy. Zatím mám v úvahu dvě varianty, přičemž základem je vždy autorádio Pioneer Pioneer DEH-1500UBG (
[ Link ] )
bez zesilovačová:
přední dveře:
Focal Access 1 165 A1 (
[ Link ] )
zadní dveře:
Focal Access 1 165 CA1 (
[ Link ] )
tohle už je trochu jinej nášup:
přední dvěře:
Boss Audio SE60CK (
[ Link ] )+
Boss Audio CW450 (
[ Link ] )
zadní dveře:
Boss Audio SE653 (
[ Link ] )+
Boss Audio CW250 (
[ Link ] )
U obou variant počítám s vytlumením dveří s tím, že je chci časem doplnit o vhodný subwoofer.
Poslouchám hlavně rockovou hudbu, takže ten sub bych viděl nejradši v uzavřené bedně.
Díky za rady.
být tebou tak bych dal dopředu ty Focaly a k nim vhodný zesilovač a bude to mnohem lepší než ty Boss
zadek bych ani nedával pokud stále nejezdíš v plně obsazeném autě :-)
Focal není špatná značka, která nehraje zle. Problémem je že v dnešní době Focal pokulhává se starou řadou reproduktorů. Ohledně BOSS audio se snad ani vyjadřovat nebudu... Každopádně doporučuji pořídit reproduktory značky gladen ... přední komponentní=>
[ Link ] a zadní koaxi=>
[ Link ] Rádio taky žádná spása ... doporučuji alespoň základní řadu ALPINE
[ Link ] nebo kenwood ;-)

23.07.2013, 21:35 |
Yankee13 | Upraveno: 2013-07-23 21:35:40
tak to rádio už mám doma a podsvícení jsem chtěl sladit s budíkama přístrojovky, ale to je vedlejší... Ty Gladeny nevypadají špatně, takže to k nim bude chtít 4-kanálovej zesík cca 50-60W na kanál s cenou tak do trojky, no ještě uvidím s čím kdo další přijde...

23.07.2013, 23:35 |
Toxxx Ak pocuvas rockovu hudbu ktora je dost narocna tak by som investoval hlavne do predneho systemu s dobrym zesom. A ak si stojis na ozvuceni aj zadnych dveri tak si radsej prisetri ale hlavne sa venuj predku. Dobre vytlmit a uzavriet dvere. Osadit kompami ktore zvladnu tvoj zaner a poriadne nakrmit. Ono aj to radio chce vybrat co bude za to stat a nie zaklad. Mrkni aspon po PioP80.
Slyšel sem ty focaly a kdyz to srovnaš s gladenama Tak je to jak od rejžojedu papíráky za 300 Kc :-( ,takže radši gladen. Pokud mas možnost Tak si zajed poslechnout do ahifi a slyšíš ten obrovskej rozdíl sam ;-)
Jinak jako Toxxx-tlumit........
Čus, tak nakonec jsem se rozhodl ještě kontaktovat firmu Prohifi.cz a dát na radu pana Milana Rychtra, takže mám objednáno následující:
Massive Audio NX4
[ Link ] Morel Tempo 6
[ Link ] T1 Audio T1-KIT3
[ Link ] Silent Coat - 1,95 m²
[ Link ] I tak díky za veškeré rady a podněty ;-)
Nevím, jak v ahifi docílili toho, aby ty gladen hrály tak, jak říkáte. Sám jsem je poslouchal v revilu v panelu jak na zesiku, tak na autorádiu (vše ve flatu) a zvuk byl hrozně tupej, basa placatá. Na zesiku se to sice trochu zlepšilo, ale prostě mě nepřesvědčily. Objem sloupů v revilu odpovídá cca objemu dveří, čili přizpůsobeno k klasické montáží. Celkový projev mě vůbec nebavil. V ceně kolem 3 tisíc se mi hodně líbily například Rainbow DL-C6.2. Podle mě Gladeny jsou pro klasickou instalaci do celých dveří uplně k h... (O řadě RS se nebudu ani vyjadřovat, tam Focal PS hrály uplně jinou ligu).
to ja taky nevím,ale hrajou peckovně.....víc k tomu není co dodat,snad jen,že každýmu sedne něco jinýho,ale 5 z 5ti lidi to slyší stejně jak já.
tak jsem právě vymontoval strej reprák z předních dveří a zjistil, že to muselo dělat nějaký vemeno-100W napojených přímo na rádio-pochybuju, že si někdo dal tu práci a zesík schoval pod přístrojovku.
Takže těch 100 W byl hudební výkon, sinus tam hoši od Kenwoodu radši ani nepsali, každopádně mám už přes týden pozapojováno a je to lahůdka :-D