Navštíveno 4520x

30.09.2013, 14:45 |
Forma Ahoj chci si koupit subwoofer 700W a chci si udělat ozvučnici z dřevotřísky a potřeboval poradit chci dát 2 subwoofery vedle zebe jeden má max. 700W takže dohromady budou mít 1 400W a potřebuji poradit jaký objem má mít ozvučnice a potom s rozdělením ozvučnice děkuji mockrát za rady.

30.09.2013, 15:24 |
Směty Ozvučnice se řeší přesně na model basáku, ne podle výkonu. Takto Ti nikdo nic neřekne. ;o)

30.09.2013, 17:02 |
Forma ale tak když tam budu mít dva basáky v jedné ozvučnici tak tam musí být přepážka né ? tadyten bych chtěl
[ Link ] tak jestli byste mi poradili

30.09.2013, 17:40 |
rebel když to budes mit na monobloku tak nech klido jednu velkou bednu .
Ale ty subáče so jsi si vybral nema smysl ani kupovat bas bude placavej a oničem
to si radeji kup poctivejch 700 w a budes prekvapenej to udela jen jeden kvalitní
A na takové chrchly ti bude stačit 2*40l bedna
Osobne by sem to nekoupil a radeji došetril aspon 2000 a budeš o level jinde
v podstatě jako rebel ...

30.09.2013, 19:48 |
Forma Děkuji za rady a když budu mít 700 w tak můžu mít dva vedle sebe v jedný ozvučnici oddělený příčkou nebo né ?
Každé subwoofery můžeš mít v jednom boxu odděleném příčkou. Musíš přemýšlet hlavně nad tím. Kolik chceš do celku investovat. 2x 700W subwoofery ti přinesou podstatně větší investici i do zesilovače, napájení, apod. Nic proti rebelovi a ostatním, ale ohodnotit náročnost a specifikaci wooferu podle obrázku, tak to je už trochu síla. Na druhou stranu je vidět, že koukáš na maximální hodnoty, které jsou dosti zavádějící a vůbec bych je nebral v zřetel. Čili chceš-li subwoofery v nějaké podobné cenové relaci, šel bych například cestou Bull Audia, které jsou zajímavou volbou, přitom nestojí o tolik více:
[ Link ] Zesilovač ti pak stačí nějaký v střední cenové hladině s výkonem do 500W RMS na 2 Ohmy. Příkladem Sinus Live
[ Link ] nebo pak lepší, ale dražší varianty Hollywood HXA 1K
[ Link ] nebo Rainbow iPaul DM2000
[ Link ] (až moc luxusní) :-)

30.09.2013, 20:48 |
Forma Jó děkuji a jak potom ozvučnike kolik mi měla mít L aby to mělo dobrý zvuk? Takže když jí udělám z dřevotřísky a oddělim príčkou tak to bude dobrý jestli sem pochopil dobře.

30.09.2013, 21:34 |
Směty Můžu mít skromný dotaz? Proč chceš stále řešit dva basáky? Musíš mít nějaký důvod.

30.09.2013, 21:40 |
Forma prostě je tam chci mít.
Dva basaky možná řeší z důvodu větší plochy membrány.Nic jiného me nenapadá,ale jak uz zde bylo řečeno,je lepší jít cestou jednoho kvalitního wooferu než tam dávat dva nějaký levný huhlaky a co se týče max výkonu u repráků,tak je to dost nepodstatnej údaj,koukej na údaje RMS výkonu,což je výkon,který by repro mělo trvale zvládat.Nahod sem aspoň co mas v planu za wooferu pořídit

30.09.2013, 22:01 |
Forma asi něco takového co mi tady bylo poraděno
[ Link ] .
Co poslouchas a co od toho výsledného zvuku ocekavas?

30.09.2013, 23:41 |
JRM66 | Upraveno: 2013-09-30 23:42:15
...no podľa toho čo tu čítam tak, ani nemá predstavu čo chce! :-)

01.10.2013, 01:54 |
rebel revi: nemyslim to zle ale ty Lightning Audio mel pilot a kdyz sem mu do nej pustil cca neco lehce prez 700 tak se mu znej jen zakouřilo :-) Pak mel 2*30tky v bandu nebylo to zle ,ale krmil to nejakym mc hamrem kterej nemel výkon 1500 ani omylem a to už mu vydrželo
Forma : ten sub co jsi psal tak do nich pust 700w na pisničku na delší dobu ,ale ne z first zesíku a zjistiš proč sem psal že stojí za ho..
Chce to koupit zesik cca 1000-1500w (s odskoušeným výkonem)
Jinak kucííííí:
Myslím že to chce jen na tesco disko :-)
Má to být nějakej buum box protože mi příjde že zajemce nevi jak to má byt nebo jak to má hrát
Prostě chce asi jen aby to mlátilo ,proto čím vís subu tím víc adidas
ako rebel :) chalan ASI chce 2 basaky aby mal 2 basaky, proste na optiku :) aby bol vo felde plny kufor.

01.10.2013, 10:48 |
Směty noclue: Víš že mě napadla přesně toto. :o) Ale co už každej se učíme, třeba přijde na to že to byly vyhozené peníze a že to nehraje i když mu tady mnoho lidí psalo že má jít jinou cestou.
Pokud budu brát v zřetel funkčnost, tak ano. Pro každý subwoofer komoru kolem 45 litrů a bude vše fungovat tak, jak má.

01.10.2013, 22:00 |
rebel Směty: stím souhlas ono každej asi začínal s něčím a už by si to dnes nedal do auta :-)
Proto se mu to snažíme vymluvit aby neco málo došetřil
A ešte taká otázka prečo si nekúpiš niečo jazdené a myslím si že za tie peniaze budeš mať viac muziky ja som mal v podstate prvý sub 2x dld 12" 350w rms v basreflexe na Mac audio Fearless 1000d a za tie peniaze to bolo celkom slušné dosť tomu sedela rocková hudba kde boli kopáky :-)

01.10.2013, 23:07 |
Forma Takže poslouchám vše možný. A co sem si přečetl tak mi napište co teda, protože z toho co jsem si přečetl tak jsou dobře obě varianty to co chci já a i to co mi radíte vy.

01.10.2013, 23:22 |
rebel forma: no muj názor jsem psal sub za 1000kč je na hovn.
radeji kup nejaky použity s výkonem 700w ( né šmejd co to má jen v popiskách napsané)
Rozdíl mezi 150w a 700w je velikej jak na hutnosti basu tak i tlaku .
Nebo si kup jen jeden 30tkovej 1000-1500w udelej pořádnou bednu a bude to hrát líp jak šunt co má 150w
Bednu to sem psal : na dva sub pokud to budeš honit monoblokem tak jednu společnou pro oba .Pokud na to maš 2kanal zes tak udelej bednu rozdelenou
Víc mě nenapadá ale myslím že to je rozepsane srozumitelně :-O
Mě se líbí co poradil Revilo. To Bull audio vypadá slibně. Navíc je k němu i rodnej list
[ Link ] téeska jsou rozumný, a když je pustili mezi lidi tak se jim snad dá i věřit. Navíc tam máš na stříbrným podnose i vhodný bedny, stačí si vybrat. mě by lákal bandpass se dvěma reproduktorama)Od lightnigu opravdu radši ruce pryč. Ani výrobce neuvádí nic kloudnýho. Otec neznámý, matka taky. Nalezen buhví kde. Je to holka? Je to kluk? Možná že hermafrodit univerzálně použitelný od OB přes hornu po bandpass šestého řádu s pasivama namísto ventilace)

02.10.2013, 17:08 |
Forma děkuji moc hodně jste mi pomohli a když budu mít teda 2kanál zesilko a rozdělenou bednu tak kolik tak cca oběm když budu mít 700W v jedný půlce ?

02.10.2013, 20:40 |
Směty Nejde o výkon repra, podle toho bednu nepostavíš.. Musíš znát buď ts parametry viz
[ Link ] a nebo manuál k basáku a tam bude napsaný doporučený objem pro uzavřenku nebo basreflex či jikoukoliv jinou ozvučnici.

02.10.2013, 21:02 |
rebel jako smety : velikost zaleží na subárně jakou koupis ale zhruba orientačně na 2*30 tku cca 50-100L

02.10.2013, 21:48 |
Forma jj díky moc chlapy hodně ste mi pomohli.

02.10.2013, 21:49 |
rebel jj no problem od toho jsme tu :-O