Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Magnet ven nebo dovnitř?

o Navštíveno 995x o
o 01.03.2006, 22:54 | svity01
Hodně se mi líbí když je sw magnetem ven z ozvučnice nežli dovnitř, ale je v tom nějaký rozdíl (krom vzhledu) na kvalitě zvuku (myslím že ano, ale jaký)? A jak na zapojení, když vlastně jej zapojím normálně tak vlastně hraje jakoby směrem kam jde magnet, takže nemělo by se zapojení otočit, aby byl směr do bedny??? pokud se někde mýlím tak mě prosím opravte a hlavně doplňte chybějící informace :o) předem děkuji...

o 01.03.2006, 23:19 | achiles
pokud vim, tak je to uplne jedno jak se umisti sw (melo by to hrat stejne) jen se prohodi napajeni...
o 01.03.2006, 23:42 | Ageon
rieši sa to otočením fázy o 180°

a to či je to rovnaký zvuk, hmm, o tom sa dá polemizovať... ale ja by som magnetom vonku woofer nedal, možno keď na SPL, ale fakt neviem... Definitívnu odpoveď podľa mňa nedostaneš...
o 01.03.2006, 23:45 | zdany
To by mne take zajimalo, jestli musim prehodit fazi a nebo ne. Podle meho je to jedno. Ale co na to odbornici? Co rikaji zkusenosti??
o 01.03.2006, 23:46 | Scream
osobne bych to magnetem ven taky nedal, i kdyby mi vsichny tvrdili, ze je to stejny....
o 01.03.2006, 23:58 | Ageon
podľa môjho názoru, už len podľa samotnej konštrukcie meniča vidno, ako by mal byť v ozvučnici uložený... t.z. magnetom dnu...
o 02.03.2006, 00:22 | Deliquente
ja jsem zkousel otacet faze a zadny rozdil.
o 02.03.2006, 06:53 | Ricci
AK si mysli niekto,ze je jedno co sa kvality zvuku tyka,ci otoci woofre magnetom hore alebo nie,tak nex si to mysli aj nadalej,ale kto pocul a vyskusal a nie je xluchy,ten uz woofer magneto von neotoci...
o 02.03.2006, 07:31 | Smrada (M)
Nehlede na to, ze v pripade magnetem ven, je treba zmensit ozvucnici o objem toho kose
o 02.03.2006, 07:32 | Dave0401
jj jako ricci.. ;))
prakticky overeno na par kouskach wooferu..
o 02.03.2006, 07:37 | MaSuZaPi_Vašek | Upraveno: 2006-03-02 07:38:58
Magnetem ven je blbost...Kvalita začne hodně pokulhávat...Odskoušeno na spoustě wooferů..Jinak pokud ho dáš magnetem ven tak fázy o 180 určitě otoč,rozdíl v tom je.Ale nikdy to nenahradí,když je magnet v boxu.

SPL..proč ne,když chceš od něj jen tlak a spojit to i s něčím co se ti zamlouvá,tak to skus.Ale s SQ to nemá co dělat.

Navíc pěkně se na něj práší....FUJ!!!

Jinak jako Ricci,Smrada
o 02.03.2006, 08:40 | pelo
na SPL magnetom von?????????
o 02.03.2006, 09:25 | Deliquente
MaSuZaPi_Vašek : na jakych wooferech jsi to odskousel ? napis prosim nejake ... zajima me to.
Samozrejme ze pokud se dela sw kosem ven tak se meni ozvucnice .
Moje prvni stavba byla kosem ven a otaceli jsme faze a nikdo z 5 lidi nepoznal rozdil !
Ja jsem v aute cement nevozil takze s prachem nebyl problem...
o 02.03.2006, 11:45 | Lada362
Mazusapi a BR se na nej neprasi?? je to jak vysavac:-))
jinak jako Pelo- co se tyce SPL je blbost ze je to jedno je tam mensi tlak nez s magnetem dovnitr vyzkouseno zmereno /ne uchem/ takze je to spise designovka.Uz jem plocha membrany samotne vam musi napovedet ze je to blbost
o 02.03.2006, 11:47 | Ricci
Xujovina na SPL magnetom von,mensia efektivna ploxa xlapci, porozmyslajte trosku...
o 02.03.2006, 14:01 | MaSuZaPi_Vašek
DLS MW12,Magnat XTC 300,Hertz,Pio,no hafec,jen už pamět neslouží:o))))

Pelo....jen jsem psal,pokud mu nezáleží příliš na kvalitě,a dost dá na design..Je to na něm.....

Jako rozdíl poznáš když si danej woofer naposloucháš na oba spůsoby,neříkám že rozdíl je nějak megalomanskej:-)
o 02.03.2006, 14:05 | MaSuZaPi_Vašek
Jo ten prach,jasný že BR je skoro jak vysavač,ale přece jen je to více chráněné:-)
Nemluvě o tom,že jednou si vspomeneš něco hodit do kufru a to něco ti může pěkně škrábnout chrom na magnetu(teda pokud ho woofer má:o)))...známe:-(....
o 02.03.2006, 21:37 | svity01
wow, tak velkou diskusi jsem ani nečekal, každopádně všem díky za názory, je fakt že se mi moc líbí magnety ven co se designu týče, ale také mě zajímolo co na to řekne kvalita? popř dBDrag? bohužel ale ještě nejsem rozhodnut pro sub, zvažuju axton 12" 250W RMS, ale co říkáte na tento: [ Link ] (US Blaster 2931) a bude to na carpower HPB 1502, který dává 2x175W RMS, mimochodem ty suby budu chtít dva :o) to bude mazec :o)))
o 02.03.2006, 21:57 | Pluto
Jinak co se týče toho otáčení fází, tak když to na rádiu přepínám, tak to na moji Infinity opravdu poznám. Jinak magnet ven je blbost, už jen z principu. Hlavně plocha membrány se rapidně zmenší. To je jako kdyby sis postavil televizi vzůru nohama a divil by ses, že se ti na ní divně kouká. Jo, jde na obrazovce hardvarově otočit obraz vzůru nohama, ale pořád to nebude ono :-))))
o 02.03.2006, 23:22 | Machča
Magnet ven je o pouze o desingu jestli chces hrat jedine magnet dovnitr protoze moje zkusenosti s otacenim fazi jsou takovy ze kdyz je otocis tak to hraje dosti divne jak z deky a bendu polad podle stylu hudby
Uzavrenka = presnost
BR + BANDPASS = spis tlak
o 02.03.2006, 23:52 | hoff
...magnet "dovnitř" beru, ale když se dá "ven" prakticky to zase nemůže být takový rozdíl - viz např. Johanik - bere poháry a má je ven!!? Myslím, že je to o tom jak si kdo pohraje s ozvučnicí :o?
o 03.03.2006, 00:03 | Machča
jo bude to o tom si vyhrat ale jak rikam je to efektni pro oko ale me se zvuk magnetem ven nelibi (na me nedej osobni nazor udelej jak chces)
o 03.03.2006, 10:33 | Deliquente
Pluto .. precti si co jsi napsal :]
Ty otacis faze na BR nebo uzavrene ?!
faze se otaceji pouze kdyz mas magnet ven ... to je jasne ze to hraje spatne !
Vsichni mate zkusenosti s otacenim faze ...jestli jako Pluto tak to jo :]
Johanik mel vyladeno sqele a totez Dynaboom a spousta dalsich.
Ne kazdy stavi hudbu na souteze... toto je strasny boom tady ...
o 03.03.2006, 11:37 | Rajdlos
ja teda rozdil nepoznal, 2x FOCAL 33WX
o 03.03.2006, 11:57 | ales4
Nevim, nevim...
pripada mi ze v BP a nebo v BR ozvucnici to nebude tak velky rozdil jestli ven magnetem a nebo dovnitr,
V uzavrene by to mozna mohlo vatit vice...ale nevim (plocha membrany)... co vlastne tvori zvuk?
u BR a BP se nasobi vlneni sterbinou atd. takze si myslim ze by to mohlo mene vadit.
Radeji jsem s tim jeste neexperimntoval protoze mam uzavrenou a magnetem dovnitr a jsem spokojeny.
o 03.03.2006, 12:37 | Lada362
02/03/2006 23:52 hoff to je neco jinyho Johanik nahanel body tuningem :-))
proc myslis ze to predelava???Proste na tlaku to ubere to je bez diskuze a zmereny nevim jak to mam jinak napsat a muzes si hrat jak chces
03/03/2006 10:33 Deliquente
dotaz znel rozdily a pokud se zacalo o soutezich je trba to uvest na pravou miru.A co se tyce Petra/dynaboom/ netvrdil bych to co ty vim o cem mluvim a vim jak si Petr stezoval a vim co nameril:-)))
o 03.03.2006, 15:08 | Meteorik | Upraveno: 2006-03-03 15:10:29
To svity01: Nejsem nijakej profík, ale tyhle problémy které řešíš, jsem musel s rozvahou projít také. Výsledek, rozhodně ne USB do auta. Jestli jsem to zprávně pohopil, tak si nevíš rady s woofrem, tak já bych tu jednu malou měl, jestli chceš něco levnějšího vsaď na prověřené modely, někdo zasvědcenější ti poradí líp (já navrhuju třeba CARPOWER ale nic nezkazíš třeba Helix blue, nebo RF, atd).
Nemysli že budeš soutěžit s bednou za 2000. A budeš zklamaný, že si na tom solidně nic ani neposlechneš, (nevím jak je to u jiných ale mě šílené dozvuky docela ničí) když budeš točit koše, fázovat jak najatej a pod. Pokud ses zhlídl v těch autech co dusají, když jedou kolem, tak si postav BR, což je rozummnej kompromis, který mě sice kdokoli vyvrátí na SPL i SQ, ale musíš si položit otázku:
Co od toho čekáš?

Jinak reproduktor zapojíš zprávně tak, že ho zapojíš tak jak je popsán, popřípadě není-li připoj na něj MALÉ SS napětí a to jen KRÁTKODOBĚ, řádově 1-3V a měkký zdroj a pozoruj výchylku, pakliže se memrána vychýlý směrem od magnetu, pak znáš správnou polaritu. budeš-li přecejen točit ven i proti veškerým doporučením, pak musíš póly otočit, věř, že jedno to není. je docela divné poslouchat hrát woofer v protifázi s třeba kompama.
o 03.03.2006, 15:38 | Pluto
Deliquente: Si říkal, že jste to nepoznali, když jsi otáčel fáze u koše ven a já ti na to napsal: tak když to na rádiu přepínám, tak to na moji Infinity opravdu poznám.

Nevím, co jsi na tom nepochopil
o 03.03.2006, 19:03 | Deliquente
tak jinak :
Ty mas Infinity sw kosem ven ?
pokud ne to nechapu proc to otacis ,protoze je jasne ze to bude hrat blbe !
zamysli se nad tim a pohopis to.
o 03.03.2006, 20:18 | johanik
JA to teda moc komentovat nechci, pac nevim jak to je, ale rozhodne i nova music bude s kosem ven a dle vyjadreni jiste povolane osoby v BRD by v tom nemel byt rozdil, tak ja nevim :-)

Lada: predelavam, ale jak uz sem psal, zas kosem ven :-) A jinak s tim nahanenim bosu si mel pravdu :-)
o 03.03.2006, 20:20 | Deliquente
Johanik vitej v tymu :) budem mit proste music na ho... podle ostatnich.
Nemuzou byt vsichni nejlepsi no :)
o 03.03.2006, 21:38 | johanik
deliq: ja se ale nehadam :-) KAzdej ma nejakej nazor, uvidime co to vlastne kosem ven udela. Mne jde sice o tlak taky, ale i o design a kdyz mam ted zase docela hezky magnety, tak proc je nedat kosem ven :-)
o 03.03.2006, 21:58 | Deliquente
Presne.
Mam stejny nazor .
o 04.03.2006, 01:06 | erix7 (K)
Vsem odpurcum magnetem ven preji poslch DE Audi A4 avant :) jiank osobne sem taky zastance magnetem dovnitr. pokud je SW kavlitni a nefuni mu clpazeni civky, mslim ze je to pak jedno.
o 04.03.2006, 11:40 | hotdog
Svity01: tyhle USB bych tam nedával. dej radši USB 2830 nebo 2831 znám je moc dobře, od těch levnějších si toho opravdu moc neslibuj a na dbdrag zapomen. jinak já měl 2831 a nau dbdraguse držel. až do finále :-)) tam nepřežil. ale já ho měl na 600W zesu a je na 200W v RMS
o 04.03.2006, 11:42 | JR
Johanik: davas zase kosem ven? Tak to uz jsem na letosni sezonu zase klidnej i s jednim SW :-)
o 04.03.2006, 11:50 | Pluto
JR: :-))))))
o 04.03.2006, 11:54 | Scream
:-))))
o 04.03.2006, 17:42 | TAZZZZ
JR ........... :c))))))))))))))) jj neda si řict a neda si řict :c))))))))))))))))))))))))))
o 04.03.2006, 18:04 | JR
ale von na to ten kluk jednou prijde sam :-)))))
o 04.03.2006, 20:26 | johanik
nedam si rict, jeste sem to sice neslysel hrat, ale uvidime :-)
o 05.03.2006, 10:15 | H-Honza (M) | Upraveno: 2006-03-05 10:19:51
JJ, vsechno spatne Johaniku, meli jsme si asi spis koupit nejaky osazeny bedny a posadit je do kufru jen tak :O)))))))))

Jinak ja to teda asi na letosek zkusim s magnetama dovnitr, udelal jsem rychlej test a mozna tam mirny zlepseni bylo.
o 05.03.2006, 12:30 | Lada362 | Upraveno: 2006-03-05 12:31:09
Johane tak mne napda ze kdyz ted pujdu s Galaxy na emma budem ve stejne kategorii:-)) tak to jooooooooooo:-)))
P.S.-FM vi:-)))
o 05.03.2006, 14:08 | zdany
Tak jsem zase o neco moudrejsi... :)))
o 05.03.2006, 22:28 | Machča
Panove nikdo vas za magnet ven nekritizoval to ze me se nelibi zvuk magnetu ven nic neznamena verim ze se s tim da pohrat a vyladit to a je to hezky desingove kdyz na to prijde.
Navic mi to prijde desne neskladny protoze ja napr krom subiku obcas potrebuju do kufru soupnou nejaky ty veci.
Ale je to stejny jako u vseho bud krasa nebo ucel
Nejlepsi je kompromis no ale nekdy se spatne hleda a ja sem proste zastancem uzavrenek dobre udelanejch s magnetem dovnitr no odviji se to od stylu hudby co posloucham ale nikomu nic neberu i ja se rad podivam na pekny dilko napr. Johanika
o 05.03.2006, 22:41 | johanik
Lada: pokud budes 4 woofer, tak asi jo :-)

Machca: mne by se do kufru nic stejne nevlezlo, tak jdou magentem zas ven :-)
o 06.03.2006, 14:30 | Sisma
Já mam taky magnety ven a nějak to neřešim.... (teda teď mam woofry jinde, než ozvučnici... :-) )
o 06.03.2006, 22:21 | Kobra
Nedávno jsme to otočení zkoušeli.Woofer 2xOxygen Alium 300.Při běžné instalaci košem dovnitř bylo vše v nej pořádku a při měření na dB Dragu byla hodnota na 55hz přibližně na 130db.Po otočení šla kvalita trochu stranou,ale naměřili jsme přibližně o 1,5db více a to na nižší frekvenci.Bylo to ve Škodě Oktávii s pevným tvrdým platem.Můj názor je takový,že člověk musí vyzkoušet všechno a hlavně si svůj aparát udělat podle ucha.Tam přidáš,tu ubereš.Neboj se experimentovat,ale neobjevuj oběvené.Pokud máš woofer košem ven a máš uzavřený kufr,chová se to podobně jako bandpass ozvučnice.Sice horší čitelnost,ale ladící frekvence jde dolů.Majitel té Oktávie si to nechal košema ven a je spokojený.Prostě se snaž slyšet.
o 06.03.2006, 22:36 | macino,:)
ja bych dal tak jak ma být, mel jsem kosem ven, a na db dragu 141dbkosem ven a 143,9košem dovnitř.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3245 sekund.