Navštíveno 4879x

Uz dlhsie mi beha po rozume napad vymenit moj Pioneer P88RSII za nieco ine.
Som s nim v podstate spokojny, no chybaju mi tam uplne zakladne veci ktore vyuzivam casto a v Pio su riesenie kvoli dizajnu zbytocne zlozito...
Rozhodol som sa teda najst radio, ktore bude po zvukovej stranke minimalne tak dobre ako Pio, zvladne 3way aktiv a prehrava aj MP3. Kludne aj riesenie radio + procak. No nakolko je toto moje prve radio s ktorym idem aktiv, nemam vobec prehlad napr v radiach a procakoch od Alpine.
Prebehol som aj starsie prispevky a mam cca nejaky prehlad, no vacsina je uz starsieho datumu tak privitam nejaku aktualnu radu :)
Zostava momentalne vyzera takto:
elate 6 - eton 2802
piccolo - eton 1054
12w6 - eton 2802
S P99RS by som si nepomohol a HX-D2 je pre mna zbytocne...
Mám Alpinku 9887,3waj má a hraje super.
pokial je to RSII tak ju rovno kupim :)
Tommy je to RSII ako nova komplet s krabicou :D ale najprv porad co tam dat miesto toho :)
O 9887 som necital vela chvaly :/
Zalezi aky mas rozpocet, problem ale je ze s podobnymi parametrami a funkciami potom jedine novu P80ku, inak by som to videl len na P90 alebo HX-D2...P99ka ma vobec neoslovila, 9887 detto ...
Měl jsem A9855r vyměnil jsem za P88RS II a huba se mi rozjela hned do úsměvu :-D Těžko budeš měnit za něco jiného...HX-D2 :-D
to ano, je tych moznosti naozaj malo :(

11.02.2014, 20:01 |
Fonfy | Upraveno: 2014-02-11 20:01:28
Odkial si? Budem mat pozajtra doma deh80prs mozes si ho vyskusat :)
sewas...tak tiež zhanam niečo podobné niečo od PIO,
samozrejme na aktiv. zapojenie ..poradte ktore sa oplati dik
fiction11: 2 alebo 3pasmo front aktiv? pre 2pasmo P80, pre 3pasmo Clarion HX-D2, pripadne tu v bazare je P90...

12.02.2014, 15:54 |
Fonfy | Upraveno: 2014-02-12 15:54:13
p80 nie pre front 3p alebo celkovo pre 3p? a preco?
som z BA, ale P80 ma ten isty dizajn a teda funkcnost tlacitok ako p88, takze tam by som si vobec nepomohol... p90 detto
Fonfy: no pretoze 3pasmo front aktiv je vysky-stredy-stredobas, a P80 vie ovladat front iba 2pasmo, treti vystup na sub ...

12.02.2014, 18:42 |
Fonfy | Upraveno: 2014-02-12 18:43:51
TommyDS aha takze to potom riesi jedine externy DSP? napr. bit one?
Jozvan1: co ti nanom vadi konkretne? Aj ked ja som uz raz mal Alpinu takze ovladanie pia mi asi vadit bude ale 80prs ma tak dobru vybavu ze to prekusnem :) napr. asi najviac mi bude vadit to ze sa neda pauznut pesnicka (alebo da?)

12.02.2014, 18:52 |
Fonfy dobre a keby som mal na 80prs vysky+stredobasy+sw a chcel by som kupit stredy, viem nejak spojit vysky a stredy na nejaku vyhybku a hrat cisto aktiv stredobas +sw + stredy s vyskami spolu? Proste ci sa tam da ten zvuk nastavit alebo sa to neda nijak osalit..
Ano je mozne nastavit poloaktiv, kde ide sub a stredobas napriamo zo zosiku, a stredy a vysky napojene cez pasivnu vyhybku ... Problemom su akurat orezavacie frekvencie , kedze Pio pre vysky ide myslim az od nejakeho 1kHz a ty by si stredy potreboval pohanat uz napriklad od 400Hz...
Da sa za to napojit procak, ale to uz by som radsej isiel do roesenia Dex-P90+Deq-P90...

12.02.2014, 20:37 |
Fonfy Co ja viem ja proste potrebujem bt a usb (napriklad) takze radsej by som volil bazarovy externy DSP.
Ked reze od 1Khz tak ako inak to vyriesit? Lebo toto radio neplanujem asi veeeeelmi dlho menit, lebo po 1 v tejto cene neni zaco a po 2 viac dotoho nedam
Jedine zeby som ho casom vymenil ze nejaku alpinu + externy dsp...ale uvidim ako mi pio sadne no je pravda ze proste tych "cudlikov" tam mohlo byt viac a aj taka drobnost ako pauze..

12.02.2014, 20:43 |
MARWiN | Upraveno: 2014-02-12 20:44:13
Fonfy: ty bys mel hlavne u neceho uz zakotvit a naucit se to na tom...soude podle toho jak porad vybiras defacto az "od kraje ke kraji" tak tomu asi ani moc nerozumis a proto bych byt tebou zacal obycejnejsim aktivnim 2 pasmem+SUB a az to budes mit trosku natrenovane tak prejit na 3way, pokud vubec...cim vic pasem, tim vic se toho tam da pokazit, takze ne vzdy je vice taky lepe, comprende??
co se tyce PAUSE, proto si tusim Ivan porizoval kvuli EMMA dalkovy ovladani k radiu, protoze ten Pioneer to na panelu neumel a na ovladaci ano

12.02.2014, 21:38 |
Fonfy no ved ano zacinam aktiv 2 pasmo..len zatial kym to este neni hotove tak vymyslam spekulujem a snazim sa za prachy co mam/budem mat vybrat co najlepsie. O 2-3 tyzdne to definitivne poskladam a odladim a som zvedavy :) ale sme OT
k piu budem mat ovladac na volant..idem kuknut foto ci ma pause :)

12.02.2014, 21:39 |
Fonfy no nema tam pause..
tak tak, pause na panely nieje a takisto mi hlava nebere to ako funguje funckia random, teda nahodne prehravanie pesniciek... musi dohrat cela pesnicka aby radio dokazalo zvolit nasledujucu nahodne, pokial to prepnem pocas skladby na panely (co robim casto) preskoci to na nasledujucu :/

12.02.2014, 23:28 |
Fonfy to mi az tak nevadi ale su to nedotiahnute detaily a uprimne vobec ale vobec tomu nerozumiem no 80prs je dokonale konektivitou a kvalitou + nastavenim tak sa tesim...sak si nanho zvyknem
pio deh 8400mp mělo pausu v podmenu jak se nastavovaly propusti nebo bal/fad (už si nevzpomínám),tak jestli to tam taky tak neni.Proč vlastně pausu chceš,když stačí přepnout source na radio/aux a pak na cd a písnička zůstane stejně

13.02.2014, 12:36 |
Fonfy lebo proste je to zaklad a oni to tam nedaju, ale tak je to detail no
Fonty tiež rozmyšlam že kupim PIO80...este newem ..zvažujem aj P88 or možno už rovno P99 ....ale fakt newem ....zaleži na financiach....
Fonfy: preco by pause malo byt zaklad? neviem odkial beres takyto argument
Fiction: P88 je podla mna zvukovo lepsie ako P80, co sa tyka P99 to ma zial neoslovilo, to by som skor uz isiel do P90ky ...
Tommy urcite si dam poradit..čim viac postrehov tým lepsie....P80 si viem zadovažit funglovku za cca250Eur..
P88 jazdenku do 200eur a P99 cca 800 eur (new)
ako pisem uvidim jak financie......(opravte ma ak mam zle ceny)

13.02.2014, 15:22 |
Fonfy prave preto je 80prs uplne top za tie prachy neni o com a nove so zarukou, ja ho budem mat za 2 kila este rok v zaruke+ komplet balenie + DO na volant zadarmo..
Fonty pozeram aktualne foto a vidím že maš už P80 doma ...potom napiš že jak to šlape,,nejake postrehy atd..
D

14.02.2014, 16:11 |
Fonfy | Upraveno: 2014-02-14 16:13:15
slape to dobre, display nic moc, maly + trosku horsie z uhlu, plastove prevedenie, nic dokonale, aj to menu a nastavenia dost chaos, ale telefonovanie super, a zvuk no, nemam instalaciu urobenu este, tak som si dal do auta bednicky, stare quadrali, ale hra tu super je to proste pocut..tak uvidime no, za mna ma Alpine prevedenie + ovaldanie ovela lepsie, ale pio bude zvukovo asi dalej + dsp ma tolko nastaveni ze sa celkom tesim ako sa stym 2 pasmovym aktivom budem hrat :)
Uvidime no, este mi chybaju nejake financie na instalacny material co mi chyba, tak musim pockat este a potom sa dotoho pustim a zbucham to :)
Takze moc skoro hodnotit nieco :) Chce to cas a hlavne mat to vsetko dokoncene..zatial sa s piom zoznamujeme, keby sme si ani po case nesadli, tak pojde do sveta, no to by som nerad :)
som rad ze moj topic vam sluzi ako konverzacne okienko :)
heej sorryy ale tak vyšlo :)))
nakonec z tvojej uvodnej otazky v "tope" :výmena Pio88 za niečo iné? ....
skončilo to pri otazke: "čo kupit??" resp. vyšlo to na Pio80.. alebo niečo iné..... už ked ..aby to bolo trocha aj v tvojej téme tak začo vymeníš Pio88 ???

14.02.2014, 18:13 |
Fonfy Jozvan1: sorry no :) a co teda vyberas aj mna zaujima? od Alpine neni veru co..keby v dnesnej dobe spravili nejaky poradny model aspon do 5 kil tak by to bolo super, no sa to cim dalej, tym viac kur**
Chcel som ist do nejakej alpiny alebo clarionu, ale ako hladam tak hladam, zatial nic vhodne nenachadzam :/
tak užž ked dajte ponuky ... (DSP alebo procesor podmienka) kupim..........

15.02.2014, 19:51 |
TommyDS | Upraveno: 2014-02-15 19:53:05
Jozvan1: od Alpiny z novych jedine N800, ale to uz je uplne iny cenovy level, a od Clarionu jedine HX-D2. Ja osobne byt tebou zostanem pri P88.
Fiction11: kukni si Gladen 4to6 alebo 6to8, asi najuniverzalnejsi procak, ktory je dostupny za normalne prachy v EU. Pripadne este Helix DSP.
Nechceš zkusit tu Alpinu9887sImpritem.Šlapala na aktiv slušně k nastavení impritu jsem se už nedostal.Přešel jsem na tři aktiv Pio99,kterou teď nastavuji a testuji.
Kdyby byl zájem, máme ve výprodeji s 37% slevou Alpine IVA-D800R
[ Link ] K ní bych doporučil sehnat rovnou PXA-H800, ale umí i s H100kou. I když teda H100ka je trochu degradace IVAny jako takové.
pekna cena, ale spolu s procakom to uz vychadza moc :/