Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > jaká frekvence pro sub

o Navštíveno 234x o
o 06.03.2006, 23:35 | horcis
mám takovej dotázeček,mám na zesu propust pro sub v rozmezí 40-140Hz,je to dostačující,nebo by měl dostat více Hertzů aby lépe zahrál.

o 06.03.2006, 23:42 | Area51
sub je od toho aby hral ty nejnizsi kmitocty.. rekl bych ze 140 uz je hodne moc..
Ale nastavuj to podle ucha co ti bude vyhovovat.. ale poku dnastavis orez treba na 80Hz tak je zbytecny aby pod 80Hz hraly repro :o) No kdybych kecal tak mi lidi opravte.. uz je na me pozde:))
o 07.03.2006, 07:22 | MaSuZaPi_Vašek
Více Hz určitě néééé,jak píše Area,woofer má zahrát nejnižší kmitočty..

Woofer hod v rozmezí podle ucha tak zhruba 50-80Hz....To je asi tak to nejlepší nastavení...
Středy dej kolem 60 až 80,to znamená že ti budou pokrejvat vše od60 až 80 nahoru(samozřejmě středobasové pásmo)
Vejšky můžeš taky,platí u nich to co u středů.......Musejí zahrát co nejširší spektrum.O ořezaní dle hudby se postarají výhybky.Jedině tak dostaneš ze sestavy vše co z ní dostat máš...
A čím víc jim nastavíš,tím víc ti začnou skreslovat....A to je EE:o(

Dávat woofer na 140Hz a středy třeba na 250Hz je na h***no

Ale to chce znát komplet sestavu....
o 07.03.2006, 09:48 | Djturtle
Sorry, že se vám do toho pletu, ale kolik hz je hranice, po kterou lidské ucho neslyší odkud zvuk přichází? 50 a 80 hz je podle mě celkem dost rozdíl. A sub by měl hrát nejvejš po takovou frekvenci, aby ucho ještě nepoznalo, odkud ten zvuk jde, nebo se pletu?
o 07.03.2006, 10:46 | MaSuZaPi_Vašek
Djturtle.....50 - 80 je akorád...Já většinou dávám kolem 50ti až 60ti..

Taky záleží co ti umožní zesik.

Je to o jedinci:o))))Naposloucháš a sám poznáš kolik pro tebe nejlépe...
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.2958 sekund.