Navštíveno 224x

Zdravím všechny, potřeboval bych poradit jestli by se mi vyplatil kapík na mojí hudbu, mám vše Emphaser, zesík dává 610w v RMS a krmí bednu EBR110XT3. Vim jen, že zlepší neboli vyčistí zvuk na 30 procent, nevim co je na tom pravdy. Poradte mi jestli by se mi vyplatil, a kdyby jo, tak co bych vše k tomu zapojení potřeboval, mám na myslli d.blok atd. A plus rada jak se zapojením, díky moc za radu.

07.03.2006, 10:37 |
choze toršku se rozepiš jakou máš sestavu - kolik zesiků, jakou baterku, kolik ti dává alternátor atd.
Potrebna kapacita tohoto zarizeni se stanovi z RMS vykonu zesilovacu tak, ze na 100 W vykonu je treba cca 0,1 Faradu kapacity kapacitoru.
Priklad: RMS vykon zesilovace (soucet vsech kanálu) = 400 W. 0,1 x 4 = 0,4 F. Pouzije se kapacitor 0,5 F...
bednu mám EBR110XT3 ta má v RMS asi 500W a zesík dokáže 610W, samozřejmě že ho nedám naplno :-), tak jak tto vidim dle vašeho součtu, tak by mi stačil 0,5 F. A jak je to stim zapojením a co vše k tomu potřebuji. Jo a baterku mám klasiku, žádnou gelovku, normální 55A

07.03.2006, 10:59 |
choze no pokud máš tedy jenom tenhle zesik tak 0,5F bude OK.
Nejlepší zapojení je že + kabel od baterie dáš na kap a dál budeš pokračovat na + u zesíku. kabel mezi kapem a zesem by měl být co nejkratší. to samé platí i pro mínus.
někdo používá i zapojení baterie - disribuční blok ____kapacitor
|___ zesilovač
[ Link ] nedavno sem na ne taky koukal..tak sem hazim odkaz...

08.03.2006, 23:25 |
Kobra Prodávám dva kapy 1F od Oxygen včetně displeje.Nemáš zájem?Byly původně kus za 5,5tis. Ani nevím,za kolik se prodávají teď.