Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > fázování repro vs ozvučnice

o Navštíveno 473x o
o 07.03.2006, 12:06 | existencex
Ahoj

mam v autě ve dveřích repro poháněný přes zesilovač 75W RMS a budu do těch samejch dveří přiávat reprák kterej bude poháněnej z rádia takže cca 15W RMS jak bych je měl zfázovat aby to hrálo co nejlíp?? oddělená ozvučnice nejde udělat.

Bojim se, že když jim dám stejnou fázi a pujdou oba najednou ven bude mít ten silnější snahu jakoby vcucnout podtlakem do dveří ten slabší takže se jim budou výkony odečítat. je to pravda?

neměl bych jim otočit fázi takže by ten silnější šel ze dveří ven a ten slabší by v tu samou chvíli tlačil do dveří takže by se jim výkony sčítali.

nevim co je pravda to mě jen tak napadlo a zajímal by mě váš názor.

o 07.03.2006, 13:23 | Dave0401
kamarade, pripomina mi to jako by ses snazil udelat v praxi co tu jednou probihalo papirove... SUPLVULFRY, zvonkovy drat atd..;))) jeden kosem dovnitr druhy ven.. min 12 v plate... atd..
nic proti tobe, ale proc to chces delat? rozepis se..

btw. doorboardy jsou s vykonove srovnatelnych repro... a oddelene!! pokud mas nejakou snahu o doorboardy..
urcite pokud zapojis vedle sebe jedno repro +na+ a -na- a vedle +na- a -na+ tak at uz bude oddelena nebo ne nebude to basovat ani zanic... !!!
o 07.03.2006, 13:33 | johanik
jen otazka, proc chces cpat do dveri jeste neco, co bude navic nesmyslne pohanenz radiem ? Uniká mi význam
o 07.03.2006, 13:38 | Dave0401
johanik: nejsi sam.. prave proto se ptam.. at se rozepise.. ;))
o 07.03.2006, 14:46 | Kamil
jako Johanik a Dave0401
o 07.03.2006, 14:50 | Ricci
Cim viac pruhov, tym viac Adidas, cim viac reprakov, tym viac music :-)))
o 07.03.2006, 15:01 | Kobra
Docela jsem se pobavil.:o)))))Tady chce někdo zapřahnout krávu a koně do jednoho povozu.
o 07.03.2006, 17:19 | existencex
protože mi přijde trošku škoda nechat vyset vývod z rádia jen tak proč bych ho nemel využít :))

podle mýho je to jenom fyzika a tim pádem když někam dodám výkon tak se to musí projevit jediná otázka je jakym směrem ten výkon využiju aby fungovat správně a nekazil celkovej výsledek.

zkuste se pls spíš mrknout na to jak to udělat nebo na to jak to v praxi funguje než na to proč by to nemělo fajčit:))

díkes
o 07.03.2006, 17:29 | Cabajka
Mas lano. Na jeden koniec uviazes dogu a na druhy ratlika. Kto vyhra ????

Pokial oddelis ozvocnicu tomu ratlikovi (15 RMS) od zbytku priestoru, do ktoreho hra ta doga, tak sa to bude tvarit, ze to funguje. Akurat ten ratlik na druhom konci lana bude doge kazit prejav. Staci, alebo treba viac ???
o 07.03.2006, 19:32 | Scream
existence: je to naprosta blbost, nevim proc by ti melo bejt lito vystupu z radia, taky na nich nic nemam a sem za to rád
o 07.03.2006, 20:29 | Pavel.
hlavne ale vis co by se tim tvym "...ten silnější šel ze dveří ven a ten slabší by v tu samou chvíli tlačil do dveří..." stalo? pruvan mezi membranami jak by se ty tlaky navzajem vyrovnavaly ale tim padem tlak navenek minimalni, navenek vlastne jen ten rozdil a ne soucet. ty ale potrebujes prave zatlacit na tu vzduchovou masu v prostoru takze potrebujes tlacit obema membranami soucasne a nejlepe naprosto stejne.
tudiz fyzika rika ze potrebujes ten vykon pouzit k hlavne rozhybani mas vzduchu v prostoru a ne jen neceho co je mezi membranami.
o 07.03.2006, 23:58 | Kobra | Upraveno: 2006-03-08 00:00:43
Ty seš člověk,který si prostě nedá poradit.Pavel. ti to tady vysvětlil úplně polopaticky,tak neobjevuj objevené.Prostě je to akustický skrat tak či onak.Stejně předpokládám,že to budeš zkoušet.Ale na druhou stranu jsem rád,že tady někdo takový,jako jsi ty je,protože jsem se pobavil. A dokonce hned dvakrát,když jsem četl tvůj dotaz na fázování výškáčů. :o) Třeba se časem vypracuješ.
o 09.03.2006, 17:25 | existencex
proč bych si nenechal poradit ten zkrat co říkáš je pravda to mi došlo (pozdě ale přece) ale slova akustický zkrat si vyslovil jako první. rád všemu rozumim proto mi vadil ten začátek kdy každej řekl ser na to ale nikdo moc neřekl proč. teď už jsem spokojenej:))
o 09.03.2006, 22:05 | Kobra | Upraveno: 2006-03-09 22:06:11
To jsme rádi,že jste rádi. :o) Ale nic ve zlém.Jen se bavím,protože jsem taky rád experimentoval a nedal si od svého otce (profikíka na elektroniku) poradit.
o 11.03.2006, 20:59 | Machča
jinac v 70 letech se to resilo zalepenim der na kosi u slabsiho repro bylo to ale v domacim hifi v reprobedne kdyz bassaky vysavaly stredaky.Ale jinak jak rikaj luci je to blbost a jestli ti tam prekazi vyvody tak proste vytahni ISO reproduktorovou cast z radia a nëma ti co prekazet :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3334 sekund.