Navštíveno 6159x

čaute,
potreboval by som poradiť. Moja zostava je 2x 4 kanal harman kardon, 3x woofer infiny a 2x kompomentné repro sinus live. Moj problém je nasledovný. Pri zapnutí rádia všetko hrá, ako má... no ako náhle dám hlasitosť cca za polovicu možnej hlasitosti na rádiu, predné repro vypnú a woofre hrajú dalej bez problému aj do maxima. Woofre su napojené na 1 zosik, kompá zasa na druhý. V rádiu problém nie je, skúsil som 2 rôzne. V čom by mohol byť problém? V zosilňovači? Alebo v káblovom napajání niekde od zosilňovača ku kompám?
ako to mas zapojene? jeden 4kanal za 3woofre? to je nejake divne ...a druhy 4kanal na repra sinus live??? Po vypnuti kedy znovu zacnu hrat repra? Ked znizis hlasitost, alebo musis vypnut a zapnut radio? Ked prestanu repra hrat na zosiku nesvieti nejaka kontrolka protect, alebo nieco ine?
áno, presne ako si napísal, jeden 4 kanál je pre tie 3 woofre a druhý 4 kanál je pre kompá sinus live. Reprá začnú hrať keď to stíšim takmer uplne, potom znova začnú hrať. Ono po ich vypnutí pri vysokej hlasitosti sem -tam počuť nejaké to puknutie, alebo také niečo, ale proste nehrajú...
skontrolovat napajanie
teplotna ochrana
clipping
čo je tá teplotná ochrana?
A druhá vec, bude stačiť, ak napojím na priamo od baterky 20tku kábel osobite jeden pre jeden zosilňovač a druhý kábel pre druhý zosilňovač? Teda každý zosilňovač bude mať svoj vlastný kábel 20tku.
Teplotna ochrana - ako uz z nazvu vyplyva, pokial sa teplota zosika dostane nad povolenu hodnotu (alebo niektora jeho suciastka) rezistor odpoji vystupnu cast zosilnovaca, aby nedoslo k zniceniu
Pokial budes tahat kabel, isiel by som uz do hrubsieho od baterky (35qmm alebo 50qmm), nasledne vzadu pouzil rozvodny blok na tie 2x20qmm do zosika ... rovnaky postup musis zopakovat aj pre minusove kable...
Este by som skontroloval ci sa tie niekde neskratuju repro kable, cize ci nie su niekde preseknute (napriklad dvere, a ine) ...
aby som ešte vysvetlil problém, predchádzajúcemu majiteľovi hralo všetko OK, problém nastal až vtedy, ked sa jeho kamaráti pokúsili dobíjať baterku v aute spôsobom, že premenili káble plus na minus a opačne a vtedy celá hudba odišla, resp. prestala hrať. Vymenil som poistku v rádiu a taktiež všetky 3 poistky v jednom zosilňovači a 3 všetky 3 poistky aj v druhom - poistky kompletne všetky odišli. A od vtedy je problém s tými vypadavajúcimi prednými repro, keď pridám hlas. Tak neviem, či to mohlo / nemohlo poškodiť ten zosilňovač, pretože druhý taký istý ide bez problému. Kamoša napadla ešte jedna vec, presne, ktorú spomenul aj Tommy, či mi niekde neskratujú káble, že su preseknuté alebo niečo.... Ale v tomto prípade je možné, že by mi vypadávali len pri vyššej hlasitosti, ak by boli niekde presknuté?
Moze byt ze vypadava len pri vyssej hlasitosti, kedy uz prechadza kablom dostatok prudu aby ten skrat robil sarapatu... Ale pokial doslo k takemuto preksratovaniu, kludne mohla zareagovat neskoro ochrana zosika a mohli odist vystupy na zosiku, pripadne zdrojova cast, ktora preto vypina ...
toto som nechcel počuť, že sa mohlo stať niečo aj zosilňovaču .... snád to bude iba v tých kábloch.
si v prvom poste zabudol napisat to najdolezitejsie - prepolovanie zosikov... daj pozriet zosy, nieco tam bude...
a čo to je to prepolovanie?
v mojom okolí mi nikto tieto zosiky nepozrie, nie je tu nikto, kto by sa venoval oprave autozosilňovačov.
"že premenili káble plus na minus a opačne" - prepolovali
pokud si prepoloval napajeni u zesilovace a tedy se prepalily pojistky,tak se mohlo uvnitr poskodit plno veci a proto to dela co to dela...
spis se divim,ze to nejak jede,kdyz si dal nove pojistky...vetsinou to jde do zkratu i potom...
mohu opravit...
www.autohifiservis.cz
[ Link ]
ak môžem ešte jednu radu, akú hrúbku káblov mám zvoliť od zosilňovača k predným kompám (ktoré majú samozrejme aj výhybku). 2x2mm, 2x2,5mm alebo až 2x4mm. Ďakujem za rady
podla vykonu toho zosika, kludne postaci 2x1,5qmm alebo 2x2,5qmm ...
takže káble som ešte nemenil, ale prišiel som na to, že zosik zasvieti co clipu (protect), ked pridám hlasitosť. Ked kontrolka zhasne, vtedy spustí repro znova. Takže ešte stále je možnosť, že to robí kôli káblom, alebo je to už chyba zosilňovača?
Tak zkus zesilovace prohodit, ne? Jsou totozny, takze snadno poznas, jestli je chyba v zesilovaci nebo jinde. Protoze pokud to bude vypinat i na druhym zesu, je kravina, ze by mel totoznou zavadu :)
no keby to bolo také jednoduché, tak to urobím, ale auto som kupil s komplet zástavbou v celom kufri a strašne zle sa k tomu dostáva, všetko treba kompletne rozoberať a tam je ten problém. Preto sa snažím zistiť najprv, kde bude problém, než sa pustím do kompletného rozoberania auta....

21.08.2014, 06:30 |
Tomik723 | Upraveno: 2014-08-21 06:30:32
No, pokud predtim vse fungovalo jak pises. Tak to dle myho nazoru tak ci onak bude na 99,9% zavadou na zesu po tom prepolovani. A resit jestli stacej prurezny kabelu (kdyz predtim stacili) je podle me blbina.
takže hralo to hralo a teraz to už nehrá vôbec, vkuse svieti na zosilňovači červené svetielko - nevidím na napís, kedže zosilnovač je zabudovaný, ale tak určite to bude "protect". Zistil som aj ďalšiu vec, že 2 zo 4 reprákov zapojené na danom zosilňovači boli zle napojené. Ked tam svieti vkuse to protect, zhorelo tam niečo, alebo odišlo? Myslím, že blbá otázka....
A ešte dodám, ze každých niekoľko pár sekúnd v reprakoch ako keby puklo

22.08.2014, 21:10 |
Fonfy | Upraveno: 2014-08-22 21:10:52
blba otazka asi ano..supni to hned do servisu (autohifiservis.cz = spokojnost) a budes mat po probleme..skor ako si odpalis repro, alebo zosik na dobro.. potom uz len spravne zapojit a je po probleme
ak svieti clip, tak stiahni gain naminimum a skus znova. inak servis.