Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Výšky Focal K2P - řežou do uší

o Navštíveno 4447x o
o 15.08.2014, 19:59 | Tomik723 | Upraveno: 2014-08-15 20:00:59
Po roce jsem se konečně rozhoupal, abych je zabudoval do svý Fabie, výšky od komp jsou s označením TN52. Zesilovač mám Audison LRX 4.300. Se středama jsem relativně spokojenej - i když ty basy mi tam krapet chyběj. Ale problém mám ve výškách, při nižsích hlasitostech hudba jako je akustika apod. je to balada - ale opravdu hlasitost jen pokojového normální poslechu, jak jdu vejš, přijde mi že zkreslujou, zvuk je jakoby plechovej a řeže dost do úší až je to nepříjemný - to samý se mi dělaly u vejšky u beden, který mám doma, než jsem vymenil 30 let staré bipolární kondy za svitkové. Nicméně u těch K2P jsou kondy 1) novější a za 2) svitkové, takže tim to nebude.

Je tu někdo kdo tyhle kompa má a pozoruje stejnou nepříjemnost ? Případně jak to řešit ? Nebo jestli to je prostě klasickej projev těch K2P...

o 17.08.2014, 19:46 | elektron
lrx 4.300 umoznuje aktivne zapojenie - jednoznacne riesenie problemu, ano vyskove menice focal maju ostrejsi prejav.
o 18.08.2014, 11:04 | Zdeny60
Z toho si nic nedělej, fekály řežou do uší i v Utopiích za mega+ peněz.-) To není chyba, to je vlastnost:-)
Dovolím si dát ti tip na neřezající repro: Dynaudio.
o 19.08.2014, 20:15 | koren
1) pohrat si s nasmerovanim
2) vejsky u zrcatek nebo v A sloupku = primo focal doporucuje -6dB na vyhybce
o 20.08.2014, 17:37 | Tomik723

foto k příspěvku  od Tomik723

o 20.08.2014, 17:37 | Tomik723

foto k příspěvku  od Tomik723

o 20.08.2014, 17:38 | Tomik723
Tak problém byl z větší části způsobnej rozbitym vejškáčem v zadních dvěřích, nicméně stejně to neni úplně ideál, hlavně i vyvážení, mám pocit jakoby mi do každýho ucha hrálo trochu něco jinýho.
Vejšky mám zastavený u zrcátek, směrováno křížem - pravá na řidiče, levá na spolujezdce - viz. foto.
Nad tim aktivním zapojenim přes zesilovač jsem uvažoval, ale tim pádem bych měl 4x65W do 4ohm, na vejšky by to stačilo, ale nebylo by to na středobasy málo?
Pak už mě napadlo jedine řešení, sehnat ještě jeden LRX 4.300. Jeden bych použil na středobasy a druhej na vejšky + sub. do můstku.
Zkusim si zatim trochu pohrát s nastavenim na tý pasivní vyhybce.
Nemam žádnou zkušenost, je to moje první auto audio, byl by hodně velkej rozdíl dělit ty frekvence aktivně na zesilovači ?
o 20.08.2014, 21:08 | kubiik
zkousel si prohodit polaritu na vyskach?
o 20.08.2014, 21:10 | koren
nevim jak konkretne u tn52 ale u tn51 je v manualu doporuceny smerovat obe vejsky nad radici paku.

kazdopadne univerzalni poucka aby to bylo vzdycky 100pro neni - snad jen zkouset, zkouset, zkouset...

btw druhy lrx bych nezkousel
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3113 sekund.