Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Výber subwoofera

o Navštíveno 4581x o
o 13.09.2014, 14:49 | snoro | Upraveno: 2014-09-13 14:58:18
Zdravím páni,

konečne nastal čas spraviť si radosť kúpou subwooferu, preto chcem poprosiť o radu s výberom vás, skúsenejších, aby som si nebúchal hlavu o stenu. Cenový strop mám 200€ komplet (sw, zes a káble). Čo sa týka štýlu hudby, počúvam viac menej všetko, od všelijakej tej elektronickej hudby, popu, rapu, hiphopu, rocku, klas. rocku, oldies.. Mám rád mohutné, silné basy, pokiaľ možno čisté (viem, som nenáročný).

V hľadáčiku mám zatiaľ tento set [ Link ] a káble [ Link ] . Bola by to dobrá voľba, resp. poraďte niečo lepšie. Kľudne aj zvlášť reprák a ozvučnicu, pozeral som nejaké repro Digital Design ale veľmi sa v tom nevyznám.. Nebránim sa ani ojazdenému kúsku, v super stave po overenom užívateľovi.. Hrubšie káble preto, lebo časom plánujem dať dopredu tu často spomínané repro excursion sx 6c, časom na zes, tak aby som to nemusel prerábať na dvakrát.

autorádio mám nejaké low cost Pioneer bez cd mechaniky, s párom RCA, nehrá zle, časom bude možno upgrade.
Ďakujem za každú radu.

o 14.09.2014, 15:11 | Fonfy
ak mas na radiu jeden par rca tak ho radsej vymen aby si mal aspon 2 pary rca a kup radsej dopredu repro , mdf podlozky, vytlm dvere a kup 2 kanal nejaky jazdeny a potom casom to dopln o SW a zosik na SW. Kable si natahaj 50qmm a 2 signalove, + repro kable do prednych dveri. Isiel by som radsej cestou pomalicky spravit poriadne predok a potom riesit SW.
o 14.09.2014, 15:27 | snoro
Toto by bolo rozumnejsie, ale zatial mi staci ako hraju tie seriovky co tam mam, chcem zatial len pridat poriadny bas, repro budem riesit neskor, len dvere tlmit nebudem,nieje te rentabilne, je to stare auto (ano, chapem vyznam tlmenia, nechcem vsak uz do toho auta vrazit ani cent, repro vymontujem..a urcite to bude hrat lepsie ako seriove repro aj bez tlmenia). Radio bude tiez casom lepsie s dvoma parmi rca, chcem 4 kanal zos. na predne a zadne repro, teraz ale potrebujem fakt poradit len s tym sw. Co si myslis o tej sade? Resp. vies poradit nieco lepsie? Dik.
o 14.09.2014, 18:05 | Fonfy
myslim si ze ked uz do 2 kil tak si pozri sekciu bazar. a ked je to stare auto a nema cenu investovat tak je to jasne..btw ten jeden par rca mas na subwoofer ? z toho radia
o 14.09.2014, 18:20 | CarMedia.cz
Tento set mám opravdu moc rád. Rainbow Cyclone i v tomto bassreflexu umí být hodně přesný. V této kombinaci s zesikem od GZ hraje opravdu velmi dobře a i zatlačí..
o 14.09.2014, 18:32 | snoro
Komponenty samozrejme poputuju casom do noveho auta, preto chcem radsej nove veci, resp. ani neviem co v tom bazari hladat, niesom znaly problematiky. Radio mam Pio mvh-1400ub - ma vystup na sub.

Dakujem za info, viac menej som rozhodnuty pre ten set od vas, len som chcel pocut nejake realne skusenosti. Tie kable su dobre? V manualy od zosilavaca vyrobca odporuca 30A poistku, tieto maju 80A, nevadi to?

Otazka mimo temu - co znamena to "SQ"? Nikde som nenasiel odpoved.
o 14.09.2014, 19:10 | Toxxx
snoro: Ak nechceš riešiť do auta tlmenie tak by som byť tebou nedával kompa lebo to proti org nebude veľká zmena. Na vyškach atď ale na dverách skoro vobec. Ten sub a zes čo si vybral bude na pohodu. Doplní bassovú zložku a aj zatlačí. Kabely máš vybrané dosť dobré na tento set sú úplne v pohode. Ale ak plánuješ časom niečo výkonnejšie tak by som pozeral po silnejšiom priereze.

SQ zanmená Sound Quality :) Ale najlepšie je SQPL :)
o 14.09.2014, 19:32 | snoro
Serus Stano, co si to s tym golfom porobil? :-)

OK takze set ste mi schvalili, som rad, uz len nech pridu prachy a objednavam. Repro budeme teda riesit potom, ked to bude aktual. Dik za rady.
o 14.09.2014, 19:39 | Toxxx
Nazdar pane :) No skončil na vrakovisku. Odišlo na ňom pár vecí a bol už veľmi zhnitý tak som sa rozhodol neinvestovať do neho peniaze.
o 14.09.2014, 21:01 | snoro
U Rasta som robil, nejake diely do mazdy si chcel, len aby si vedel kto som :-D. Skoda ho, fajny bol.
o 14.09.2014, 21:09 | Toxxx
Viem už :D Som ti ho vlastne ani nepredviedol :) Až prídem na SK tak by som ti ukázal Bravo :) A pomohol ti kľudne aj s nastavením zosiku atď keď si to namontuješ:)
o 14.09.2014, 21:21 | snoro
Oukej, berem ta za slovo :-) napis ked tu budeš.
o 14.09.2014, 21:29 | Toxxx
Dobre :)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3537 sekund.