Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > spaleny vsechno..proc??

o Navštíveno 5771x o
o 06.11.2014, 20:24 | rst
Prosim o radu zkusenych.. Koupil jsem zesilovac v obchode a nechal jsem si jej tam rovnou zapojit. Woofer Mac audio ice cube 112P a zesik MAC audio ZXS 45oo. Nez jsem prijel domu, cca hodina, tak bylo po hudbe a vse spalene.. Nevite nekdo prosim proc?? Popripade co s tim mam delat?? Budu vdecny za jakoukoliv radu

o 06.11.2014, 20:30 | endru.ondra
reklamovat a nechat si za vše vrátit peníze, neřešit vtom žádnou závadu.
o 06.11.2014, 20:35 | rst
No prodejce mi rikal ze si za to muzu sam a ze se na to reklamace nevztahuje :-/ i kdyz to teda moc nechapu..
o 06.11.2014, 20:46 | kiklop32
Ať ti dá písemně, proč reklamaci zamítá
o 06.11.2014, 20:46 | Toxxx
Popíš presne čo si robil keď si od nich odchádzal. Naložil si tomu ? Upozornili ťa že je to nové?
o 06.11.2014, 20:49 | CarMedia.cz
Že si za to někdo může sám je možné, ale také ne. Ono zrovna u subwooferu je to dost téma k diskusi. Sám musíš vědět, jak si se k tomu choval. Nejdůležitější je, jestli ti drží napětí (neblikaly světla), atd. I když toto by ti zkušený člověk měl říct, že není něco v pořádku.. Pak samozřejmě jestli někdo dostane nové věci a hned tomu naloží, přitom nevnímá poklesy napětí, zkreslení, může to skutečně skončit takto rychle. Prostě záleží, jakou máš baterii, jakou napájecí kabeláž, jak udělanou kostru, atd. Samozřejmě pořád jsou krom vlastního zavinění ve hře i výrobní vada pravděpodobně zesilovače (taky jsem už zažil), chyba instalace, špatné napájení, atd..
o 06.11.2014, 20:50 | walish
Nebylo to náhodou kupováno a instalováno v ahifi?
o 06.11.2014, 20:53 | endru.ondra
ještě otázka v jaký firmě si to kupoval?
o 06.11.2014, 20:53 | Toxxx
Pozri kde to máš ukostrené.
o 06.11.2014, 20:55 | noclue
nic neriesit. nepozerat kostru ani podobne veci. ak ti niekto dodal aj montaz, chci pisomne stanovisko k pisomnej reklamacii. hlavne sa toho okrem odpojenia hlavnej poistky nechytaj.
o 06.11.2014, 21:11 | Jarda S.
odvest na reklamaci at vedou řádnej reklamační protokol ne že tě na hubu odbydou ...
o 06.11.2014, 21:13 | Toxxx
Jj pravda nechytať sa a odviezť na reklamáciu a keď ťa odbijú tak sa nedať.
o 06.11.2014, 22:01 | rst
Firmu jmenovat nebudu, nechci dělat nikomu problémy, jen chci právě vědět, co mám dělat. Nemyslím si, že já jsem na vině.
Tak já vám to teda popíši celé:
Zkrátka jsem si chtěl koupit nějakou hudbu do auta cca do 7ooo,- jsem amatér, nevyznal jsem se v tom a tak jsem si chtěl nechat poradit a doporučit od odborníků. Tak jsem oslovil prodejce, ten mi dal tip a poslal nabídku. Já to na jeho doporučení koupil. Známý (starší pán, co se zapojováním hudby živý 23 let) mi to zprovoznil. Celkem dobrý, ale zesilovač byl slabý. Hudba hrála ani ne na 50% a po půl hod se hudba vypnula. Začala hrát zase asi po 3 minutách,ale to už jen chvíli. Tak jsem prodejci psal, že se mi to vypíná. Zjistil jsem od jiných lidí, že je slabý zesik, ať pořídím lepší. Tak jsem psal prodejci, zda je možné zesik vrátit, doplatit si peníze a zakoupit silnější. Reakce byla taková, že se zesilovač vypínat nemůže, ať se stavím, že se na to mrknou. A dále že výměna možná není, že se bohužel použitým zbožím nezabývají :D :D Tak jsem přijel, oni se mrkli, ale pořád se to vypínalo. Tak na konec mi vyhověli, starý vzali a prodali mi nový silnější. Zrovna jsem si ho nechal u nich namontovat a sladit. Po půl hod mně auto předali s instruktáží dolaďování rádia. Bylo to dobře naladěné, líbilo se mi to, nechtěl jsem do toho nijak zasahovat. S hudbou jsem byl spokojený. Samozřejmě, že jsem si zkusil to i zesílit, ale to jen na chvíli na zkoušku. Navíc jsem nejel sám ;) Jenže než jsem přijel domů (cca 1 hod cesty), tak první vypadl pravý repro. Hned na to levý. Tak jsem to radši celé vypnul. Myslel jsem, že jen vypadl kontakt. Když jsem to znova asi po 15 min zapnul, tak nehrálo už vůůbec nic =\ první jsem myslel, že to bude pojistka v zesilovači. Ale ta byla netknutá, nepoškozená. Ještě jsem jel za tím mým známým, co mi to prvně montoval, aby se na to mrknul. Ten mi řekl smutnou zprávu, že to můžu vyhodit, že je to celé spálené. Nechápal, že mi to předali se silnou pojistkou a že to po jejich montáži došlo až k něčemu takovému =\ Navíc mě uklidňoval, že to nemůže být moje chyba, že není možné, aby se něco takového stalo i kdyby to hrálo den v kuse. Nechápal jsem =\ ..Měl jsem za to, že to při nejhorším bude stejný problém, jako u toho starého. Jakožto člověka, co se v tom nevyzná, mě vůbec nenapadlo, že se něco takového může stát, že tam není žádná pojistka nebo tak něco. Se vším všudy v tom mám cca 16-17 000,- Jako kdyby mě někdo upozornil na takové problémy, je jasné, že bych se podle toho řídil a nenechal si zničit hodinu novou hudbu =\
o 06.11.2014, 22:04 | walish
Dle popisu si jsem na 99,9% jistý, že je to ahifi :)
o 06.11.2014, 22:34 | Fonfy
to su zmrdi :) chod a obuchaj im to o hlavu
o 06.11.2014, 22:40 | pepe689
No jen dotaz ukaz fakturu jinak to muze vyznut jako konk.boj.
o 06.11.2014, 22:45 | pepe689 | Upraveno: 2014-11-06 22:53:27
Pokud delali instal tak za to ruci....avsak ..nikde neni psano.ze si to hral pres limit a nezkurvil si to sam a samo ze kombinace nevhodna ten zesik je na to slabej....kontrola ne k nicemu.ale uplne k hovnu...pokud ctu navod a manual tak na 400rms je to malo i kdyz ma vyssi citlivost ten basak stejne bych dal 2xnasobny vykon tudiz aspon 800 rms aby zesik nesel do limitace
o 06.11.2014, 22:58 | rebel | Upraveno: 2014-11-06 23:00:47
Tak pokud jsi zakoupil v A či jinde nové komponenty a oni ti to tam i montovali a tak ručí za montáž a na zaruku to nemá vliv ba naopak.V žádném případě neposlouchej kecy že sis to spálil sám to je jejich běžná reakce pro hloupé lidi.

Pokud to je i s montáží a celé to je na jejich doporučení nebo mají svojí dílnu tak si tam zajdi .Omlatit jim to o držku je to poslední.A pokud to dělal nějakej profík z autosalonu na Tv prima tak se tomu ani nedivím ,že to tak dopadlo nebyl bys první ani poslední .Kdybys řekl o jakou jde firmu možná by se dalo na ně zatlačit i jiným způsobem ,ale když nechceš jmenovat tak ti jde těžko podrobněji poradit.
o 06.11.2014, 23:12 | Jarda S.
nejni třeba jmenovat, kdo to tu trošku sleduje tak ví že jde o Ahifi [ Link ]
o 06.11.2014, 23:16 | walish
Vida, tak jsme doma :)
o 06.11.2014, 23:17 | rst
Fakturu urcite ukazovat nebudu, jak jsem uz zminil, nechci nikoho pospinit nebo neco podobneho. Nejsem typ cloveka, co dela jinym problemy, ba naopak. Dale mi je jedno zda mi nekdo veri nebo neveri :-D :-D ja se ptal na radu ci zkusenost. Co muzu delat a co si o tom myslite vy nebo jestli nekdo zazil neco podobneho a jak proste v dane situaci mam postupovat?? Ja nechci na nikoho ukazovat, jen si chci proste a jednoduse uzivat hudby, kterou jsem si zaplatil. Nic vic. Nechci toho snad az tak moc :-/
1.montaz mi delal ten muj znamy. Intaloval to uz radu mym kamaradum a sel jsem za doporucenim radou lidi. Ten druhy, vymeneny, zesilovac jsem si nechal namontovat v dane firme zrovna, abych mohl jet domu uz s hotovou hudbou.
o 06.11.2014, 23:48 | Fonfy
chod tam a reklamuj ..na co cakas?? vysolil si zato predsa dost penazi
o 07.11.2014, 00:26 | CarMedia.cz
No jen nechápu ten pojem "se silnou pojistkou". Pojistkou v hlavním pojistkovém pouzdře u baterie přeci jistíš kabeláž, nikoliv zesilovač. Pakliže máš na zesilovači i třeba jen 40A pojistku a máš natažený třeba 25qmm kabel, nevidím vůbec problém v tom mít v pouzdře například 80 A pojistku. Pojistka prostě odpovídá průřezu kabelu, nikoliv spotřebiče a kabel se dává na základě potřeby zesilovače.. Proto je i běžnou praxí, že hodně lidí myslí do budoucna a tahá rovnou silnější průřez pro případné rozšíření (upgrade) a má rovnou v sadě silnější pojistku, přitom nevím o nikom, že by toto byla příčina jakéhokoliv problému. Toto je vlastně blbost.. :-/
o 07.11.2014, 09:02 | Pavel 528
jak pise Revilo

rst:pokud neuspejes s reklamaci,tak mohu zesilovac opravit...
o 07.11.2014, 18:33 | rst
Dnes jsem to byl řešit a musim říct, že i vyřešil. Prodejce byl velmi hodný a vstřícný. Postavil se k tomu naprosto profesionálně. Na všem jsme se rozumně domluvili. Vše dopadlo bych řekl uplně v pořádku a jsem spokojený s výsledkem =) Vám všem díky za diskuzi
o 07.11.2014, 18:38 | skoki
ako ste to teda vyriešili?
o 08.11.2014, 12:43 | Jarda S.
řekli aspoň čim to bylo ?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3179 sekund.