Navštíveno 7400x

Kamaradovi jsme v lete udelali nejake veci jeho autu tak se podivejte.Muzika 6x ARN188 2x SEAS25TAFN/G zesilovac home-made 2x 100W.

Mne se to po designove strance celkem libi, ale jeste by me zajimalo, jak by to vypadalo, kdyby ten tvar byl i nalevo trosku zakulaceny, ale treba by to bylo osklivy
moje krevni skupina to neni - mne staci jeden stredobas, ale neodsuzuju a moc libi! ;-)
vis, filipe, me si nasral. a) rict, ze tvoji kamaradi maj drazsi muziku jak vetsina tady, to muze fakt jen uplna pica. b) kurva to mi vysvetli, proc treba Seas dela zvlast reproduktory primo do auta, a zvlast na hifi, proc se s tim tak sere, kdyz je to podle tvych predchozich tvrzeni jedno? fakt kurva nechapu, proc sem cpal sobe aji kamosum do auta morel elate za tricet papiru, kdyz sest tvm udela stejnou sluzbu za 4,6... ale abych ti nekrivdil, potav zesilovac, kerej bude mit lepsi zvuk jak muj mcintosh, a omluvim se ti. jinak jsou to totiz jen kydy. a ted si presne nepamatuju, ale jestli ses to ty, kdo se ohanel montazema v MH, tak to potom potes koste. howgh...
taky si myslim, neco sice ví, ale prevazne tu cpe lidi nesmyslama.
Jenicek.To co jsi tu ted napsal tak v tom samym smyslu jsem tu pred par dny napsal prispevek.A ohledne firmy MH jsem psal ze jsem mnel moznost srovnat cokoliv s cimkoliv.A ohledne toho Mcintose se tesim na omluvu.A jeste jedna vec to ze dela SEAS repraky do auta pod jmenem LOTUS vim ale neverim ze by hrali lip nez ty na doma ale vyzkouseny je nemam.
Scream.Vis hovno co ja vim.

18.03.2006, 18:33 |
FSAL jak bejt nekdo tak zabednej a nedokaze pripustit, ze by mohlo bejt neco lepsiho nez je TVM ...

18.03.2006, 18:47 |
FSAL netvrdil si nahodou, ze tvoje TVM hrajou lip, nez jakykoliv repra urceny do auta? netvrdil si nahodou, ze tvoje instalace dokaze predcit muziku v jakykoliv cenovy hladine? myslim, ze nepisu od veci, asi bych ti doporucil se vratit na dexon forum ...
Tak jak si to ted napsal jsem ja netvrdil ale v zasade mas pravdu.
prosim o vecne prispevky na tema autohifi
pokud se tu strhne debata spatnym smerem
a/ presunu to do ostatnich
b/ ocistim od OT
je to na Vas
Namisto toho aby vas zajimali konkretnejsi veci ohledne audia strhnete mne abych se s vama hadal.Uz si na vas budu davat pozor aby se to nestalo.Doporucuji na nejakem sraze aby jste si poslechli v tom aute to hraje nadprumerne dobre s ohledem na to ze je to nejlevnejsi instalace ode mne cca.30k.
30k? Muzes rozepsat prosim jaky clanek sestavy kolik stal, zhruba...?
Rproduktory s vyhybkama cca 5k.Zesilovac 20k.Tlumici material a dorboardy 4.5k.Kabely 0,5k.

18.03.2006, 19:18 |
FSAL co se schovava pod pojmem kabely? jaky signaly, jaky napajeni (aspon prumer)

18.03.2006, 19:31 |
Cenda jako F-SAL. Cos dal za kabely? Vic rozepis zbytek sestavy, bud konkretnejsi. I umisteni vysek by me zajimalo.

18.03.2006, 19:37 |
Syrup jj komplet kabelaz za petikilo... docela bych je taky chtel videt :)

18.03.2006, 19:44 |
Borin Kabely bych bych typoval normal elektroinstalační... a signály anténní koax a zlacený cinche za 20ku :-)))

18.03.2006, 19:45 |
Ricci Skoda takeho pekneho afta zneucteneho Teslami :-)))

18.03.2006, 20:14 |
petis Jako ostatní, trochu víc se rozepiš. Jaka je HU, ty kabely by mě zajímaly. Proč jsi použil 3 měniče do každych dveří, jak jsou vytlumený dveře-co za matroš, atd..
To uato jsme takhle predelali my vcetne tuningu ma zavarene vsechny kliky vcetne kufru podvozek -35mm ostatni foto nemuzu uvest protoze jsou videt spz tak kvuli zlodejum.Kabely jsou opravdu z elfetexu 10mm2 signalove RG58.Tlumici material FONOMAT+ANS.

18.03.2006, 21:14 |
Cenda [ Link ] :-) dat 20 za zesik a propojit to takhle... co HU?
co treba fotky z montazi?
Cenda.Myslis si ze RG58 ktera je stavena na frekvence do 200MHz neni pro nf dost dobra.Necham se poucit.
Bohuzel foti kamarad a to tak ze malokdy kolikrat mne to mrzi.

18.03.2006, 21:40 |
Cenda | Upraveno: 2006-03-18 21:46:12
Ale delej si co chces.
Já bych řekl,že to může i hrát...proč taky ne?!.Nicméně konstrukčně už ta RG58ka (to už můžeš rovnou dát RG213ku) v použití v autě,kde se ten kabel různě protahuje (a ta RG58 lehce poškodí!) mě nepříjde jako zrovna ideální. To samé platí samozřejmě i o těch reprácích. V autě jsou opravdu jiné klimatické podmínky.To za chvíli budeš moct dát do auta HI-FI CD player,protože je lepší než autorádio třeba.Mimochodem ve mě ta RG58 atd. evokuje pokusy CD ROM PC mechanik v autě.... :-) A cenova hladina,kterou uvádíš je už poměrně dost vysoká na to,že se autohifi dá za ty peníze udělat již na poměrně dobré úrovni...Jinak většině lidí tady co dle tebe do tebe ryjou nejde o to,že by TVM atp. bylo špatné,ale TY tvrdošíně pořád stejně budeš tvrdit,že všechno ostatní je k ničemu a jen TVM umí zahrát...což je samozřejmě blbost...

19.03.2006, 13:38 |
FilipAudio | Upraveno: 2006-03-19 13:42:30
Harryp.To netvrdim ja vetsinou pouzivam SEAS.Jinak tu RG213 nebo jeste lepe RG214 nebo neco od AIRCOMU je Vynikajici pouzit jako kabel k reproduktoru.Podivej se na clanek "odstraneni ruseni" tam jsem to trochu rozebral.A doporucuji kazdemu aby si poslechl v aute nebo i doma CDROM SONY CDU5231.Teda pokud na to mate odpovidajici aparaturu aby jste prinos zaznamenali.Ta CDROM hraje lip nez muj domaci cd player SONY CDP XE-800 a nez abych kupoval nejaky vyssi model tak jsem radeji postavil kvalitni D/A prevodnik.Jinak samozrejmne ze pokud jde o zvuk tak naprosta vetsina auto-hifi zarizeni je neuspokujici myslis si ze ten cas a penize co dotoho porad davam delam jen tak jde mi hlavne o co nejlepsi zvuk a kdyz to na trhu hybi tak sem si to proste udelal sam uz se tesim za rok az vam vsem budu moct predvest zesilovace.Jinak samozrejmne neodsuzuji nikoho ze si koupi reproduktor nebo autoradio jen kvuli desiegnu i to rozviji v cloveku tvurci schopnosti.Delate tu napriklad pro mne az nepredstavitelne slozite a kolikrat i velice pekne zastavby do kufru na to ja nemam a to na vas obdivuju.Nemyslete si ze vas tu kritizuju jen se snazim vam to objasnit z technickeho hlediska.
no to si delas prdel. jasne, objasni nam to z technickýho hlediska, jsme tady banda tupounů, co vůbec neví co dělá. lidi si tu kupujou morely za 3 pětky, protože nejsou tvůrčí a došla jim veškerá invence. Seas dělá špičkovy homehifi měniče, stejne tak jako autohifi, asi bys jim tam mel poslat mail, at zruší řadu Lotus, protoze ji vubec nepotrebujou. Tvm děla slušny menice, konkretne teda zrovna Arn 188 za neco stojí, ale urcite je blbost davat lakovanej papírovej reprak určenej do presne dimenzovany ozvučnice pro domací použítí do vlhkej a netesnejch dveří neurčityho objemu. asi proto tam davas 3, vid, aby to tak nejak vyšlo. tenhle reprak se da použít domu docela s uspechem a v dobre nalazeny bedne a s dobrou vyhybkou a vyškou muze prevalcovat nekolikrat dražší konkurenci. ale neco takovyho nejsi schopnej splodit ty ani nikido jinej tady a muzes zase treba napsat, že nevim co ty víš, ale timhle sem si opravdu jistej, protoze k necemu takovymu ti zadny software na navrh cehokoliv mo nepomuze.

19.03.2006, 14:40 |
Ricci Dosla mi invencia a fantazia a preto mam Morely a Genesis,nabuduce kupujem Tesly a za zvysok penazi nove auto :-)
Scream.Zrovna ten ARN188 je naprosto nepouzitelnej na doma jelikoz by potreboval cca 120 L A jak uz jsem napsal to ze predci nekolikanasobne drazsi reproduktory do auta je spise nahoda nez technickej zamer vyrobce.Ataky jsem tu nekde psal ze kdyby byly 2 ARN-ka v sade se SEAS vejskacema a s vyhybkama tak by byla na trhu pri zapocitani vsech marzi tak za 15 000,- mozna i vic.
hmmm, úžasnej článek, nevím,jak ostatním,ale todle mi připomíná Mannhatana a jeho
odkazy na hificar.cz (nic ve zlým,doufám že to není skrytá reklama)
tak ted si me jen utvrdil v tom co si myslim. ARN 188 je defacto jedinej agilní reprak z produkce TVM, a neveril sem tomu dokud sem ho neslysel v bednach za 15t, pričemž cena byla jeste značne dumpingova a ladil to nekdo, kdo ma o stavbě asi trosku vetí páru nez ty a ta bedna nemela 120l ale byl to celkem malej regál
HERO:ne, to bych netvrdil, filipaudio nebude blbej, naopak technicky je dle meho laickeho pohledu docela na vysi, jen proste tvrzeni ze tesla je the best of mi zrovna na hifi foru kde hafo lidi ma v instal pres kilo kilo pade prijde docela nemistny...
FILIPAUDIO:
je to jak kdyby vjel vozickar do areny plny lvu a tvaril se ze to prezije... jako sorry, ale mcintosh mx 4000 s externim d/a prevodnikem velikosti vetsiho dvoukanalu, co sem chvili mel, staval svyho casu kolem 80ti litru, v prepoctu, mc440 sestikanal to samy, morel elate 6 tripasma asi 1200€, 10W7 35tis sk, morel woofery taky kus 299€, posrany mogami cinche prisly asi na 15 litru tri pary, co sem vysypal za tlumeni kabely a podobny picoviny nepocitam, a ty mi tady reknes ze cd romka sony, repro tesla, koaxy co byly v panelaku na tv budou hrat lip??? myslis ze kdyby to tak bylo, tak by to treba uz nekdo nenatrel vsem rusakum na emme, co maj instal za mega apod? a ti si taky vyhybky stavej sami, kor v pure passivu... netvrdim ze to musi hrat hrozne, tesla apod, nemam s tim zkusenost, a to priznavam, ja zacinal s alpinama, nicmene tvrzeni ze je to da best of je proste podle me silne nadneseny...
to jenicek: jj,já nemyslel,že FA je blbej (taky si myslim,že naopak) ale tahle diskuze (aspon mě jako lepšímu laiku autohifi) připadá pouze o hašteření značek,chci se něco dozvědět a ne slyšet přetahování,že 188 jsou lepší než morel :-) třeba. kdyby sem FA dal třeba fotky z instalace,bylo by to pro všechny prospěšnější.
Jenicek.Vsak se taky tesim na srovnavaci test pockej do zimy pak za tedou zajedu budu rad kdyz budu moct porovnat svuj zesik s necim hodne dobrym.A co se tyka aktivnich vyhybek tak to je samozrejmost bez toho to nehraje a taky je stavim.A taky to musi byt 3-pasmo.Uz nenadhazuj ta tesly ten kdo treba vahal tak si je vyzkousi ostatnim je netlacim mam s nima jen ty nejlepsi zkusenosti jak uz jsem tu nekolikrat psal uz se o nich z nikym nebudu bavit takhle povrchne takze prosim jen technicke a prakticke pripominky a dotazy.Jinak zkuste se podivat na reproduktory zvacky "18 sound" popripade na vyrobky firmy "KV2".
H.E.R.O.Jeste jsi se nezeptal na nic konkretniho tak ti nemohu odpovedet.Rad bych.
Kurwa, tak to jsem si koupil repraky na hovno, jeste je mam v krabici doma, cekam na jaro, budu kupovat Tesly, nechcete je nekdo :))))))))))))))))))))))

19.03.2006, 19:08 |
Ricci Filipaudio, mohol by si dobehnut na nejaku SQ sutaz EMMA s nejakym autom,kde si robil hudbu a myslim,zeby viacerych zaujimalo,co na tvojich teoriach je pravdy...
Myslim, ze tam budu podstatne skusenejsie usi,ktore vedia,ako ma vyzerat kvalitny zvuk a budes vediet, na com si, texnicky si urcite na vyske,ale otazne je , ci aj zvukovo...

19.03.2006, 19:09 |
Ricci For Kicker: Maaas smolu, to uz nepredas, vsetci tu uz kupuju jedine Tesly :-)

19.03.2006, 19:39 |
FilipAudio | Upraveno: 2006-03-19 19:47:10
Taky by mne zajimalo co kdo poslouchate za muziku.A na cem poslouchate doma.A jestli jste nekdy slyseli nejakej hudebni nastroj nazivo popripade zpevaky.
Ja sukam bedny jak doma tak i na party a jeste k tomu hraju na gramce, takze jsem uplne hluchej a blbej :))
Jo, tady u nas je ted Helena, tak si ji pujdu asi poslechnout :))
já už bych ho nejradši zabanoval ............ nikdo mu tady žrát nebude že jeho TVM a homemade zeslabovače budou hrát líp než hafo jmenovanejch repro který von nikdy ani neslyšel ani neviděl ...... kdyby jě viděl a slyšel tak by mu padla huba.....
BTW : longest bydlí 20km od něj a prej se jedná o jakýhosi rádioamatéra což hodně vysvětluje .........
naprostej souhlas s 19/03/2006 19:08 Ricci !!!!!!!!!!!!
jestly ty si dělal v MH tak to potěš prdel teda..... se nedivim že tě vykoply !!
BTW : vyžaduju nakreslení schématu zapojení těch repro vs. ten homemade zeslabovač + technický specifikace zeslabovače hlavně co se ohmů týče !!!
zajímá mě těch 2x100W vs. 2x 3středobasy a 1xvejška ........
o zapojení si myslim svoje ale to schéma chci......
Kliiid hosi, k tem zesilovacum, aplikuje se tu super hrajici a znejici domaci zesik konstrukce p. Dudka do auta, to nemuze bejt spatny. Do toho bych sel hned, pokud bude mit nejakou solidni vybavu a zpracovani. Prave to zpracovani mi nikdy neslo, takze se necham prekvapit.
K reprakum, stredobasy od Tesly byly nebo jsou prekvapive hrajici, jen jim chybi citlivost (kterou prave Tesla udava podle normy, ktera je nelichotiva k cislum), ale to se da dohnat vykonem, kterej Dudkum nikdy nechybel.
Sease mam doma, do auta bych je dal hned, kdybych mel chut experimentovat.
Takze nechme se prekvapit a nevyvolavejte tu flamewary, prosim.
19/03/2006 15:02 H.E.R.O.
hmmm, úžasnej článek, nevím,jak ostatním,ale todle mi připomíná Mannhatana a jeho
odkazy na hificar.cz (nic ve zlým,doufám že to není skrytá reklama)
--- jen chci dodat, že nevím proč k tomuto tématu vytahuješ tohle, když dost věci ohledně toho nevíš ! A už jsem se za to omluvil ! Tak nevím o co ti jde ! Jenže to by jsis musel čist příspěvek od příspěvku kde jsem k tomu napsál více... ale bohužel je to dávněji :o) JINAČ UŽ TO BERU s HUMOREM !

20.03.2006, 06:57 |
FSAL tappik: ohledne zesiku s tebou naprosto souhlasim, ale at tady proste netvrdi, ze TVM je nej ...
tappaja: mas nejaky schema toho zesiku? ze schématu se da zjistit hodne veci a zajimalo by me jeho reseni. Dikes
to Creams: já jsem ten článek o převtělení Manhatanu do creamse čet a všechno chápu. jen mi zatím všechny příspěvky od FA přišly jako reklama na SEAS a TVM,protože k ničemu jinému se nevyjadřuje.a mě to prostě přišlo jako některé příspěvky od tebe.

20.03.2006, 09:28 |
norsi Tyvoe to je zase diskuze. Ze se da doma postavit spickovej zesilovac a naprosto high-end D/A je jasny. Specialne jestli to stavi na bazy dudka. Lidi co to v CR zvladaj je spousta, tak proc ne FilipAudio. Ale s tema TVM to je vazne doufam vtip.
Zkouseli sme TVM v domacim hifi a zvuk opravdu nic moc. Sestava byla ruzna,ale porovnavalo se TVM (znacku co dela skrin nevim),KEF,BaW, MordauntShort,Focal, Canton,PSB,Wharfdale atd. Jinak zesilovace Marantz (stavel sem si na Marantzu domaci hifi, tak me to zajimalo), Vincent, Rotel, Harman Kardon a nejakystary Sony. CD Marantz CD-6000, Marantz 63SE, NAD, Vincent,Harman Kardon, Sony Esprit 777. Gramo Pro-Ject Experience,Marantz TT420, a nejakej starej Basis (vazne uzasnej). Kabely Krautwire,MonsterCabel,Profigold plus co kdo dotah vcetne nejakejch homemade.
to jenicek: Hod nejaky fotky z instalace. McIntosh uplne miluju :o)
2 H.E.R.O. JJ chápu co jsi tímhle chtěl říct ! Ale mě to trošku naštvalo, protože takovou ... už nedělám :o)
2 norsi: jj Harman Kardon a Marantz mam taky doma, sice 10 let starý ale furt se špatně hledá konkurent. Repro na home hifi používám JBL conrol1 a nemůžu si stěžovat. Prostě lahoda

20.03.2006, 10:33 |
FilipAudio | Upraveno: 2006-03-20 10:34:21
Nismo Power.Jeste jsem se nesetkal s clovekem v kterym je tolik zla.No mozna ze ti krivdim a je to jen zavist.Ćo se tyka zapojeni vyhybky je to v kazdym aute jinak a neco o zesilovacich najdes na netu staci hledat "DPA"
Ty 3 repraky jsou 8ohm paralelne to znamena dohromady 2,7ohm.Vejskac ma 6ohm.Vyhybky 6db/oct s kompenzaci.

20.03.2006, 10:39 |
FilipAudio | Upraveno: 2006-03-20 10:39:59
Zesilovac je schopny pracovat do 2ohm koncove tranzistory MJ11015/16 napajeci napeti koncu +/-40V
Ja pri praci posloucham toto.

A zde mala ukazka co jsem delal loni.Nyni delam 3p bedny na zpusobMenhir Fasta ale plne aktivni se zesilovacema a vyhybkou externe.Jedete nekdo na high-end ted o vykendu.
Myslím, že každý má kus pravdy. Mně se zase naopak oproti Norsimu měniče TVM zvukově líbily.
Co se týče stavby zesilovačů, měl jsem tu čest slyšet pár kousků, které byly zvukově vynikající. Měl jsem tu čest poslouchat zesilovače Accuphase nebo NAD, které patří ke špičce v homehifi. Stejně tak jsem měl možnost poslechnout si instalace, které považuji za velmi slušné a dobře zpracované(VRX+RA u Ivouše, VRX + MK240 u kamaráda Kamila, Emphaser u Presse...). Homehifi a autohifi jsou naprosto odlišné kategorie, avšak myslím si, že se jednotlivé komponenty dají kombinovat - myslím zvukově - klima v autě a doma je věc další).
Podle toho, jak sleduju Filipovy příspěvky, tak si myslím, že Filip je značně zběhlý v konstrukci hifi a zná teorii, jenom mi připadá, že občas nebrzdí nadšení ze svého konání. (ani se nedivím)
Nicméně si myslím, že jakékoliv urážky jsou nemístné.
Pokud je přesvědčen o tom, že TVM jsou nejlepší (osobně si myslím, že špatné nejsou, ale to nej nej to není), tak bych se spíš snažil ho kamarádsky vyvést z omylu nějakým poslechem, srovnáním. Co se týče konstrukce instalace do aut, tak z těch pár fotek si dovoluji usuzovat, že je to kvalitně zpracované. Už to kdesi nade mnou napsal Tappaja, že by Seas v případě experimentu do auta dal také, kdybych na to měl čas s tím laborovat, tak bych se tomu také nebránil. Tappaja je v autohifi dost dlouho na to, abych ho mohl brát jako příklad, protože z něj mluví dlouholetá praxe a zkušenost...
Pro Filipa: Myslím, že kluci to nemyslí zle, držím palce a rád bych si Tvoje instalace někdy někde poslechl.

20.03.2006, 12:31 |
FilipAudio | Upraveno: 2006-03-20 12:34:07
Jeste male upozorneni k tem TVM ale i k vetsine reproduktorum.Plati ze 4ohmove reproduktory jsou co se tyka pouzitelnosti na tom podstatne hur zkuste si to hodit do simulace nebo zmerit.Nekde jsem tu chvalil PA reproduktor TVM ARA390 to platilo pouze pro 8 ohmovou verzi 4 ohmovej je nepouzitelnej.Plati to ve vetsine pripadech o vsech reproduktorech.Nekteri vyrobci jsou si toho vedomi a proto vyrabeji pouze 8 ohmove reproduktory.U autohifi zrejme plati zazraky.Nejsem dostatecne fundovanej to vysvetlit ale je to tak doporucuji literaturu viz. www.czechaudio.com.
Tak kdo to slyšel a jak to hrálo?
TVM tu nikdo nemá, takže díru do světa s nimi asi neudělal.

10.10.2012, 23:59 |
Tuner#2 | Upraveno: 2012-10-11 00:00:26
Ty woe cos to vytáhnul za téma?
Ani nevím, že sem Filip takhle aktivně chodil :-O
Jinak od něj jsem slyšel jedno BMW er3 kde byly dokonce 4 středobassy na dveře, střeďák a výškáč vše tehdy už Seas a jako woofery byli použité TVMka z profi řady. Tenkrát jsem si na tom v Plasech pouštěl tuším Jacksona a takový drajv a dynamiku jsem slyšel asi naposled. mělo to neuvěřitelnou živost, sílu a čistotu i při hlasitostech která je větší než koncertní. Zesíky z tomu byli právě modifikované DPAčka. Nebylo to žádné SQ jako jsem slyšel pak v nejvyšších kategoriích EMMA u kluků ze slovenska, ale jak říkám na rock/pop neuvěřitelný drajv a čistota (neslejvání) zvuku.
BTW TVM je stejně po smrti, takže to vytažení přišlo trochu pozdě a Filipa pak stejně hojně používal Seas co vím, který je o míle jinde.
hifim@ni@k: No žádná hitparáda to neni...jediný co to přkně zahrálo byly rockovky. To se musí nechat. Třeba na Bobu Marleym schořely jak papír :-(

Jenom mne zajímalo, zda právě došlo na nějaký ten poslechový test. Rád si rozšiřuji obzory.

14.10.2012, 13:11 |
Boďa Já měl kdysi v autě dvě 6614 na starýho Gelharda 2x50W a hrálo to slušně :-) Ale je to teda kua dávno.