Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Peugeot 508 upgrade

 o Navštíveno 6514x o
o 08.11.2018, 11:09 | kubikula78
Ahoj všem,

rád bych si nechal poradit od zkušenějších,váhám mezi třemi variantami upgradu hudby v 508.Nejsem audiofil, ale přeci jen bych rád něco lepšího než tovární stav.

Zásadní požadavek, který nebudu měnit, je zachování orig.HU a pozic výškových repro, tudíž u kliky ve dveřích. Žádné vrtání do palubky kvůli směrování.

Verze 1.-Vytlumení dveří, osazení předních dveří eXcursion SHx6C, které mám, zadní nechat origo, stejně budou hrát jen když povezu dceru.Zapojit přes kvalitní výhybku na stávající HU.

Verze 2.-Vytlumení dveří, osazení repro viz.verze 1, zadní repro viz.verze 1, přední pohánět 2.kanálovým dig.zesilovačem s vestavěným Hi/Low převodníkem, pasiv.

Verze 3.-Vše viz.bod 2, jen zesilovač 4 kanálový a předek v aktivu. Tady si nejsem jistý, jestli větší investice se proti bodu 2 vyplatí vzhledem k neměnné pozici výškových repro.

Detaily jako kvalitní napájení, vodiče, instalace, vzhledem ke zvolené variantě beru jako samozřejmost.


Díky za každý názor.

Kuba.


o 08.11.2018, 11:24 | kubikula78
Zesilovač může být i analog,místa je dost,jen musí mít vysokonapěťové vstupy...něco jako DLS Reference CCi2, třeba...
o 08.11.2018, 12:11 | milaSi
Ahoj, před pár lety jsem Peugeota 508 ozvučoval. Mamince docela pravidelně asi každý měsíc přestal nějaký reproduktor hrát a pořád dokola to měnila u Dealera za nový originální kus, až jí došla trpělivost a poprosila mě o něco lepšího. :-)
Do předních dveří se normální reproduktory nevejdou, je tam montážní hloubka ani ne 4 cm, jestli si dobře pamatuji. Použil jsem tyto reproduktory a ještě k nim byly zapotřebí kroužky silné asi 1 cm:
[ Link ]
Výškové reproduktory jsem také namontoval na místo originálních ze stejného důvodu, vešly se tam akorát.
V zadních dveřích bylo místa dost.
Nejdřív to bylo zapojené na originální rádio, ale nebylo to ono. Tak se namontoval zesilovač a přidal subwoofer.

Doporučím ti popřemýšlet i o výměně originálního rádia, které je snad i pod úrovní Sencoru. Objednali jsme z číny 7" Android rádio přímo pro Peugeota 508. Dnes se dá koupit už i u nás za pár korun. Výměna byla primitivní, všechny kabely seděly, ovládání z volantu funguje, příjem tuneru velmi dobrý, umí to vše, co tě napadne. ;-)

[ Link ]

foto k příspěvku  od milaSi

o 08.11.2018, 12:32 | kubikula78
Díky. Montážní hloubka je max.64mm, takže SHx6C v klidu.S tím radiem díky za tip, podívám se co je v nabídce.
o 08.11.2018, 22:56 | milaSi
Ta montážní hloubka byla vážně tragická. Bylo to tedy v sedanu z roku 2011. Třeba to můžeš mít jiný ... ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3226 sekund.