Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > 3 pásmové repro, praskání v repro nad určitou hlasitost

 o Navštíveno 6872x o
o 18.02.2019, 06:55 | TerZdeK
Ahoj,
chtěl bych Vás poprosit o radu a předem říkám, že jsem lajk.

Koupil jsem auto z druhé ruky, které je domádo předěláno na třípásma.

Mám tuto sestavu:
1) rádio KENWOOD KMM-357SD
2) výhybka asi tato: [ Link ]
3) repro Magnát asi toto [ Link ]

Stalo se následující: Manželka práskla dveřma za řidičem a začal brutálně chrčet reprák až nakonec rádio vypsalo PROTECT a už se nespustilo. Po resetu pár vteřin ok, ale pak opět stejný problém.

Rozebral jsem dveře a od výhybky odpojil veškerou kabeláž. Sednu k rádiu a vyresetuju. Zdá se, že vše ok.
Jakmile začnu zvyšovat hlasitost nad nějakou mez, začne v soustavě praskat a čím vyšší hlasitostí se praskání zvětšuje.

Prosím, poradíte, jak situaci pořešit? Popř. v čem by mohl být problém? Myslíte, že mohu koupit jakoukoli výhybku a jen jí zaměnit a vše bude zase ok?

Předem díky



o 18.02.2019, 19:44 | Osly
odpojil kabeláž od vyhybky znamená že jsi zapojil pak reprák na přímo? Středobas snese napřímo ale pokud jsi zapojil i výšky tak je po nich nejspíš a bud přestanou hrát nebo chrčí. Mě jednou při špatné instalaci zateklo do středobasu a taky bylo po něm a začal chrčet.
Každopádně to vypadá že ti odešel(y) reprák(y).
o 18.02.2019, 19:47 | Osly
jinak taky záleží při jaké hlasitosti to myslíš, pokud to ženeš na max co rádio dá tak to pak dochází ke zkreslení/praskání...a to může v krajních případech taky zničit repráky.
o 19.02.2019, 06:55 | TerZdeK
Ahoj, díky za odpovědi.
nyní to ještě upřesním.

Výhybku jsem úplně odpojil a není v těch dveřích nyní připojeno vůbec nic.
Praskání začne na střední hlasitosti. Co způsobuje to praskání, když ta vadná výhybka je odpojená a nyní hraje komplet pravá strana + dveře u řidiče na straně levé. Ten vadný prvek už do toho nezasahuje.

Jakmile začnu měnit vyvážení stran, (úplně vypnu levou stranu přímo v rádiu), praskání ustane. Situace se zlepší i ve chvíli, kdy začnu omezovat předek a přesouvám na výkon zadku. Myslíte, že když seženu novou výhybku (nevím, zda musí být stejná jako ta na druhé straně), tak se můj problém vyřeší?


o 19.02.2019, 10:53 | -Hans-
Ahoj, videl bych i jako moznost, ze se mohl nekde proseknout kabel uz pri instalaci, pravdepodobne leva strana, pokud to praska, kdyz hraje leva a ustane, kdyz levou vypnes. Nekde to pak muze hazet zkrat.
o 19.02.2019, 11:09 | TerZdeK
To je dost možný. Zkusím to najít :)
Jen je divny, že když tam byla výhybka, tak bylo rádio ve zkratu a hned se vyplo, bez výhybky s úplně odpojenýma dveřma za řidičem se to výrazně zlepšilo, ale nevyřešilo.

Jen jsem si prostě jist, že se závada objevila, jak manželka švihla dveřma u auta. Co ty výhybky, je možné použít jakékoli? Mohou být každá jina?
o 19.02.2019, 11:20 | -Hans-
Vyhybky maji svou konkretni konstrukci a z toho vychazi i zvuk - delici frekvence a strmost. Takze jakakoliv ne. Jine 2 s podobnou, nebo stejnou charakteristikou klidne. Chce to vyzkouset idealne. Natahnout novy kabel, zkusit jiny vyhybky, jiny repro, nebo jiny radio/zesilovac...
o 19.02.2019, 11:21 | TerZdeK
Ok díky, já sice v autě zesilovač nemám, tak zkusím ten zbytek. Jdu pohledat nějakou tu 3 pásmovou výhybku :)
o 19.02.2019, 11:53 | -Hans-
No zacal bych nejdriv kabelazi, protoze nemusis nic hledat :) Pak muzes na vyhybce postupně zkusit jednotlivá pásma, pak můžeš zkusit na levé straně výhybku z pravé strany atd.

Prostě vylučovací metoda :)
o 19.02.2019, 12:25 | TerZdeK
Díky za rady. Zkusím je prohodit a uvidíme. Ted jedu jen na pravou stranu a mám pohodičku :)
o 19.02.2019, 16:43 | Osly
Jak psali ostatní nejlíp vyzkoušet pokus omyl vyzkoušet proházet repro/vyhybky. Nemusíš nic kupovat a je velká pravděpodobnost že najdeš kámen úrazu.
Jinak jsem tedy pochopil že máš 4-dvéřák a 3-pásmo vepředu a v zadních dveřích nějaké další repro?
Chrčí tedy repro u řidiče...chrčí všechny 3 repro nebo jen některé?
Jinak na zkoušku můžeš zkusit jinou jednu vyhybku ale pro normální poslech je třeba mít stejné viz to co psal -Hans-
o 19.02.2019, 17:46 | TerZdeK
Ahoj mám varianta.

po bouchnutí dveří u, když manželka zapásala dceru (za řidičem) najednou praskání a restart rádia, poté napsalo protect.

Pomohlo až úplně odpojení tří pásmové výhybky a všech repráků v oněch dveřích. Jenže ne úplně. Jakmile jsem přidal hlasitost opět chrčení.

Celý problém vyřešilo až, když jsem na rádiu dal zvuk jen z druhé strany.

To je právě zajímavé. S jednou výhybkou to prostě asi nechce hrát. Musí být úplně potlačen zvuk na levou stranu.

Ted když to mám takto nastavené, mohu to dát na max a žádný problém není.

o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3097 sekund.