Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Špatný zvuk

 o Navštíveno 5909x o
o 20.09.2020, 09:06 | Hrdlo | Upraveno: 2020-09-20 11:15:45
Ahoj lidi. Rovnou jsem hodím sestavu

Mondeo Mk4
Všechny dveře vytlumeny
Ve předu Hertz CK 165 (comp)
V zadu Gladen M 165 (pouze středobas)
Zesilovač digital JBL stage ( [ Link ] )
Rádio: Čína Isudar px30 s DSP
Polarita správná, gainy na 2/3

Nehraje to prostě jak by mělo. Basová složka nemá tu správnou "šťávu". Jakože basuje dost ale údery jsou takové plechové, neplné. Dokud hrají taneční songy tak se to poslouchat dá ale třeba rock je hrozný. Středy nemají "drive" a jsou prázdné jako když si pustíte obyčejný rádio v kuchyni. Ještě bych dodal že 100HZ musím hodně stahovat, protože zadní repro hučí (ale to je nejspíš prostě akustikou) a výšky mají strašně agresivní 4KHz též musím eq stáhnout dolů jinak to šíleně trhá uši. To mě přijde docela zvláštní na to jak si tyhle repra každý chválí.

Co je špatně? Nastavené je to troufám si říct dobře, už se s tím trápím pár měsíců...
Zkoušel jsem místo rádia napíchnout na cinch zesu noťas s externí (kvalitní) zvukovkou a žádná změna. Taky jsem zkoušel měnit zesilovač, ale bylo to digital za digitál a pořád bída.

Napadá mě snad už jen že je to tím že ten zesilovač je digitální. Ve starém autě jsem měl žes nějaký ten základ A/B od Mac Audio a hrálo to skvěle.




o 20.09.2020, 09:33 | Směty
Z jakého důvodu tam máš zadní repro? Pokud to máš pro pasažéry vzadu tak je zrovna odpoj, nenastavíš to aby zadní repro nerušily poslech. Pokud je používáš misto basáku tak ti to hrát nebude to co chceš na úrovni subbasu. Ty zadní to prostě nedokáží.

Následně si myslím že by mohla být problém ta zdrojovka, nemusí to být tak, ale může. Do začátku by mohla sloužit, dřív nebo později nebude dostačovat.

o 20.09.2020, 10:15 | kiklop32
Zrušit zadní dveře, silnější zesilovač a dodat subwoofer. 10 do bočnice v kufru zcela OK. No a pak vyhodíš to rádio.
o 20.09.2020, 12:51 | Hrdlo
Já tam sub cpát nechci zas takové nároky nemám... Je mi jasný že úplně ty spodní frekvence ty repro nezahrají.
V minulé jedničkové Octě jsem jej taky neměl a hrálo to skvěle.
Přijde mi že kde jaké oem repro napojené pouze na rádio zahraje mnohem kvalitnější zvuk než tahle sestava za x tisíc. Jel jsem teď nedávnou Peugeot Partnerem kterej měl originál repro bez vytlumení a hrálo to rockovou kytaru podstatně lépe.

Zadní repro nemám pro pasažéry, spíš prostě na doplnění zvuku, mám v dsp časové korekce nastavené na řidiče.

Když vyhodím rádio, přijdu o komunikaci s pal. pc a ovládání Handsfree+volantu. Nehledě na to že do toho mondea ta čína prostě opticky "padne" nejlépe a je přímo na míru, nemusím používat žádné redukce... Nehledě na to že android je prostě super.

o 20.09.2020, 18:23 | Směty
Mužeš mít časovky jaké chceš a nikdy to nebude ono.. V octě si měl předpokládám jinou zdrojovku.
o 20.09.2020, 18:30 | kiklop32
Opravdu bych chtěl vidět, jak dostaneš zadní repro do fáze s předníma. Předpokládám, že jsi vzal metr a změřil jsi si přímku od zadního repra k řidiči že?

Jaký zvuk k tobě asi dojde, když se pomlatí u nohou vzadu a přefiltruje přes sedačky.
o 21.09.2020, 06:28 | David C.
zrusit zadní dveře a pokud chceš nějaký ten bass tak jine středobassy dopředu a nebo prostě aspon 8" sub.. do mondea by na ahifi mohli mít ozvučnici na míru
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3281 sekund.