Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Při větší hlasitosti vypne subwoofer a radio nehraje

 o Navštíveno 5421x o
o 15.10.2020, 08:57 | Giero
Ahoj nastal u mě takový problém se kterým si zatím nevím rady. V létě jsem instaloval do auta Honda CR-V 2007 novou hudbu, 2din radio Pioneer AVH-Z5100 dab a 5k zesilovač Gladen RC150C. Mám ho schovaný nad podběhem aby to nebylo vidět. Zatím jsem jezdil jen s přední a zadní repro, protože jsem neměl čas na umístěný skrytých konektorů na plastech v kufru pro subwoofer. Ty jsem tam dal nedávno a mám to zatím zapojené, tak že to nemám zakryté abych to mohl naladit. Bohužel jsem zjistil, že když zapnu na rádiu subwoofer a dám trochu více volume (ani né do půlky), tak se kompletně vypne zvuk. Radio jede a tváří se, že přehrává, ale nic není slyšet. Vypadá to asi tak, že pustím písničku dám více volume a jak dojde na výraznější basy, tak subwoofer dá tak dva údery a je ticho. Pak musím vypnout a zapnout rádio dát menší volume a vše hraje normálně. Subwoofer mi v druhém autě hrál normálně a je to Pioneer TS-W256C.
Nevěděl by někdo kde může být problém?

Jinak vše jsem kupoval z druhé ruky, takže nevím co se s tím dělo dříve, ale nic nevypadá zničeně a prodejci se dušovali, že vše je ok.

Za přínosné rady díky.


o 15.10.2020, 09:51 | oberon | Upraveno: 2020-10-15 11:52:29
Skontroluj kable od zosilnovaca ku subwoferu, ci niekde nemas skrat na karoseriu. Raz sa mi to uz stalo, sice na 4 kanale pre repro vo dverach ale symptom presne sedi - vypinanie zosilnovaca pri vyssej hlasitosti.
o 15.10.2020, 11:09 | kubiik
A jak máš udělané napájení?
o 15.10.2020, 18:48 | kiklop32
Ukaž foto instalace, hlavně napájení
o 16.10.2020, 09:14 | Giero
Ahoj zkusím kouknout po tom zkratu.

Napájení zesilovače mám cca 7m kabelem 35mm2, čistá měď. Protažené cik a cak skrz celé auto. Ale drát mám v chráničce a mám tam gumové průchodky.
Místa kde by mohl být zkrat tam jsou 3, včera jsem jedno vyloučil, tak zbývá napojení repra v ozvučnici a pak napojení kabelů u zesilovače.

Jak jsem psal, mám to schované nad kolem v takové kapse, vyfotit to nepůjde, leda bych to vymontoval, ale pak to může vypadat jinak. Každopádně dráty mám chráněné v opletu. Nakonci zaizolované a smršťovací bužírkou přetáhnuté až k dutince. Dutinka je v zesilovači zajištěna červíkem. Zkusím to odpoledne nafotit, jak to budu vytahovat.
A vypíná to určitě zesilovač, včera jsem na něho koukal a rozsvítí se tam kontrolka, která signalizuje dle návodu: přehřátí, zkrat, podpětí a DC ochrana reproduktoru.

Napadlo mě jestli to nemůže dělat to podpětí, když subwoofer párkrát udeří a pak to naskočí. Ale zase si myslím, že ten subwoofer (300w rms a 800w max) není nic s čím by si alternátor a baterka neměli poradit.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3379 sekund.