Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Rada - repro 2x 130mm + výška v jednom boxu

 o Navštíveno 4679x o
o 11.05.2021, 21:51 | jamie.thomas
Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně volby repro do závěsné ozvučnice na loď (wake boat). Mám dva repro boxy, ve kterých kompletně odešlo repro. Vzhledem k tomu, že komplet nové boxy stojí nesmyslné částky kolem 30K a nedají se skoro v Evropě sehnat, chtěl bych aktuální boxy použít a osadit novými reproduktory. Nejsem si však jistý, jaké použít z hlediska zapojení. Každý box je pro jeden pár 13cm repro a jednu výšku s tím, že z boxu vede jen jedn pár kabelu (L+R). Takže tam můžu dát jen jednu výhybku. Dokážete mi poradit, co by se tam dalo osadit a jak to zapojit?


o 11.05.2021, 21:56 | kiklop32
Rozmontuj a podívej se, jestli na repro není nějaký popis. Třeba se dají sehnat náhrady
o 11.05.2021, 22:00 | jamie.thomas
kiklop32: Po pravdě jsem ty staré hned vyhodil, protože byly totálně zrezlé včetně výhybky. Ale myslím, že jsem na nich už žádné parametry neviděl.

Každopádně technická specifikace těch beden jako celku je zde: [ Link ]
o 14.05.2021, 07:25 | Milhauzz
No jo, nejdřív říznout a pak měřit, to jsou mi postupy. Měl jsi možnost cokoli změřit, teď ji nemáš. Nějaký 13cm repro by jsi tam dal, což o to, ale většinou napasovat nějakou vejšku do designovýho boxu bývá problém.

A on je to teda jen pasivní box jo?
o 14.05.2021, 07:30 | jamie.thomas
Milhauzz: Změřit se dá pořád cokoliv podle tý bedny přeci. K tomu úplně nepotřebuju ty původní repráky. S výškou bych problém neviděl. I původně tam byla klasická 1", což jsou v podstatě všechny. Jde spíš o to, jak udělám, abych měl v jednom boxu 2x středobas a 1x výškáč a šli mi z toho jen dva kabely. Box je pasivní, aktiv by ani nedával smysl, když je to určený na loď.
o 14.05.2021, 08:36 | Milhauzz
V pohodě, v klidu ... :)

Já nemyslel rozměry, ale impedanci. Teď už těžko soudit, jestli výška byla 4 ohm a dva 8ohm paralelně zapojené středobasy na 4 ohm nebo jestli výška byla 2ohm, jak to Infinity umí. Teď už je to prakticky jedno.

Napadjí mě tyhle možnosti:
1, vůbec se s tím nesrat a dát do každé bedny 2x13cm koaxy a zapojit paralelně, pokud zesilovač zvládne 2 ohm. Vejšku neřešit, protože už budou v koaxech.

2, sehnat 2x13 středobas s impedancí 8 ohm, zapojit paralelně na 4ohm, pak 4ohm výškáč a zapojit na autohifi výhybku. Nejde o žádný hifi, takže výhybka může být cokoliv "šuplíkovýho".

3, vyukuchat centry domácího kina. Rozměrově je produkce kromě vejšky podobná. Jen tady hrozí, že se dostaneš na 8ohm cekové impedance a seš na polovině výkonu. Taky kdo ví, co papírové membrány a provoz na lodi.

4, eBay, hifishark ...

5, někomu to dej, ať to osadí. Já to nebudu, svých koníčků mám dost a už tak všechny časově nedávám ...



o 14.05.2021, 09:08 | jamie.thomas
Milhauzz: Nejlepší se mi zdá varianta 2, ale nebylo by jednodušší a lepší dát do každé bedny jednu sadu komponent na 4 Ohmy a zapojit je paralelně na 2 Ohmy? Přeci jen většina autohifi repro je na 4 Ohmy a zesíky na 4 nebo na 2 Ohmy.

Samozřejmě ideální to někomu dát, aby si s tím poradil, ale nevím moc komu.

Jinak koupit komplet nové repro by samozřejmě bylo úplně nejsnazší, kdyby to bylo v Evropě k dostání. V USA je toho samozřejmě ranec a dá se říct, že i v UK, ale už samotná cena repráku je nesmysl + CLO + DPH je to ještě větší nesmysl. Potažmo cena, za kterou mi to nestojí.
o 14.05.2021, 10:52 | Milhauzz
Tam jde o to, že pokud by byly středobasy paralelně na 2 ohmy, tak se posune dělička středobasu hodně nahoru (s použitím dodané výhybky) a střed a vejška budou hrát nějaké pásmo spolu. Výsledek bude uječený zvuk, který nebude vůbec příjemný.

A nebo je nechat hrát fullrange a vejšku jen omezit kondíkem.

No a víc ti už asi neporadím :)
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3387 sekund.