Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Hudba do vw t4

 o Navštíveno 4788x o
o 24.10.2021, 15:58 | Semi33
Zdravim nadsence skupiny,
tento prispevek bude trosku delsi, jelikoz nemam zadne zkusenosti s ozvucenim auta a mam na vas vicero otazek.
Koupil jsem si VW t4 multivan se zvedaci strechou a chci si z nej udelat mazlicka, kterej mi i moji rodine bude delat radost dlouha leta. Po vyvareni a laku me bude cekat odhlucneni a chtel bych i novou aparaturu ????. Predem bych mel rict, ze posloucham vesmes vsechno na co mam chut a naladu. Mym cilem neni odfouknout lidi z autobusovych zastavek nejakym ohromujicim vykonem. Spis mi jde o pozitek z hudby v tomhle starem aute kdyz si vyrazime na vylet.

Zde se dostavame k vyberu radia: Nevim zdali se mam divat po starych bazarovkach ktere byly tenkrat drazsi (12-15tis) ale treba nemaji DSP nebo po dnesnich bezmechanikovych radiich (5-7 tis) - nejaky posuv v technologiich za posledni 10-15 let musel byt si rikam ne?
Koukam po Pioneer DEH-X9600BT, KENWOOD KDC-BT92SD, Alpine UTE-93DAB
Jake by jste mi doporucili? Nebo uplne nejake jine?

Co se tyce repro tak do prednich dveri jsem si myslel nejaky rozum kolem 5tis max (cetl jsem recenze na ty Blam 165 RX ze hrajou moc pekne). Je tu vsak varianta, ze za +- tu samou castku mohu sehnat set Focal K2 power 165 (maji montazni hloubku 77mm snad by se to tam veslo). Ci pridat jeste dalsi 2 tis a mohu mit Focal 165 K3P. Otazka je jestli diky temto repro mi prijdou do rozpoctu vetsi castky abych z nich neco dostal? (Kabely, Radio?, zesik). A vubec jestli tyto repro bych vyuzil?

Dozadu je prumer 130mm tusim, tam bych si predstavoval nejaky Hertz napriklad.

Zesik - nemam sajnu - necham si poradit

Basak - trosku blba otazka ale bude nutne potreba? Nepotrebuju abych mel jsem dalsi kram nekde v kufru, kterej budu stejne potrebovat na jine veci. Cela zadni lavice se da totiz dat do polohy postele nebo se da cela vyndat kdyz je potreba neco prevezt nebo prestehovat, takze nepripada v uvahu ze bych tam mel neco napevno..

Diky moc za rady a tipy ????


o 24.10.2021, 17:17 | kiklop32 | Upraveno: 2021-10-24 17:21:40
Ahoj,

1. rádio - určitě s DSP, v nejlepším případě koupit samostatné DSP např. Helix DSP, záleží na penězích. Dnes rozhodně nic bez DSP nestavět. Bohužel v audio neplatí novější = lepší.

2. reproduktory - v každém případě počítej se zesilovačem, bazarově se dá sehnat mraky dobrých a levných. No a pak k sobě sestavit repro s odpovídajícím příkonem.
Počítej s tím, že jakékoliv zadní repro pouze zhorší projev co se kvality týče. Zkusil bych postavit co nejkvalitněji předek a pak uvidíš, jestli bude potřeba. Když jo, bude to pěkný voser :)

3. Basák - ten potřebuješ v každém případě, to je nevětší posun. Když je místo problém, montuje se např do bočnic, středové konzole nebo pod sedačky, třeba přední, pod každou 8" a hotovo.

A v případě DSP počítej s tím, že co reproduktor, to samostatný kanál.
o 24.10.2021, 18:10 | Semi33
Diky moc za odpoved,

bylo mi doporuceno radio:
[ Link ]

Ty repro Blam - udajne hrajou opravdu vyjimecne za ty penize.

Zesik [ Link ]

Dozadu pry to bude ojeb nastavit tu hudbu ze by se to mohlo hadat, ale ze je to velke auto a sedacky jsou az opravdu skoro v kufru tak snad by se to nejak dalo?

Sub bud tohle [ Link ] nebo neco [ Link ]
o 24.10.2021, 18:20 | kiklop32
jen pro info k těm repro:
[ Link ]
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3312 sekund.