Navštíveno 740x

Chcem vo fabii combík vymeniť repro - všetko do originálnych otvorov - v predu compá Sinus Live SL F160, vzadu tiež Sinus ovály 4" x 6", napojene na Pio 4700 MPB, bez akýchkoľvek ďalších úprav. Chcem sa spýtať :
1. Má niekto niečo podobné inštalované a ako mu to hrá ?
2. Neskúšal niekto dozadu narvať väčšie ovály vyrezaním otvoru a osadením z vrchu?
3. V zadných dverách sú otvory pre výškače, oplatí sa ich tam dávať ?
Dík.
Vpředu musíš dát reproduktory s menší montážní hloubkou, jinak se ti tam nevejdou. Vzadu pozor akorát na to, aby nebyl v koaxech moc vystrčený výškový reproduktor, jinak budeš muset dělat podložku, aby si to tam dostal.
Tie technicke detaily už poznám, len chcem vedieť ako sú spokojní tí, čo takéto niečo majú nainštalované.

30.03.2006, 13:22 |
serz Na větší ovály tam opravdu není místo. Já osobně tam budu dávat kompa 10 cm. (Už se mi s ostatním 1/2 roku válej ve skříni a nějak nebyl čas ;o((
Při oměřování redukce jsem zjistil, že v tom plastu je mřížka nejen v prostoru nad reproduktorem, ale z části zasahuje i vedle => bude vznikat akustický zkrat. Zatím nemám definitivní řešení, ale asi to přelepím nějakým černým tlumením (sikadamp?)
Vejšky předpokládám z vrchu na ten plast k D sloupku, ve dveřích jsem je ve fabce neslyšel, ale v oktávce to za uchem nebylo nic moc.
Myslíš, že bude lepšie tam dať 10 cm kompá ako 4x6" ovály ? Predsa len tá plocha membrány je pri ováloch väčšia.

30.03.2006, 14:24 |
aTTim Anebo tam jdou po zásadní úpravě bočních panelů dát 13cm i 16cm kompo. Osobně jsem měl takto zabudované 13cm.
To na fotce je nepotazenej polotovar
[ Link ]

30.03.2006, 14:59 |
serz No, já neměl na výběr, poněvadž DLS takový ovály nědělá ;o) Jinak si myslím, že to bude vcelku jedno jestli 10 cm nebo 4x6", rozdíl jedině v tom případě, že jedno bude koax a druhý kompo, basy z toho budou stejně mizerný. Proto mám v plánu do boku za podběhem malej SW.
aTTim: jsem na to koukal, mazec
aTTim: mi to píš neautorizovaný, i když jsem zaregistrovaný :-(

30.03.2006, 15:36 |
aTTim
jo tak tady se už fotka ukázala :-)
pěkná práce
Dnes som bol sa poradiť v predajni Autohificlubu vo Vrútkach a tam mi ponúkli subwoofer Climax Hazard 350 + zosilňovač za 3900 Sk. Ten subík nie je veľký a v tom kombíku sa stratí. Za tie prachy to vraj naozaj stojí a kto si chce za minimálne náklady výrazne zlepšiť zvuk je to tá najlepšia cesta. Investícia do tých zadných malých oválov nie je výhodná. Tie úpravy ako má aTTim sú pekné a po dokončení to bude vyzerať bombovo, ale to už chce maníka čo sa s tým pobaví. Subwoofer namontujem bez problémov aj ja.

31.03.2006, 18:00 |
Ricci Tak vela stastia s Climaxom :-)
To znie dosť ironicky, ale ja dúfam, že na začiatok mi to bude stačiť. Každý sa predsa nejako vyvíjal :-)

04.04.2006, 01:56 |
erix7 (K)
mrkef, a ty si kto ? MT ? ak si bol u Borisa- co tipujem na Vrutky, zacni radsej s inym SW- napriklad Siprit 25cm - urobis lepsie. Alebo si zabehni do Ziliny, je tam Elektorn, urcite nieco bude mat. Velky vyber mas tiez V Krasne nad kysucou, nemas to zrejme daleko a maju tam toho vazne moc, uz s najnisou radou DLS budes viac spokojnejsi, to ti garantujem.
Som z MT. Dík za tip, mrknem na to.

04.04.2006, 14:56 |
erix7 (K)
a co sa tyka install, na Starej Ladovni - smer Medokis, su garaze, tam bastli Kram- urcite by ste nieco stvorili. pre viac info mi pisni.