Navštíveno 689x

09.04.2006, 20:42 |
BMW_318iS | Upraveno: 2006-04-10 15:00:24
Dneska sem se fakt pobavil kdyz mi kamos tvrdil ze si postavil domaci Basreflexovou ozvucnici na SQ. Kdyz sem mu tvrdil ze Basreflexem nikdy nedosahne tak presne basy jako u Closed bedny tak me furt tvdil ze nemam pravdu a ze s basreflexem ziska navic mnohem lepsi frekvencni charakteristiku basu a navic ze samotneho SW dostane maximum.
from Švejk: o tom jsme mluvil už před válkou s atd... :-)
Podle mě může mít tu fr. charakteristiku stejnou jako u closed, ale o tom to není. Ten zvuk je u BR prostě víc ufuněnej a míň přesnej...

09.04.2006, 21:20 |
BMW_318iS | Upraveno: 2006-04-10 14:58:07
tak a aby toho nebylo malo, tak jsem se dozvedel ze pokud je bedna postavena na SPL tak aby tlacila tak musi bejt umistena za zadnich sedackach a ze v kufrto bude tlacit na pi*u a bude to spis na zvuk nez tlak.
tvrzeni, ze BR nemuze byt na SQ, je podle meho nazoru docela odvazne...
jako jenicek
musi se vychazet z parametru sw a taky do jakeho auta prijde
napr.rusaci loni na sinsheimu meli soundstream SPL 15" v bandpassu a taky soutezili v SQ
jasne ale vse je odvisle od parametru SW a konstrukce bedny, tvrdit ze pokud chci mit badnu na tlak tak ji musim umistit na sedacky je podle me jeste dovaznejsi.

09.04.2006, 22:20 |
Pagoš jako jenicek a kral

09.04.2006, 22:31 |
choze zeptejte se třebas rusáků, jestli je nebo není .............- určitě je vhodný - záleží na monha faktorech, takže tvrzení že není vhodný je blbost.
tohle je par pripadu z mnoha.
Doufam ze ted vsichnu nezanou tvrdit ze basreflex je na SQ, do ted kdyz se s basreflexem lidi nesetkali na SQ vsichni tvrdili ze na SQ jedine closed bednu ze basreflex je nepresnej apod.
Neni jen tak postavit basreflex na SQ a to mi da urcite klazdy za pravdu, a tvrdit ze kazdej basreflex je presnej je taky hovadina, jde mi o to ze konstrukcene a obecne je basreflex mnohem mene presnej nez uzavrena bedna.
kral: protože dobre odladěnej BP ničim nenahradíš :-)
za nama byl jeden clovek a ten zase tvrdil, ze na dbdrag potrebujes hodne silny vejsky, protoze ty delaj tlaky, zbytek sestavy je nedulezitej
takze kdo chcete v dbdragu vyhrat, dejte si do kufru treba 10 paru vejsek a mate to v kapse :o)

10.04.2006, 09:13 |
jarkn

10.04.2006, 12:39 |
Duffy ach jaj ...
tak teda nevim, proc zhruba pred rokem nebo dvema tady byli samy nazory ze basreflex je ufunenej a kdo chce sq tak at udela Closed bednu ktere ma daleko presnejsi basy. Navic postavit basreflex nebo bandpass na SQ neni otazka par minut nad papirem a vypocitani podle parametru SW objem bedny a natrubku, chce to ji poradne odladit a to jen tak bez poradnyho vybaveni kazdej nepostavi.
Takze rict, postavil sem si bednu podle parametru to vychazelo na 60 L a natrubek 10x15 a mam to na SQ je podle me blbost, navic na podomacky delanym zesiku to je SQ jako prase.
Aspoň porovnávejte stejnou cenovou kategorii než se začnete hádat.
A ne že budete porovnávat Třeba Hertz ES 300 v closed a DLS iridium 12 v BR.
Otázka je spíš: Co je lepší na SQ? JL12W6 v BR nebo v uzavřené?
Magnat XTC 300 v BR, nebo ES 300 v uzavř?
ATD.
jako tomas
jedna se o domaci SW s papirovou membranou v cenove relaci nepresahujici 2 tisice

10.04.2006, 17:52 |
Duffy magnat xtc ? :D:D:D:D:D:D:DD::D:D:D:D:D
bmw : lol

10.04.2006, 17:54 |
BMW_318iS | Upraveno: 2006-04-10 17:58:28
Duffy a ostatni: tak ted mi reknete co byste takovemu cloveku rekli na to kdyby rekl: "mam to na SQ, ne na tlak"
jakoze tohle mi fakt prislo hodne vtipny
hadal se semnou aspon hodinu, prej tomü vubec nerozumim, a ze pokud mam bednu na tlak tak ji proste musim v sedanu umistit jen na zadni sedacky, pac v kufru uz to bude bedna na zvuk a ne na tlak :-))

10.04.2006, 20:42 |
ales4 jaky je rozdil mezi tlakem a SQ?
to by me docela zajimalo....
Tlak- SPL (Sound Pressure Level)
SQ (Sound Quality)

11.04.2006, 19:51 |
ales4 dik,
kolik tlaku potrebuje skutecne SQ, myslim si ze se to neda jasne rozseknout co je SQ a co jen SPL, typicke wofer od JL stejne typy jsou pouzivane na oboji,
Kvalitni SPL a SQ se skvelymi tlaky.
Pak to muze vypadat ze vse co tlaci je SPL a vse co je SQ potrebuje velkou koncentraci co ze hraje.
ale nic ... ono to je v tomto kontextu jedno.
wofer iridium od DLS treba Bldyho je v bassreflexu a je povazovan za to ze je schopen dodat presny bas.
Asi to je nekonecna debata....
Taky nemám rád tohle rozlišování a nevim, proč si někdo myslí, že SQ sestava nemůže zahrát nahlas...
Proc by nemohla? Ja zase necekal za Hifonics XX-Colossus by mohl bejt pouzitejny na SQ. A presvedcil me az Mistr sveta v SQL z Team Toxic Bass :-))
BMW: Někdo si to prostě myslí.
A mimochodem, co ta dálka na hifo?? Asi nebude viď?
prej jo, ale uz tomu neverim

11.04.2006, 23:20 |
akim 90% home subwooferov od renomovanych vyrobcov (napr. Velodyne, Boston...) su BR alebo je pouzity pasivny radiator...
boston je renomovany vyrobca v HT????