Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Kompo repro 165 s dobrym basom

o Navštíveno 1821x o
o 20.02.2007, 11:34 | gpm
Zdravím všetkých autohifistov. Potreboval by som vybrať kvalitné komponentné 165 repro s dobrým basom, vzhľadom na to že nemám možnosť použiť subwoofer. Počúvam prevažne rock, semtam pop aj klasiku. Mám rád kvalitný zvuk takže mi nejde len o ten bas ale aj o celkový prednes (bez otravných výšok) - ideálne by bolo nájsť také niečo ako mám doma (kto sa zaoberá hifi tak určite pozná) - SonusFaber Concertino.
Možno to trochu odporuje tomu čo žiadam, ale chcel by som aby mi to hralo aj bez použitia zosilovača (ten príde na rad o dosť neskôr). Cena okolo 5.000 Kč.
Viete niečo poradiť?
Momentálne mám celkom dobrú ponuku na HERTZ HSK 165 - máte s tým niekto skúsenosť?

o 20.02.2007, 12:27 | Ricci
Bez pouzitia zosiku len na radio mozes vo dverach na slusne bassy zabudunut a zaklad pre dobre bassy vo dverach je dobra installacia,vytlmenie a akusticke uzavretie dveri...
o 20.02.2007, 12:34 | gpm | Upraveno: 2007-02-20 12:46:46
S vytlmením a dobrou inštaláciou počítam - osobne som presvedčený, že správna inštalácia a vytlmenie má väčší vplyv na kvalitu reprodukcie ako použitie zosiku.
o 20.02.2007, 12:44 | Ricci
kladol by som tomu podobnu vahu,hlavne pri vyssich hlasitostiach, doma tiez urcite nehras na Sonusoch na autoradiu so zosikom v integraci...
o 20.02.2007, 12:53 | gpm | Upraveno: 2007-02-20 13:18:35
To máš pravdu, nehrám. Ale momentálne nemám ani zvyšné peniaze, takže postupovať chcem postupne:
1. Repro a vytlmenie
2. Autorádio (musím meniť aj autorádio, lebo mám originál Ford a z neho nedostanem výstupy na zosik)
3. Zosik

Predražuje sa mi to tým, že bude treba meniť aj autorádio - alebo vieš o možnosti ako pripojiť autorádio FORD - SONY na zosik?)

A čo sa týka vyšších hlasitostí, nemám rád veľmi vysoké hlasitosti - radšej mám tiché auto, kde nemusím prehlušovať zvuky motora a podvozku.
o 20.02.2007, 13:15 | Cenda
muzes si nechat vyvest vystupy z predzesiku, ale co z teto HU poleze za zvuk... Moc bych tomu nedaval.
o 20.02.2007, 13:22 | gpm
Ale za pokus by to možno stálo - v tom prípade by sa kroky mojej inštalácie zmenili na
1. repro
2. zosik na vyvedené výstupy z rádia
3. ak by to bolo biedne tak nové rádio.

Takže privítam aj info o možnosti vyviesť výstupy z predzosiku (to už by bolo asi na inú tému).
o 20.02.2007, 13:23 | Ricci
V aute pri vyssej rychlosti sa vyssej hlasitosti da dost tazko vyhnut
co sa tyka dorabania pre-out vystupov z firemneho radia,.preferoval by som vymenu radia uz aj vzhladom na to,ze tie zabudovavane nejaku valnu zvukovu kvalitu neposkytuju...
o 20.02.2007, 13:30 | gpm
Napriek všetkému vyššie spomenutému (čo rešpektujem), mienim začať prerábať môj audiosystém výmenou repro. Nejaké doporučenia?
o 20.02.2007, 13:41 | Ricci
Ak ti ide aj o kvalitu zvuku, nielen o bassy, tak by som sa orientoval na Focal, ma dobry bassovy zaklad,ked nejde az tak o kvalitu, tak aj Sinus Live zabasuje..
o 20.02.2007, 13:47 | Cenda
HSK bych dal stranou, na Focaly musi mit clovek vkus (vysky), spis bych doporucil mrknout na Rainbow SLC. Pokud ti jde dost o spodek, tam MJU JR6 dokazou hodne, ale cena je o trochu vys a vysky maji trochu sklony k sykani (zas je to porad nizsi cenova kategorie)
o 20.02.2007, 13:49 | gpm
Focal je na fóre dosť vychvalovaný, len mám trocha obavy, lebo dávnejšie som mal doma z Focalov (JMLab) postavené domáce kino a práve basy boli to, čo tomu chýbalo a výšky boli dosť ostré. Prepokladám, že základ meničov bude ten istý. A ešte si spomínam mal som aj samotné stĺpy len na hudbu (pre cca 7 rokmi), ktoré stáli 35.000 a tiež sa mi to až tak nepáčilo. Neviem ako by som to opísal, ale tie Sonusy sú svojim prejavom úplne inde...
o 20.02.2007, 14:00 | Goldies
jinak mam zesik AUDISON SRx3 a ma ty vstupy co potrebujes :-)
o 20.02.2007, 14:05 | gpm
Goldies: A Ty to máš zapojené cez ne? Ak áno ako Ti to hrá?
o 20.02.2007, 14:06 | Ricci
GPM, pokial chces porovnavat Sonusy s audiom v aute,tak tych 5000.- si radsej usetri...
o 20.02.2007, 14:16 | gpm
Ricci: Porovnaval som Sonusy s JMLab v domácej zostave v snahe priblížiť môje pocity.
o 20.02.2007, 14:24 | Ricci
dobre som to pochopil, len v aute to hra trosku inak a je mozne,ze nic v aute nezahra tak, aby sa tvoje pocity blizili k Sonusom
o 20.02.2007, 14:27 | Cenda
stejne budes nasranej :-)

SRx ma vysokourovnove vstupy, je to druha moznost, ale tomu bych se pokud mozno vyhnul. Stejne jako hi-low adapterum. Vytazeni vystupu je zalezitost na par stovek, ale plati to, co jsme s Riccim psali.
o 20.02.2007, 14:37 | Goldies
20/02/2007 14:05 gpm: Nemam to tak zapojeny, jen je to pro tebe dobra varianta, protoze zesik jde pak samozrejme i na RCA takze jak by sis koupil radio, stacilo by to jen prehodit na RCA a nemusis predelavat celou instalaci...
o 20.02.2007, 18:09 | gpm
Goldies: no vidíš, tomu hovorím konštruktívny prístup.
Inak, zatiaľ vďaka všetkým za príspevky, viem že ideálne to nikdy nebude, ale tie papieráky čo sú tam teraz za niečo vymeniť musím. A tak sa asi zameriam na hľadanie minimálne niečoho, čo nebude píliť uši a čo je aspon relatívne na slušnej úrovni.
Verím, že nejaké doporučenia ešte prídu.
o 21.02.2007, 17:02 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
repro např. tyto Rainbow SLX 265 delux
[ Link ]
zesilovač Audison SRX3
[ Link ]
o 21.02.2007, 20:25 | erix7 (K)
urcite mnozi slyseli MR2 - souztezni auto, bez pouziti SW a mohou poreferovat, Jr6 comp repraky. na redio jako prozatimny moznost, da se ale zesik by to pak chtelo.
o 21.02.2007, 20:48 | gpm
CTS.CZ: Díky za tip, tie SLX ma celkom zaujali. Medzi SLX a SLX Deluxe je rozdiel len vo výhybke? Obzerám po nejakom predajcovi na Slovensku ale asi to tu nik nepredáva. Audison som tiež pozeral - oplati sa tá SRX3 oproti SRX4. SRX4 je lacnejšia a tým že je štvorkanál tak má viac možností využitia.

erix7: Tých skratiek je na mňa moc, nejako sa v tom nevzynám. Vieš dať niečo bližšie, prípadne nejaký link?
o 21.02.2007, 22:21 | erix7 (K)
gpm - Toyota MR2 - bola aj v Pisestanoch na zraze [ Link ]

kompa - [ Link ]

odkial si ?
o 22.02.2007, 08:18 | gpm
erix7: som z BB
o 22.02.2007, 09:24 | SilverGhost
Třeba dobře basujou Rodeky RC165 (www.corner.cz), perfektní zvuk i ve středech i výškách. Do BB možná pojedu o velikonocích, tak bych ti je mohl vzít ukázat příp. i na prodej :-)
o 23.02.2007, 07:22 | gpm | Upraveno: 2007-02-23 07:23:19
SilverGhost: Dík za ponuku. Ak to bude vtej dobe ešte aktuálne, tak sa ozvem.
o 23.02.2007, 09:56 | pelo
"Bez pouzitia zosiku len na radio mozes vo dverach na slusne bassy zabudunut " Ricci prial by som ti počut Signumove toledo :-) naozaj som nechapal, a to tam ma .... :D však on vam to snad povie
o 23.02.2007, 10:55 | Ricci
Pelo, nepisal som o duneni
o 23.02.2007, 11:24 | pelo
ved ani ja :)
o 26.02.2007, 19:33 | gpm
Chcem to tu trochu oživiť - aj ja si necham poradit a tak som zmenil trochu podmienky. Takze zosilovac Audison SRX4 a bude aj autoradio z LINE-OUT. Čo teda ďalej? Viete za tychto podmienok poradit:
1. Nejake dobre kompa s dobrym basom a nie otravnymi vyskami.
alebo
2. Mam este v garazi Subwoferovy box Badpass Hertz HS 165, takze pripadne k nemu nejake repro s vyrovnanym prejavom.
Bol by som rad keby sa dalo take nieco najst za cenu okolo 5000.
o 26.02.2007, 19:49 | akim
gpm, chces nieco co hra ako Concertino do 5000,- ???
:))
Mozem sa opytat, preco si si kupil concertina?
o 26.02.2007, 20:11 | gpm
Je mi jasne, ze nekupim nieco ako Concertina - to je v aute podla mna nerealne nielen v porovnatelnej cenovej kategorii s Concertinami. To by nesmeli ist tie repra do dveri ale museli by mat svoju ozvucnicu, atd, atd. A okrem toho snazit sa dosiahnut v aute nieco ako predo-zadny priestor...
Proste vzhladom na to, ze nemam moznosti si nainstalovat do auta postupne 20 parov repro, ktore si vytipujem (pri domacom hifi si to mozem ist popocuvat do posluchoviek) ocakavam, ze mi niekto, kto mal moznost popocuvat tohoviac ako ja, odporuci nieco "relativne dobre" - porovna to pripadne aj s niecim drahsim... Ja som hudbu do auta vyberal naposledy pred siedmimi rokmi a teraz vobec nemam prehlad. Na slovensku su vacsinou same reklamy na GrounZero - mam sa snad orientovat podla reklam? Myslim si, ze ludia co sa s tym denne stretavaju dokazu poradit lepsie.
To co som popisal vyssie som pisal preto aby som priblizil aspon ciastocne moj nahlad na kvalitu zvuku - aby som nedostaval napriklad prispevky od ludi, ktori netusia o com hovorim a chcu sa len blysnut radou aby si zvysili pocet prispevkov - a podla prispevkov myslim ze tento zamer sa podaril.
A preco som si kupil Concertina? - Hlavny dovod bol asi ten, ze ani po dlhsom pocuvani ma nejako vyrazne "neotravuju" (a maju aj celkom slusny bas).
o 26.02.2007, 20:43 | AUTOHIFICENTRUM Liberec
gpm: SLX 265 delux se liší od SLX 265 pouze tou vyhybkou
Audison SRX4.... [ Link ]
má sice více možností zapojení,ale v můstku na SW dává mnohem méně než ta SRX3....já bych spíš volil tu SRX3...
o 27.02.2007, 01:05 | Cenda
pár rad tady zaznelo. V pripade, ze nespechas, pockej az budou srazy a na par jich zavitej, sam si poslechnes. Vetsinou jsou kluci ochotni a nechaji te svou instal poslechnout. Radio menis (za co), nebo nechas dodelat ty vystupy?
o 27.02.2007, 09:58 | gpm
Jasne - co sa tyka tych rad, tak studujem a zvazujem. Az tak velmi sa neponahlam, lebo chybaju financie, ale ked budu tak uz sa mi nebude chciet velmi cakat.
Vystupy z radia je problem, lebo cele spracovanie signalu v radii je digitalne - dokonca do koncoveho operaku ide digitalny signal. Jedine riesenie by bolo odchytavat signal z RJ mechaniky a riesit D/A prevodnik a aj tak by to bolo len pre CD a nie pre radio. Z radii zvazujem Clarion (popri celkom dobrych referenciach maju totiz aj 2DIN model) alebo nejaky Becker. Tu beriem ohlad aj na dizajn, t.j. idealne je radio bez ramceka, lebo jeden ramcek redukcie tam bude musiet aj tak ist.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3512 sekund.