Navštíveno 1100x

01.03.2007, 10:45 |
Z Zdravím, potřeboval bych radu nekoho zkušeného.
Nemám s čalouněním vůůbec zkušenosti,ale přesto si chci zkusit očalounit plato z překližky nějakým potahovým kobercem, chtěl bych pod ten koberec dát molitan,jak se to dělá,ale nevým jestli mám ten koberec přilepit k tomu molitanu a pak pořádně napnout a zahnout zaroh a zespodu to přicvakat sešívačkou.Anebo ten koberec nelepit a jen to vypnout a zespodu přicvakat.A tyk jakou sílu toho molitanu, řikal jsem si 2cm že může stačit.
Díky
koberec rozhodně nelepit (stejně bys to nepřilepil), respektive nevim jakej koberec chceš použít, na plato se dává spíš koženka nebo čalounická látka (popř. teflon, alcatraz), líp se s tim dělá. Molitan bych taky úplně nedoporučoval, spíš nějakou vatu (prostě něco v chomáči) nebo rouno, to tolik nedrží tvar. No a všechno to secvakat zespodu a třeba i s lepidlem, to už je jedno

01.03.2007, 13:04 |
Marv Jak tlustá je ta překližka? Jak velké bude plato? Budou v něm reproduktory? Pokud ano, tak bych raději použil MDF desku a na ní jen potahovou látku bez molitanu a přilepit po celé ploše lepidlem.
Více vrstev se blbě lepí a sponky do toho nenarveš....
tim nelepit jsem myslel koberec k výplni samo

01.03.2007, 18:06 |
Z Escudo
koberec jako jsem použil na box,kamosovi potahovali plato profici a dali tam molitan a vypada to supr......

01.03.2007, 18:08 |
Z Marv
je to pkližka 2cm, už to mám uřizlí,takze asi to měnit nebudu,budou tam dvě elipsy a zespod zesilovač.....
POD TO PLATO VÝZTUŽ -aby se neprohlo
no tak 2cm překližka se ti prohne tak pod slonem :o) ale zase se bude blbě skobovat

02.03.2007, 20:58 |
Z Jo tak z prohnutí se měl strach,ale v platě mám dvě elipsy a 5 kilovej zesilovač a zatím se to neprohlo a to to takhle mám od léta,ale zase kamarád si udělal plato z dřevotřísky,dal do něj dva basáky 30cm,nechal si ho za těžký prachy potáhnout a za dva měsíce se mu to prohlo, sice né moc,ale.....Myslím že právě dřevotříska by se měla vyztužit..........
jj.myslel jsem alespon dvě lišty vpředu a vzadu -žádnej extrém ale,jistota je jistota