Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Zpožděné basy - sw

o Navštíveno 1448x o
o 02.03.2007, 19:20 | TomasRehak
Zdravím, mám Subwoofer Axton CAB 309, koupil jsem jej z druhe ruky. Napojil na Carpower Wanted 4/320, radio Kenwood. K zesilovaci jsem koupil sadu 20mm2 kabelu a signalu od ACR. No a problem je ten, ze basy z toho subwooferu jsou hodne, ale hodne zpozdene, oproti komponentum subjektivne snad o pul sekundy. Subwoofer jsem zkousel u kamarada v aute a u nej slapal jak hodinky. Nenapada vas cim by to mohlo byt? Absolutne se to neda poslouchat, komponenty udelaj tuc, pak chvilku nic a potom se ozve baaaaac od subwooferu :(

o 02.03.2007, 19:33 | Jakuza
nemas to treba moc daleko od baterky?
o 02.03.2007, 19:43 | Tygr
Elektrika těma drátama teče docela dost rychle :o)
Možná špatně nastavený rádio.....
o 02.03.2007, 19:51 | jdoizo
nemáš přehozenou jen fázi? :-) podle je to ten problem , zkus prohodit plus a minus u sw , nebo zda je možnost u rádia, aby to nebylo tak namáhavé
o 02.03.2007, 22:02 | pesa
pokud nemas prehozenou fazi, dej si SW na zadni sedacky, pokud to pomuze tak ho v kufru smeruj tak aby se ti "zvuk" neodrazel (napr od vika kufru zpet do kabiny)
o 03.03.2007, 09:23 | CarMedia.cz | Upraveno: 2007-03-03 09:24:55
tak si tady čtu vaše názory a jsem docela zhrozen..

1) vzdálenost od baterie, popř. nevhodné zvolení napájecího kabelu může mít za následek nedostatečný příkon zesilovače. Na SW by to ale bylo znát pouze zkreslením a ne spožděním

2) otočení SW může ovlivnit čas řádově v ms, což určitě není takové, aby to dělalo až takovýhle propastný rozdíl

jediné, co tu dává smysl, je obrácení fáze. Vzhledem k tomu, že pochybuju, že by sis otočil kabeláž, tak se mrkni na rádio, zda i to neposkytuje službu otočení fáze a zda to nemáš otočené.. takže jako jdoizo
o 03.03.2007, 16:29 | TomasRehak
Vzdálenost od baterie je cca 4,5 metru. Ale ony ty elektrony to uměj rozfrčet bezmála na rychlost světla, ne? :)
Jinak nedostatečný napájení snad určitě nemám, zesík v tomto zapojení může dát tak max 410W rms, na to ta 20mm2 je docela dost, ne?
Zkusil jsem přehodit z + a - a je to stejne zpozdeny, jen ten zvuk je takovy jeste divnejsi. Rádio otočení fáze neumí a prolezl jsem všechny nabídky na rádiu a nenapadla mě ani jedna, která by mohla mít tohle na svědomí. Bassboost na zesiku a loud na radiu jsou vypli, stejne tak equalizery jsou na 0 a na zesiku je LPF nastaveny kolem 70-80Hz na sw a HPF tak kolem 60-70Hz na kompa.
o 03.03.2007, 17:32 | jdoizo
To je divné.Nevim v čem by měl být problem.
Jinak rychlost elektronů jemožná o něco rychlejší než šnek, jenže elektrony jsou stále jak na začátku, tak na konci drátu.
o 03.03.2007, 21:53 | pesa
otoceni (popr. posunuti) faze umi i zesilovac, mrkni na nej....
o 04.03.2007, 02:40 | Tygr
Jestli nenajdeš žádnou chybu v nastavení, tak vem ten zesík a zkus ho dát kamarádovi do auta, případně naopak....
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4193 sekund.