Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Kapik,nejde displey

o Navštíveno 2077x o
o 10.03.2007, 15:50 | hanzy10
Cusa kluci..mam kapacitator,a dneska jsem ho daval do auta....mno a mam sice MC FUN ten kapik ale to je mi jedno, je 1F..noa scim mam problem: proste jsem ho zapojil a rosvitila se mi tam svetle zelene dioda...no a me stve ze se mi nezobrazil ten displey....nevite cim to muze byt???diky za postrehy!!!

o 10.03.2007, 16:17 | clown
1. je to kapacitor ..
2. voltmetr muze ukazovat az pri zatezi, kdy zacne kap fungovat
3. neni tam treti pol na remote ?
o 10.03.2007, 16:17 | Majk-fox
Nabil si ho správmě? Přes odpor nebo, jestli tam dával žárovičku.
o 10.03.2007, 16:21 | hanzy10
jak jsem ho mel nabit???ja ho tam strcil a jen sem vyskousel vse jestli to funguje takze asi tka 1min. jsem poustel basyi ani ne.....jak ho mam nabit
o 10.03.2007, 16:22 | hanzy10
Clown:no asi ne urcite ne je tma jen pls.......a minus
o 10.03.2007, 17:02 | hanzy10
Clown:a co je to to remote???a neni to ten sroubek co je ve prostred???tedka jsi me zaskocil!!!:D

foto k příspěvku  od hanzy10

o 10.03.2007, 17:12 | bobanek66
jj , remote je ten malej šroubek uprostřed
o 10.03.2007, 17:57 | hanzy10
noa co stim mam udelat???vubec jako netusim..a to muze mit vliv nato ze mi nejde ten displey???
o 10.03.2007, 17:58 | Squere
remote je ten šroubek ve prostřed, na něj přiveď spínání z radia, stačí prodloužit přívod od zesilovače
o 10.03.2007, 17:59 | Squere
je to jako když spínáš zesilovač
o 10.03.2007, 19:20 | hanzy10
to je muj kapik...a pak by mi mel jit teda ten displey???a ten sroubek co tam mam to je to remote??? jinak diky za odpovedi Squere,clown,atd...!!!

foto k příspěvku  od hanzy10

o 10.03.2007, 20:56 | -Tomas_217-
no kdyz zapojis remote tak se ti samozrejme ten kapik spusti, stejne jako zesilovac pres remote....pak by ti tedy mel plnit svou fci a i zobrazovat ten displej....
o 10.03.2007, 21:00 | Majk-fox
Já kapík nemám a měl sem za to, že se musej nejdřív nabít přes ten odpor v balení, tak nevííííím:-(
o 10.03.2007, 21:54 | hanzy10
jak ho mam nabit....ja myslel ze se nabije normalne pres proud!!!jak ho zapojim...
o 10.03.2007, 22:14 | foxos
tak to uz jsi ho mozna odkouril
o 10.03.2007, 22:33 | hanzy10
foxos:nestraz!!!jak odkouriL???jaj..proc jsi myslel ze jsem ho odpalil??pls napis
o 11.03.2007, 08:31 | Squere
neodkoužil, už sem taky přepoloval kapík, a je na něm ochraná elektronika, kdyby byl bez displeje a těch obvodů co tam máš, tak by ti mohl bouchnout, ale takhle se mu určitě nic nestalo, připojíš na kapík (-) a (+) připojíš přes nějakou 12V žárovičku (drž jí v kleštích, protože bude pěkně horká) ta žárovička bude nejdřív svítit hodně, a pak bude umiňovat,až by měla zhastnout, a to znamená, že je kapík nabitej ;-) ale to neznamená že ti bude displej svítit, propoj remote od zesilovače s tim šroubkem co tam máš uprostřed toho kapíku, a až na ten remote přivedeš napětí (většinou z radia, nebo nějakýho externího spínače) tak by se ti měl sepnout zesilovač a rozsvítit kapík , držim palce :-)
o 11.03.2007, 09:56 | hanzy10
¨tak to jsem zvedavej teda jak:D jsem uplne tupej..a netusim jak fakt:D no tak snad to zvladnu..a kdyz ne tak ne..ale jinak squere diky moc..a tak jak to tam mam tak jen prilozim ktomu tu zarovku a a budu cekat nez zhasne??? proste jen prilozim ktem kontaktum???fakt netusim:D
o 11.03.2007, 10:28 | Squere
jj, tu žárovku připojíš mezi plusovej kabel co jde od baterky a kapacitor, a měla by se rozsvítit, a po chvilce zhasnout, to samý bude, když ho budeš chtít někdy odpojit, tak ho taky musíš nejdřív vybít, to ho zase zkratuješ přes tu žárovičku na zem
o 11.03.2007, 11:12 | clown
kuwa .. taky bych mel konecne nekdy zkusit zapojit kap pres zarovku ...,
hlavne, kdyz ma elektoniku a je spinanej ... :o))) furt to delam natvrdo .. musim to vyzkouset, jestli se treba nenabije cap na vic proudu :o))
o 11.03.2007, 13:16 | hanzy10
ale to kdyz ho budu chtit odpojit tak musim nejdrive odpijit plus do baterky...a pak zase tu zarovku prilozim na ten kapik abych ho vybil???pac vtom vlastne zustane proud zejo....no potrebuju to vysvetli polopate!:D
o 11.03.2007, 13:47 | clown
staci odpojit ... , vybiji se sam .. do cca 20s je prazdnej ..
o 11.03.2007, 13:58 | Majk-fox
Hlavně dej velkýho majzla, ať se těma kleštěma nebotkneš + a - jinak ti to bude svítit jak svářečka a můžeš se pak o to ošklivě popálit.
o 11.03.2007, 15:10 | hanzy10
hele diky za postrehy..ale jaky jsem odpalil SW!!tkaze jsem ho nabil a zase vybil:D mno a aspon ste mohli rict ze se to anbiji takovou dobu:D ale vybijese to docela dost rychle ...jinak diky
o 11.03.2007, 15:20 | wattman
tak to je mazec..:)Hanzy10,ty jsi cislo...Vem kus dratu a spoj jen tak na dotek rukou plus toho kapacitoru-ten CERVENY drat s tim malym sroubkem-zda se rosviti ten display-tak to dej pryc-vezmi delsi drat a u zesiku je svorka REM-tak tam ho pripoj a druhy konec dej na ten sroubek..To uz snad musis zvladnout ne?Ale ten display ti nebude treba svitit porad-jen pri zmene napeti-ale to je v poradku.
Jinak se mi zda,ze jsi tu zarovku chtel zapojovat mezi plus a minus-to nee:)Musis jako mezi drat.U Kapu vzdy neco byva prilozeno na nabijeni-bud odpor nebo doutnavka.Jinak vybije se sam-nektery pri tom piskaj-tak vybijeni netreba resit... :))
o 11.03.2007, 15:29 | Squere
tak cap už 2 roky nepoužívam, ale tohle sem s nim dřív dělal pravidelně :o))) vždycky žárovičku a už to jelo, jinak taky sem jednou dělal svářečku, ještě že sem měl jen 60A pojistku :o)
o 11.03.2007, 16:39 | hanzy10
wattman:D mam dost..mno tka to vybiti jsem zvladnul...ale stim nabitim jsem to nepochopil:D no ja sjem normalne 12V zarovku prolozil jak ke +, tak i -,ted displej se mi tim |REM rosvitil..ale nevim teda jak ho mam teda nabit!hosi poradte:D jsem uplne v p...:D ja zato nemuzu to ta demence...fak to nakreslete enbo to nepochopim..diky moc i tobe wattman:D
o 11.03.2007, 18:02 | wattman
ser na nabijeni-pripoj to na tvrdo-bude mala jiskra,ale nic tim nepokazis-ono hodne lidi treba mimo clowna to nenapise : )-ale kdyz uz kap zapojujes,stejne vecne nemas nic po ruce a pro nic se ti nechce-neboj neznicis ho...:))
tak uz si to zapoj...
o 11.03.2007, 18:12 | wattman
no radsi :))
asi nemam co delat...

foto k příspěvku  od wattman

o 11.03.2007, 18:13 | wattman
a hlavně tomu nerikej kapacitátor..:)
o 11.03.2007, 18:35 | hanzy10
wattman..jasny...noa minus dam kam:D to ej ejdno ejstli to dam mezi enbo ne ne????
o 12.03.2007, 15:14 | sopta
noo..popravdě jste mě taky trošku zblbli, kapík jsem nikdy nepoužíval, nicméně byl ježíšek štědrej a jedn mi dones, je od Alfatecu 1F, ale v balení nic na nabíjení není, ani v návodu ani slovo, vždy jsem předpokládal, že kapíci s displayem mají v sobě nabíjecí a vybíjecí elektroniku, takže nedochází ani k proudovejm špičkám...tak jak to s nima teda je? Připadá mi totiž vaše vysvětlování trošku nesmyslný, jak se podle vás nabíjel/vybíjel při normálním provozu když zapnete/vypnete rádio??
o 15.03.2007, 08:57 | Lukas.KIKI
Zdrawim...... ten kapacitátor .... to je ale slovo :-))

U toho kapacitoru se doporučeje ho jen poprvé nabít přes doutnavku nebo nějaký odpor pokud je v balení, pokud neni, je možné to provést přes žárovku, tak jak se píše tady někde nahoře. Nicméně vybíjet se takto nemusí, je to pouze doporučení při koupi, to znamená že se to doporučuje jen napoprvé a pak je vše už napořád OK. Mimochodem neni to tak nutný, nabijet kapacitor přes nějaký nesmysli je jen takový malinká ochrana, nic se nestane když ho prostě připojíte, klasicky se nabije a je vyhráno.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.5008 sekund.