Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Tlumeni vs koroze..

o Navštíveno 749x o
o 05.04.2007, 15:48 | Biturb
Caute,chystam se tlumit..zatim to vypada na brax+tappaja.. chci se ale zeptat..Nebude se mi ve dverich drzet vlhkost kdyz tam napatlam brax??Jaka vrstva toho braxu je tak ideal?Mam kompa Pb es6..Budu mit odstrojeny cely interier,tak kde to ma cenu napatlat.Mam sedana,takze predni dvere+kufr..ze?..

o 06.04.2007, 02:06 | audioves.cz
Brax ti vlhkost zadrzovat nebude, takle pokud neucpes dole ty odtokovy kanalky, tak s tim problem nebude.
Brax se snazim delat cca 2-3mm ale je to pasta a uplne rovnomerne to nikdy neudelas.
Kde napatlat sedana se neda rict takle obecne. Zalezi to na konkretnim aute, tam kde ti prijde, ze je moznost vzniku vibraci, tak radsi tlumit a tlumit.
o 06.04.2007, 09:42 | Biturb
tos jak odstrojim,tak uvidim kde bude potreba..je treba podklad totalne odmastit?nebo to chytne a drzi celkem dobre a na vsem?pri vsrstve 3mm mi 5kg vyjde na 2 dvere a kufr?A proc se pouzivaji na vnitrni plechy platy a ne taky ten brax?
o 06.04.2007, 10:12 | brenky
tak odmastit se musi pokazde!!!
no, vyjit by Ti to melo, ale jsou tu pacienti kteri se urcite ozvou ze maji v jednych dverich 5kg BRAXu :o)
na vnitrni plech je ideal dat asfalt. pasy a pres to napatlat BRAX.
Ja to tak mam a zatim spokojenost. (akorat trochu ztezkly dvere)
o 06.04.2007, 10:37 | Biturb
jj,je tu hodne pacientu..:)
Stekly?Nejak hodne?A to jako stekly ty asfalt platy,nebo brax??
o 06.04.2007, 10:41 | clown
ne stekly ... jako ze nabraly ty dvere na vaze .. :o)))
o 06.04.2007, 10:48 | Biturb
ahaaa:) jsem uz starec co spatne vidi..Takze na tapajomat se mam vysrat?!
o 06.04.2007, 11:01 | audioves.cz
Zalezi kolik chces investovat. Tecsound=tapajomat je momentalne nejlevnejsi co je na trhu (kdyz nepocitam IPU). Pokud muzes investovat vic, pak bych sel do nejaky bitumelovych nebo asfaltoych platu. Pokud udelas kombinaci s braxem, tak to bude jeste o moc lepsi.
o 06.04.2007, 12:35 | brenky
hodne lidi (vcetne me) to dela tak ze vnitrni plechy dveri polepi asfaltovymi pasy a spatlaji BRAXem a vnejsi plech polepi tapajomatem (ci Dynamatem-zalezi na penezich). tezko rict co je lepsi. kazdy ma zkusenosti s jinymi kombinacemi tlumicich materialu.
dvere i viko kufru jsou ted podstatne tezsi nez byvaly....slabsi lide maji problemy to otevrit :o)
o 06.04.2007, 13:00 | Biturb
Nejak jsem se zamotal..Vnitrni plechy dveri(jako plech na kterem je uchycen repro a tapecak?A vnejsi plechy jsou ty na kterych je lak auta?
o 06.04.2007, 13:06 | brenky
ja beru vnitrni jako ten kde je klika...a vnejsi ma repro a tapec
o 06.04.2007, 13:21 | Biturb
Ok,uz je jasno..No a proc se nedava brax i na tapecakovy plech?brax jak ztuhne,je urco lepsi tlumic nez tapajomat,ne??
o 06.04.2007, 13:33 | brenky
to nevim....uz z principu bych tam brax nedal....je drsny, a mohl by tapecu vadit..nevim, jeste jsem to nikde nevidel.
dam tapajomat s alu folii a bude i pekne hladke :o)
navic...BRAX tlumi rezonace...a na tom plechu jich moc neni.
obcas se jeste BRAX patla na tapec z druhe strany at se zpevni...ale zalezi na Tobe.
o 11.04.2007, 21:16 | zipp
co si myslíte tady o tomto? chtěl bych tím vytlumit především zadní podběhy a podlahu v kufru, abych utišil zvuk výfuku a od kol... když něco zůstane, tak to pude do dveří...

[ Link ]

nechce se mi do toho moc investovat, tak bych se chtěl zeptat, jestli tady to TBP není zase moc nekvalitní, že to k ničemu nebude.. díky
o 11.04.2007, 21:38 | clown
brenky kdyz nevis, tak si to s Braxem vyzkousej ..
rezonance neni na plechu ? ale .. to rezes repra nekde na 200Hz, ne ?
:o)
o 11.04.2007, 21:40 | clown
zipp,

nekdo s tim ted delal a vypada to velmi good .. prohledej to tu podle jmena matrose .. nebal bych se toho

o 12.04.2007, 11:04 | brenky
clown: mam brax vyzkouseny. ale jen na vnitrnim plechu.
myslel jsem tim, ze nevim co je lepsi "tlumic", zda brax nebo tapajomat.
nevim na kolika Hz to je orezane, protoze mam seriove repro ve dverich bez zesu.
o 12.04.2007, 11:30 | clown
brenky ... na vnitrnim plechu bych ho mozna zbrousil :o))
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3074 sekund.