Navštíveno 554x

02.10.2005, 17:48 |
ondra Čus, potřeboval bych pomoct.Chystám se na vytlumení předních dveří, ale vyvstaly tak trochu obavy.Jednak tady kdosi před nedávnem nadával že to pak rezaví-což bych nerad-nechával sem zaslepit zámky takže lak je asi 2 měsíce starej a že bych to musel zas znova...Sundal sem tapecák strhal fólii(zatim jen u řidiče) a co nevidim celkem bordel v těch dveřích-a jakoby mapy po tom jak tam stejká voda.A pak jedu za deště a najednou sem si všim že je tam (malinko) vody-asi to sákne někde skrz vnější těsnění.A to je právě kámen úrazu.Bojim se jednak aby mi to pak nevyhnilo a jednak abych nezahodil další 4 litry za sku*vený repráky od tý vlhkosti.Co s tim?Myslíte že pomůže výměna těsnění-nemáte někdo představu co to může stát?Jo a je to fiat punto 1. generace(99)
Dveře jsou obecně standardně "průtočné", ostatně od toho právě mají ve spodní části odtokové otvory. Pokud použiješ reproduktory určené pro montáž do dveří, nebudou z papíru a vlhkost jim nic neudělá. Výměna těsnění je irelevantní - ani výrobce ty dveře netěsní z vnější strany proti průniku vody. To jednoduše nejde.

14.09.2005, 13:07 |
Conan To já bych zase to těsnění vyměnit zkusil. Jinak autohifi repro by měly být odolné proti vlhkosti ...

14.09.2005, 14:33 |
ondra No a zatim je obdélníková díra že se tam v pohodě vejde magnet, ale není to tak velký jak vnitřek kroužků resp.v horizontální ose jo ale ve vertikální je to tip top-mám řezat ten plech-co myslíte?Upřímně se mi do toho moc nechce.Dík za radu

14.09.2005, 19:43 |
ivls já mám vytlumené dveře a od tédo doby, když stojím někde bokem v kopci, tak mi bohužel někdy zateče dovnitř.

14.09.2005, 23:04 |
ondra To ivls: můžeš upřesnit co že se ti s tim děje?Zateče???Kudy,a kam?Dyt tady někdo řikal že to že je to "průtokový" je normální.Prostě zateče a dírama dole zas zmizí-jestli se nepletu?

15.09.2005, 09:40 |
ivls nepříšel jsem pořádně jak a kudy, to bych s tím něco udělal. voda se mi dostane nějak záhadně na povrch tlumení, steče kolem repra a vyteče škvírou mezi tlumení a tapecem, dál na gumu co je v rámu dveří a když jsem nabok v kopci, tak to pokračuje na kobereček. už jsem psal do fora a nikdo mi kloudně neporadil. voda je sviňa, ta se dostane všude i tam kde bys ji nechtěl. tak se s tím pozvolna smiřuju a třeba ještě někdo něco poradí, nebo na něco příjdu, co je špatně.
ivls: mě to dělá taky. Myslím, že jak to teče po vnitřku dveří, tak se voda zachytí na šroubu (nebo spodní části kroužku) , kterým je připevněn MDF kroužek a ukápne skrz kroužek do auta...Teď jsem měnil repro a viděl jsem na spodní části kroužku stopy po vodě.

03.10.2005, 12:28 |
noname |
editace Tak mě tam po vytlumení teklo taky, pokud auto stojí trochu šikmo, teče to při větším dešti až na kobereček. Je to Octavia, tak jsem vyměnil spodní těsnící lištu u okna a je to OK. V servisu řekli, že kvůli tomu je tam igelitová folie, u některých aut taková pěnová deska /molitanová/, no ale když se vyndá, místo ní tam přijde tlumící materiál takže téct by tam nemělo.