Navštíveno 908x

16.04.2007, 20:42 |
dEMBI Zdravím, prosím Vás o pomoc. Mám nově napojený subwoofer v autě a když to trochu více "vyhulím", tak se mi přepne kontrolka ze zeleně svítící na červenou a vypne se zesák.. ;-( Možná, že potřebuju kondenzátor? Moc tomu nerozumím.. NO mám 2x repro po 300RMS a zesák xplod 1250W... ;-( Díky za rady...
a mas to spravne zapojene? mas tie repra na dva ohmy v mostiku?
jako deadmeat, napiš spíš konkrétní parametry zesíku a jak to máš zapojený
kazdy zesik byva stabilni pri urcitem odporu. pokud tam mas min, tak Ti bude vypinat...
ale jak psali kluci vyse, napis konkretni typ SW a zesiku + zapojeni.
A taky napiš jaké máš použité napájecí kabely.

17.04.2007, 21:45 |
dEMBI WOW, díkes hoši, že je Vás tady tolik, co poradí... Z9tra kouknu do kááry a napíšu přesné zapojení i kabely a typy SW a zesíku... kAždopádně mi to vypíná pouze po každém startu auta no... Jinak můžu hudbu buřit jakchci a jede to, jen vždy co vypnu motor a pak ho prostě startuju, tak se to vypne a přepne se to do červeně svítící kontrolky a konec, jediná možnost jak to opět zapnout je vytáhnout kablík napájení a znova zapojit... Zapojeno to mám tak, že mám v autě od rádoa signál do zabudovaného zesíku co mám v autě, kterej zesiluje repto ve dvěřích, z toho mám paralelně vzatý signál do druhého zesíku SONY Xplod XM-1652Z... max power output 500W x 2 (2Ohms), ke kterému mi jde napájení opět z toho orígo zesíku v autě. NO potom output od zesku mi jde do 2x SW po 300 RMS výkonu no, takže trak asi...
Bude to chyba v napájení. Není vhodné brát napájení pro monoblok z jiného zesilovače. Dej tam distribuční blok na hlavní napájecí kabel (pozor na dostatečný průřez kabelu i 50 ka by nemusela stačit). Z bloku to pak rozděl přes pojistky (sílu pojistek podle síly kabelů) na oba zesilovače. Případně před monoblok zařaď kapacitor. Nebo pokud má ten monoblok samostatné vstupy pro kapacitor tak na ty vstupy.
Při nastartování si vezme asi starter tolik proudu(klesne napětí), že zesík nemá dost a vypne. Tím, že ho odpojíš a zase připojíš na napájení ho vlastně restartuješ. Pak při jízdě už má asi trochu víc napětí a tak drží.

18.04.2007, 23:13 |
dEMBI TAk díkes, asi je to tím napáájením no... Seženu nejspíše ten kapacitor...

19.04.2007, 02:29 |
Ricci To chce iba poriadnu baterku,ale nenicil by som audio system startovanim,zapni si ho az po starte, nie je to zdrave pre audio komponenty...

19.04.2007, 22:41 |
dEMBI to RICCI: Jo díkes, dneska jsem si to udělal aspoň tak, dal jsem si zesák na vypínač a zapínám jej až po startu... Díky Vám všem za rady... ;-)