Navštíveno 1181x

ahoj všem! Chtěl bych do auta pořídit dobrej zvuk, ale nemam v těhlech věcech přehled, tak prosím někoho kdo ví co a jak o radu. Do hudby jsem plánoval dát cca 10 000kč a mělo by to zahrnovat zesik, subwoofer a nějáký středáče (ovály nebo tak něco) kapacitátor??? děkuju předem za radu
Kapacitátor :-)))) JO, ale musíš počítat ještě montážní matroš. Do 10 tis. už něco do začátku seženeš. Záleží na tom, co posloucháš, co máš za auto, za rádio atd. atd.
maloney : Bylo by dobré napsat pár základních věcí a to jsou :
1. Co máš za auto ?
2. Jakou hudbu posloucháš ?
3. Chtěl by si kvalitní zvuk, nebo máš rači tlaky ?
4. Bude to na normál poslech v autě, nebo na hlasitější poslech v autě, nebo na rachot ?
4. Cena 10 litrů by měla být přesně za co, radio, přední reproduktory které budou jen na radio, nebo přes zesík , zesík, subwoofer, zadní repro, kabeláž - napájecí, kostřící, signální kabely (RCA), tlumení ?
Na tyto základní body když odpovíš, tak se určitě najde nějakej prodejce, co ti něco doporučí.
Fridom: Většinou se dvakrát neptám na info, které se ptal člověk přede mnou, nemusí to tu být 2 x:-)
Majk-fox : Napsal jsem to konkrétněji, pokud neví co je k muzice vše potřeba, tak jsem vypsal nějaké základní věci, z nějakého " atd " moc chytrej nebude.

23.04.2007, 11:20 |
Majk-fox | Upraveno: 2007-04-23 11:21:24
Fridom:Tak třeba ,, JAKOU HUDBU POSLUCHÁŠ" a ,,CHCEŠ TLAKY NEBO KVALITU je ta samá otázka. Pokud ti odpoví, že poslouchá třeba Queen, tak asi těžko tlaky. Potom teda nerozumím pojmu jestli to má na rachot???? Pokud by to měl na rachot, tak vezme vrtačku a provrtá tlumič vejfuku a nadělá rachotu až až. Takže shrnuto, podtrženo si napsal to co já. Atd. je x faktorů po tom( jen abych ti to vysvětlil)
maloney: A ty pokud chceš radu, tak se ozvu, ne? 2 lidi sou ti tady ochotný poradit a ty se ani neozveš, tak příště nežádej o radu.
sorry kluci nebyl čas, práce..... jinak děkuju za ohlasy, Renault megané coupé, mělo by to být na hlasitější poslech rapu a drum base, spíš by to měli bejt ty tlaky :) a cena 10 000 je na woofer, zesik a popřípadě kapacitátor+ kabeláž
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kapacitátor NEEXISTUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!
Majk-fox : Nevim že tě to tak tíží, že jsem to napsal.
No rachot znamená, to co má třeba kamarád, že má 2 x SW atd.
Na normální, nebo i hlasitej poslech v autě je to docela dost, to co má v autě, de tam při max. hlasitosti vydržet tak 5 minut a pak už se to nedá, tak to je u mne rachot : o ) Tak že to má i na to, aby otevřel auto a šlo to slyšet ven.
S tim tlaky, nebo kvalita, tak např. někomu se líbí Dance ale chce to slyšet tak nějak čistě, né aby mu vše přehlušovaly basy, no a pak jsou tací, co když si něco pustí a slyší že např. v pravim repro spadnul na zem špendlík, tak jsou spoky. No a pak jsou tací co jim to jen nedá se říc že basuje, ale hučí a jsou taky spoky.
Tak že když napíše že poslouchá třeba Dance, tak neznamená že chce vyloženě tlaky, aspoň tedy dle mého.
Já např. posloucham Dance a chtěl bych hlasitej kvalitní poslech, ale zase né abych musel slyšet každej špendlík a taky ne aby to jen hučelo a zbytek děs. Tak že chci tlak, nebo kvalitu ? ! Prostě bych to chtěl rozumě skombinovat.
Ale to je fuck, prostě se mi chtělo, tak jsem to napsal teď vše.
jako Fridom nejdřív je potřeba si ujasnit co přešně chce a až potom něco radit

23.04.2007, 17:31 |
X-sat (M)
No pokud Ti jde hlavně o pořádný ducání, tak počítej
starší solidní MP3 rádio 2000-3500,-
nový basák bassreflex 4500,-
zesík starší 2000-3000,-
plus nějaké koruny na napájení a signál kabely
(při zachování původních předních repro)

24.04.2007, 06:54 |
Majk-fox | Upraveno: 2007-04-24 07:33:27
Fridom: Mě to netíží:-) Neber to nějak ve zlým.
X-sat:Hm, tak první věc, kterou bych vyměnil jsou přední repra.
V Megánoj sou kompa sériově, ale určo bych je ugradoval, na předku záleží z celé sestavy nejvíc, u nich sedíš, máš je u sebe. Potom zesilovač, třeba 4 kanal. 2 kanály na přední kompa a 2 kanaly zmůstkovat na sw. Kapík není nutný, pokud nemáš nic extra silnýho, spíš to nahradit pořádnou kabeláží, svorkou a baterkou. Nooo a desítka bude v řiti:-)) Pak tě to chytne, poupíš monoblock na sw, ovály nebo další kompa do plata, vytlumíš komplet auto, koupíš dvdčko, pak třeba ten kapík a zastavíš se na 40 000,- :-)))))
kdyztak se mi ozvi na mail nebo na icq sam mam Coupe a vim co se tam vejde a co ne
Fridom při max hlasitosti a 5 minut to neni žadnej rachot ale normalni poslech :-) spíš tak pět sekund na max
audi ofil : No to už je zase trošku o něčem jiném : o ))