Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Sony CDX-GT410U + Helix Blue 69

o Navštíveno 1092x o
o 25.04.2007, 11:33 | lebi.cz
Zdravím. Sem tady novej a hned bych na vás měl jeden dotaz. Mám Mazdu 626 GF, ročník 1998. Mám výše zmíněné autorádio Sony a koupil sem si k němu do zadního plata zmiňovaný Helix Blue 69. Ve předních dveřích prozatím zůstaly a asi zůstanou původní repráky. Když sem to zapojil a zvuk pustil jen do těch Helixů, tak mě překvapilo, jak to NEhraje. Jako vejšky a středy pohoda, ale chyběj tomu úplně basy. Napadlo mě několik variant, kde by mohla bejt chyba, ale netuším, která je ta správná. Snad mi pomůžete. Myslím, že je na ty repráky slabý rádio; nebo, že mám moc velkej kufr; nebo repráky špatně zapojený (Mazda totiž nemá označený kabely + a - a nevím, jak to zjistit). Předem dík za rady.

o 25.04.2007, 17:32 | Lucass
Myslim ze bassovat by to trochu melo i na to radio v cem to mas uchyceny?
o 25.04.2007, 18:06 | lebi.cz
Mám je uchycený v zadním platu, přímo do plechu karoserie. Stejně, jak byly uchycený ty originály. Jo basy tam nějaký jsou, ale to musím strčit hlavu do kufru přímo pod repráky nebo musím mít hlavu přímo nad něma pod zadním sklem. Ale jinak v interéru se nic neděje.
o 25.04.2007, 21:03 | Lucass
Tam je vic moznosti proc nebassujou: zkusil bych pod ne fouknout krouzky z MDFky, vyzkouset jiny radio, lepsi kabely, zkontrolovat jestli jdou stejne nahoru i dolu to by taky mohlo delat bordel, potom jeste moznost zkusit pres zesik.
o 25.04.2007, 21:29 | TomasW
na jednom zkus přehodit + - a uvidíš.... jinak by měli hrát i na radio.. já měl takhle zapojené něco podobného od panasonicu a "nějaké" basy to mělo... ale jak píšou víš, když jsem pod ně dal MDF podložky tak se to zase změnilo :-)
o 26.04.2007, 09:53 | lebi.cz
Fajn vyzkouším napřed asi tu polaritu. Pak mám domluvený, že mi jeden známej půjčí zesilovač, tak to zkusím ještě s ním. Do MDF podložek půjdu asi až nakonec, protože se mi nechce zas rozhazovat zadek auta, abych se dostal pod plato. A ještě k tý polaritě - nejsem žádnej elektrotechnik, tak tomu nerozumím a možná je to hodně blbej dotaz - stačí mít polaritu na obou reprácích stejně nebo se to musí shodovat i s rádiem? Myslím jako že + z rádia musí jít na + na reproduktorech nebo to nevadí, když + z rádia půjde na - ne reproduktorech. Jde mi o to, jestli se to musí striktně dodržet anebo neva, že to bude přehozený na obou reprácích. Snad sem to napsal srozumitelně.
o 26.04.2007, 14:21 | Lucass
Ty hlavne potrebujes docilit toho aby ti vsechny repra v aute sli najednou dolu a zase nahoru, jinak tam budes mit akusticky zkrat a budou se hadat. Jinak ostatni je uz vcelku jedno znaceni na kabelech je kvuli snazsi instalaci... Osobne bych prave zacal tema krouzkama z vlastni zkusenosti je to nejvetsi rozdil kdyz repro sedi pekne na rovine a ma se do ceho oprit, nez v plechu jen tak nak nahycmo :))
o 26.04.2007, 14:32 | lebi.cz
Vyzkouším ;-)
o 06.05.2007, 15:39 | lebi.cz
Vyřešeno. Na reproduktorech sem měl opravdu přehozenou polaritu. Když sem to dal do pořádku stejně to nehrálo. Nakonec sem sehnal starej dvoukanálovej zesilovač a dal malinko lepší kabeláž. Na kroužky z MDF nedošlo, hraje to i bez nich. Konečně to hraje tak, jak sem si představoval. Holt to rádio samotný nebylo schopný reproduktory nakrmit. Každopádně díky za rady ;-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4003 sekund.