Navštíveno 4073x

Zajimalo by me kolik tlumiciho rouna pouzit abych zmensil objem subwooferu o 5 litru?
dik za nazory
nebo se vykaslat na objemy a poslouchat co lahodi uchu...
Zmensit objem bedne pomocou tlmiaceho runa sa myslim ze neda.
rounem to naopak jakoby Akusticky zvětšíš. Zmenšíš to tak že tam dáš nějakou nestlačitelnou výpň. Na pokusy se hodí napč různé velikosti PET lahví naplněné vodou. A až vylaboruješ objem tak tam dát něco lehkého, nestlačitelného.
saly sa pytal, kolko ma dat runa, aby mohol spravit o 5 litrov mensiu ozvucnicu...
len zabudol napisat objem povodnej :-)
Ja to tu trošku oživím.. kedy zistím že je potreba znížiť objem ozvučnice? :)
Lebo som postavil ozvučnicu pre Alpine R15 o 10 litrov väčšiu .. to mi bolo poradené, vraj lahko zmenším objem, ale zväčšiť už sa nedá.. v tom je pravda.. len teraz neviem ako ďalej.. :/
Udelej test poslechem. Do bedny pridavej treba vyse zminene PET lahve (znamy objem). Pokud to bude lepsi, tak bych potom pouzil treba vlepeny polystyren misto tech PET.

28.07.2014, 21:12 |
Toxxx Tiež sme s kubiikom testovali zmenšenie objemu ale jediné čo platilo aby to stálo za to bola pila. Lebo pri vyplnení bedne to niečo urobilo ale subbas nič moc. Až som zmenšil objem že som prekopal bednú sa choval sub tak ako mal.
fuha.. ja som teraz skusal dat polystyren do vnutra.. ale akosi sa mi to nepozdava.. :/
Iba to duní ale ked chcem bas tak ten je taky nevírazný. Dal som bednu o 10 litrov väcsiu a sterbinu som nechal povodnu. Mam bednu prekopat tak ako udava vyrobca?
Subwoofer mám Alpine R15.