Navštíveno 1277x

Vepredu mam baterku Maxima exide 900dc, muze byt ted tak 2roky stara,doted vse ok.Tyden zpet uz jsem s ni nenastartoval,je na ni cca 11,5V,pri startovani padne asi na 7V.Dobijeni je ok. tY 2 roky mi neprijdou jako extra velka vydrz,co vy na to?

06.05.2007, 10:20 |
petis včera to říkal Erik že ti odešla. Mě dělá to samý, akoratže baterka má 12,5V, ale nenastartuju naní taky litrový polo:-)))))))))))

06.05.2007, 19:10 |
Ricci | Upraveno: 2007-05-06 19:13:03
.

06.05.2007, 19:11 |
Ricci A co na to zaruka?
Este je otazne,kolkokrat sa ti ju podarilo vybit uplne...

06.05.2007, 19:29 |
erix7 (K)
Ricci, Johanik to ma cez rele a vzadu Stinger SP2150 na music.
Zaruku zkusim poresit, ale netusim kde sem ji uz kupoval...
Ä vybit uplne ? Asi 2x
Mě se stalo to samý,a vybitá do nuly nebyla nikdy,a byla jen na slaboučké SQ.
Vybit baterku neznamena ze musi mit nulu, treba 8V na prazdno uz muze byt spatny. Takze aku mohla bit nekolikrat vybita a ani to nevite. Tohle se s muzikou v aute stava celkem bezne myslim. A to ze je to treba exide DC jen znamena o par V nizsi hranici, nez u beznych aku. Ale neni nesmrtelna.

07.05.2007, 06:53 |
Stofi Ciste teoreticky, pokud je "technologie" ± stejna jako u klasickych olovenych baterek, tedy desky ponorene v elektrolytu/gelu, je mozne ze pri nizsim napeti (jak uvadi RadekFM) a naslednem vyssim spickovem odberu (start motoru, par ducancu basaku, ...) ze se pokrouti desky a pak uz to jde celkem rychle.
Ja prave cetl v navodu u exide DC, pod jaky napeti (bez zateze) by se po vybiti nemela dostat a prekvapilo me ze je to celkem dost, snad neco kolem 10V, ale uz nevim presne. Tohle plati pro vsechny baterky, jen u tech DC by to napeti melo byt nizsi. No a pokud se X-krat vybije pod tuhle hranici, coz se muze v praxi bezne prihodit, co si budem povidat, tak muze klidne ex-nout. Z praxe vim, ze se takhle da zabit i par mesicu stara aku (olovena)