Navštíveno 1114x

Tlumit či netlumit bassreflexový box:-)))) A jaký tlumícím matrošem.
Moje zkušenosti - vytlumit syntetickým rounem.
no z mých zkušeností je to u každé bedny a repráku jinak a chce to prostě zkoušet a zkoušet a zkoušet!!!
Druhá možnost je tato pěna
[ Link ] a třetí netlumit vůbec :) chce to zkoušet
Palmer: Když už tahle pěna ,tak
[ Link ]
...ale "Majku"-to co dal Palmer dostačuje.....Lepsi nez zakladat diskuzi je testovat a mit vlastni zkusenosti....
Ono i Orsilem pro stavebnictví se dá perfektne vytlumit bedna.... :-))
Wattman: Ehm, Takže tlumil sem různé woofery Tak první byl filc z bund, potom tam od otce speciální nehořlavá vata, která se používá k zatlumení velkých tavných pecí, ta byla good, jen to mělo drobnou přísadu skelných vláken a nejsem sebevrah, potom speciální molitan přilepený na tenký asfaltový igelit a to se mi jevilo, jako ještě lepší než ta vata, tak to zkončilo ve sloupech ke kinu ale sehnal sem toho málo a tak přišly na řado materiály, přímo k tomu určené, jako molitanové jehlany z uhlíkových vláken, ty jak sem dal palmer a ty v sw nic moc, ale v uzavřence to bylo fajn, efektové bedny sem vytlumil obyč vatou, ta byla lepší pro tyto účely , než uhlíková vlákna no a teď mám syntetické rouno v mém vlastním sw, v bassreflexu,ale je ho tam málo, tak musím přikoupit.
Myslím, že jednou sme u kámošem tlumily disko bedny tím orsilem, nebo to byl nějakej podobnej prevít. Takže myslím, že těch zkušeností z tlumení mám dost.
No, já sem si tu pěnu co házel odkaz palmer koupil, ale na tlumení auta, a ne boxu :o). Tlumení basreflexový ozvučnici záleží pouze na dvou věcech
první je ta, jakej se vám líbí zvuk, a pak to záleží na ladění repráku. Tlumením se potlačej vyšší frekvence takže pokud je na vyšších basech hrb, tak se "seřízne" a charakteristika je vyrovnanější.
Majk-fox: pěkný... ale já budu potřebovat větší vrstvu.
Crasph?Nerozumím s tou vrstvou?
Crashpc: jak chces s timhle tlumit auto? myslis ze to bude fungovat? pletes si dve veci, tlumeni do boxu na potlaceni stojaty vlny s tlumenim auta (plechu) proti vibracim to ti tohle nepomuze na to se pouziva bitumel atd.
Jako Víťa. Molitan je lehkej, tím čim tlumíš auto jsou asfaltový pláty, který něco vážej a tí zpevněj plechy proti vibracím.
Majk-fox: cim vetsi vrstva, tim vic to samozrejme tlumi
Majk+vita: nene, nejde mi o tlumeni rezonanci ale o upravu zvukovyho dojmu. vite snad jak to zni v holy mistnosti a jak v zastaveny, potapetovany, nebo pokobercovany ne? odzkouseno....
Crashpc, No, ale to bys takhle musel zatlumit i okna. Tam máš pak čalounění a to taky něco pojme + sedačky, koberec na podlaze atd.
Mozna to myslel trochu jinak, ja jsem s ANSkem taky tak nak tlumil ale pazvuky v aute od plastu vsechny jsem sundal, plechy, plasty vylepil bitumenem a mezi plasty a karoserii jsem vsude cpal tuhle penu a pohoda, uz maj peknej zvuk kdyz do nich prastis a nikde o nic nedrcej, muzu jen doporucit.
Lucass: neco na ten zpusob...
majk: a doma si okna tlumis? jen tlumeni sten uz je znat
Ted koukam a vidim ze jsem trochu zabrzdenej :) jsem se zasek u prace a dopsal jsem to az po pul hodine, kdyz uz tam byla tvoje odpoved :)
Crasph. Domá mám venkovní zateplovací rolety, který sou zateplený nějakým spesiálním molitanem uvnitř a navíc okna tam netvořej 50% prostoru.
Majku reknu ti to jasne podle toho jaky repro kazdej pes jina ves a taky zalezi na tom jak se to libi tvymu uchu
Majk-fox: ano, ale když si vyložíš kufr se subem a zadníma repro něčim tlumícím, je to prostě jiný. mě se to tak víc líbí. kdo nevěří ať tam běží...
Crasph: To ano, určitě, kufr ano, ale až po vytlumení asfaltovými pláty.
Majk: ano, s tim samozrejme souhlasim...