Navštíveno 1240x

03.06.2007, 11:32 |
Buml Ahoj lidi, chci si dát dohromady SQ sestavu - minulý týden jsem koupil zesik DLS RA30, vzadu je HELIX W10 v uzavřence, dopředu plánuju něco ve stylu DLS MS6 - zatím je tam základní řada Macrom. Pikoška je, že jsem jeden den rozebral auto, abych natahal kabely pro zesik, dal jsem to dokupy, odzkoušel ... a druhý den mi odešlo rádio! :-( Je to starý Kenwood KDC-7080R, kdysi třetí nejvyšší z řady. Ani jsem to nestihl naposlouchat. A teď řeším, co s tím, páč jsem se docela vydal z chechtáků. Potřebuju, aby mělo konektor na changer a dvakrát RCA. Co jsem tady pročítal příspěvky, tak asi Pio, Cla nebo Alpine ale nevím jaká řada by odpovídala výše uvedeným komponentům, abych to nějak zbytečně nezku**il. Poraďte pls co nejlevnější rádio s pěkným zvukem, vezmu případně i bazar, ale nechce se mi moc čekat až dorazí další vata, takže pokud by bylo něco tak kolem 5-6k. Nebo radši počkat??? :-/ Dík

03.06.2007, 12:05 |
koren A 7944 pokud nechces mp3, cd text, upravy zvuku.
ale zase je to top se supr zvukem a da se sehnat kolem 3k
A jak moc odešlo? Úplně, nebo třeba jen nečtě CDčka? Jestli by se třeba nevyplatilo k tomu pořídit nějakej dobrej changer. Ty se neprodávaj po aukcích moc za draho...
Podľa mňa za 5-6 nájde slušnú Alpinu, alebo Pio aj s mp3, cd-textom a úpravami zvuku a bude mať aj 2xRCA aj good zvuk. Netreba sa uchylovať k bazaru. Napríklad: Alpine CDE-9881R, Pioneer DEH-P5900MP, atď. .......

03.06.2007, 16:26 |
koren njn,do 6ti se toho vejde docela dost
v top stavu bude ona 7944,mozna by se dala sehnat 7878(ale dooost tezko)
z clariku 960
rozumny pio tezko
sony 910(ale jen dva pary rca)
mozna jeste nejaky blau a osmickovy rady clariku,ale v tech se nevyznam...
vsechno co sem psal jsou top modely ktery ti dls nezabijou
akorat to chce cekat nez se neco vyskytne

03.06.2007, 16:57 |
Buml díky za tipy, nepotřebuju nijak extra funkce - dosud jsem neměl mp3 a chybět mi asi nebude, páč stejně hraju z originálek, 2 RCA mi stačí, páč hraju jen předek + woofer,ale changer mám a chci zachovat i nadále, takže s konektorem... Díval jsem se po Pio DEH-P4900IB - má to i bluetooth, ale v jednom nedávném příspěvku jsem se dočetl, že nejlevnější s bluetooth raději nebrat, že to zvukově není až tak úplně ono. Projdu všechny vaše tipy a udělám si obrázek.Dík
To DevoteeG2: odešlo tak, že po zapnutí se panel otočí do pozice, ve které je ho možné z rádia vysunout. Po vysunutí se rádio vrátí jakoby do normálního vypnutého stavu bez panelu, ale kdaž ho tam zpět nacvaknu, tak se zase otočí... Zvukově vůbec nenaběhne, takže z něj nedostanu ani nic přes changer. Je to motorická sklápěčka, mám ho dost dlouho a myslím, že se přežvejkal ten pásek s vodiči mezi panelem a rádiem. Plánuju, že ho zkusím nechat opravit (podle ceny)a pak asi půjde k bráchovi do auta nebo podle srovnání zvuku zpět ke mě, ale to moc nepředpokládám - přeci jen už je to docela dědeček a vývoj jde snad dopředu... :-)

03.06.2007, 17:17 |
koren Pio DEH-P4900IB vs to co jsem vyjmenoval je rozdil dvou trid
vsechno ma ovladani changeru a az na 910 3xRCA

03.06.2007, 18:31 |
Buml koren: jj, uz jsem se díval, kam míříš - ty alpinky jsou fajn, ale přeci jen už taky staršího data a měl bych strach, že budu za chvíli zase opravovat...
Blaupunkt Los Angeles MP72 - jeden z nejvyšších modelů
motoricky ovládaný čelní panel
kompatibilní s CD-R/RW, podpora MP3, MultiMediaCard
5-ti pásmový EQ
Nastavení jasu displaye
Nastavení úhlu pohledu
2x AUX
Modré nebo červené podsvětlení tlačítek
Sin. výkon 4x26 W max. výkon 4x50 W
X-BASS
4kanálový výstup předzesilovače (4V)
Sub-Out
Zobrazení adresářů, zobrazení názvů souborů, zobrazení ID3-tagů až se 30 znaky (V1)
Variabilní přenosová rychlost 8-320 Kbit
Rádio
VKV, SV, DV RDS-EON-PTY digitální tuner DigiCeiver potlačení rušení v pásmu AM Radiotext digitální optimalizace Selektivity (SHARX) RDS-hodiny 36 předvoleb
Predstava o cene 3 tis, ale nebranim se domluve.
777111087

03.06.2007, 19:27 |
Buml Pete_K: už jsem na něj koukal v bazaru - asi bych nerozdejchal tu stříbrnou barvu. Jak je to starý?
Martas: Naka vypadají pěkně, ale ebay je pro mě španělská vesnice :-(

03.06.2007, 20:32 |
Buml asi bych to směřoval raději do novějších, případně fungláčů. Starší rádio snad jedině bez mechanických panelů a jiných potencionálně nebezpečných částí. Moje rádio se u mě nemělo špatně a stejně odešlo do věčných lovišť - prach dělá svoje v každé mechanice a mechanicky namahané vodiče nevydrží věčně. Určitě nepůjdu do špičky peletonu - 20k nedám. Když to tak sleduju, tak zkusím posunout laťku někde k 10k za fungláč - dalo by se v téhle kategorii už něco najít?

03.06.2007, 20:40 |
Ivouš nejak tuhle diskuzi nechapu,uprimne jsem ji ani celou necetl, ale pokud chces pouzivat svuj changer musis podle nej vybirat znacku HU...
Jako Ivouš, pokud chceš využít ten changer, tak musí koupit kenwood.
Za ty peníze asi W534U
[ Link ] 

04.06.2007, 06:04 |
Buml Ivouš: Máš recht, už jsem na to taky přišel :-( Docela mě to se*e, ale co nadělám - třeba měnič i oželím nebo vyměním... Měl jsem za to, že ten konektor u changerů je stejnej pro všechny značky.
Palmer: najít si na webu rádio do "X" tisíc Kč umím, chci slyšet názor, který rádio je za ty peníze zvukově co nejlepší, případně jestli má cenu v téhle kategorii něco hledat a nebo si našetřit víc chechtáků. Přesto dík za tip. Kenwood se teď na fóru moc nepřetřásá, takže mi info chybí...
Buml: Keď vieš hľadať, tak hľadaj. Do 10, alebo kľudne aj do 6 nájdeš veľmi schopné rádia a potom ich sem par hoď a chlapci ti už z toho niečo vyberú. Osobne by som sa zameral na rádia Alpine a Pioneer (ak by si bol ochotný vymeniť ten changer).

04.06.2007, 10:54 |
Martas | Upraveno: 2007-06-04 10:55:41
no myslím že Pioneer zrovna není vhodné rádio na SQ - tedy samo krom spojení DEX+DEQ. Osobně bych vzal raději něco staršího, ale v top stavu. Např. Clarion 958, nebo 938, 928, A7998r, A9835r, A9855r, nebo nějaké to Nakamichi. Okolo 10T. seženeš.

04.06.2007, 13:50 |
Shimi Mel bych Clariona 928rx (cerna edice), opravdu vynikajici zvuk. Kdyztak se ozvy.

04.06.2007, 16:52 |
Buml Shimi: Koukám, že jsi od Svitav - já Lanškroun - tohle se mi moc líbí, to bych se pro to otočil i dnes :-). Jak je to stary a kolik si představuješ cenu?
Deathrabbit: hledat umím, ale nejezdím po srazech ani po soutěžích ani... prostě nemám to naposlouchaný a tak bych tady rád slyšel názory lidí, kteří se tím baví a mají přehled, což asi hledám na správným fóru, že jo? Napsal jsem co od toho zhruba chci, s čím to bude spolupracovat a kolik za to chci dát. Mezitím samozřejmě hledám po obchodech co je vlastně v nabídce a trošku si dělám přehled co je v mých možnostech koupit, ale nerad bych koupil něco, co mi tu sestavu zbytečně zprzní a ani do toho nechci dát 20 nebo 30k abych měl jistotu(?), že je to TOP. Mám rád kvalitní muziku, ale nejsem profík. Jsem rád a děkuju za všechny názory lidí, kteří mi jsou ochotni poradit. Když budu sám kopírovat ze šopů rádia v nabídce, tak jen nosím dříví do lesa, páč předpokládám, že to většina lidí na tomhle fóru zná. Když mi někdo ťukne tip, tak na něj mrknu a udělám si obrázek. Ježíš to je slohový cvičení... :-) Jdu schánět Shimiho... :-)
mohu Ti za 10t. prodat toto:
[ Link ] TOP stav! Origo obal + dálka + návody a veškeré příslušenství

04.06.2007, 19:59 |
Buml Martas: taky moc pěkná věcička! Bohužel zítra odjíždím na 10dní do teplých krajin - bez rádia :-( Po návratu uvidíme - pokud ještě bude aktuální
Martas: Aj Pioneer DEH-P88RS alebo DEH-P9800BT sú podľa teba nevhodné na SQ?
Hovoríme o SQ za cca 35 tisíc, takže moje uvedené návrhy si myslím, že v pohode vystačia a tu zostavu nezabijú.
to deathrabbit - s DEH-P88RS souhlas. S 9800 absolutně nesouhlasím, to je blikajicí cirkus, kterýmu by i Cla 928, 938, natož 958 dost co se týče zvuku dost natrhl pr....
to deathrabbit - s DEH-P88RS souhlas. S 9800 absolutně nesouhlasím, to je blikajicí cirkus, kterýmu by i Cla 928, 938, natož 958 co se týče zvuku dost natrhl pr....
Martas: No... súhlasil si aspoň s jednym, takže si si spochybnil vlastnu hlášku vyššie, že "pio na SQ nie". A keby si 88RS niekedy videl, tak by si vedel, že po odklopení panelu, je to tiež "blikajúci cirkus" a aj tak hraje dobre.
To deathrabitt - :-)) ano 88 je nyni velmi dobra, coz se potvrdilo i v tisku. Uznavam, moje chyba. :-) na tu jsem zapomnel.
Martas: :-))) Chyba odpustená :-)))
to deathrabbit- ale ta 9800 stojí pěkně za p...!! :-))))
To Martas co jse deje ? Co jsi zase vynasel ?
Martas: Počul som aj tu a až tak na p... sa mi nevidela, ale o tom by sme sa tu hádali dlho. Ja mám svoj názor, ty máš svoj názor. Mne stačí, že si mi uznal aspoň 88RS a tým pádom viem, že máš uši a o ďalšom sa hádať nemienim. Môj názor je, že aj ta 9800 hraje veľmi pekne!
to deathrabbit - vždyť to byla sranda, mrkni co za tím je :-))) Někdy na srazu pokecáme. Ono to záleží i na ostatních komponentech. Jen jsem si skoro jistý že napr. Clarion 938, který se dá koupit do 7t. strčí co se týče samotného zvuku 9800 dost hravě do kapsy.
Na jak jsi psal, toto by bylo na dlouho :-))
Martas: Jasné, že to záleži najmä na ostatních komponentoch. Bohužial na zrazoch asi nepokecáme, iba keby si chodil na Slovensko. Lebo ja som zatial na žiadnom českom zraze nebol. Júúúj, ale rád by som, ale nie su money veľmi na také výlety. Možno niekedy pôjdem s kamošom, on sem tam zvykne.
Ten Clarion 938 som bohužial nepočul, takže neviem porovnať, ale čo som od clarionu zatiaľ počul tak gooooood.

06.06.2007, 19:57 |
Buml Martas: psal jsem ti maila

07.06.2007, 10:13 |
Shimi Kdyby chtěl někdo ten klarinet 928rx, tak je stále na prodej.