Navštíveno 1086x

Ahoj hifisti, prosím kohokoli o jakýkoliv názor či radu k mému problému.... Mám Vectru B sedan a jak všichni znáte sedan neni Hatchback a ten SW je prostě utlumenej, takže jsem se rozhod vyřešit to laminátovým platem za sklo, přičemž původní plech a veškeré tlumění a všechno jsem prostě tak trochu vykuchal.... SW bude klasicky uchycen do tohoto plata a ozvučnici chci nechat pod ním v kufru. Moje otázka zní jak na tom bude asi zvukově takovýto box, když to bude klasická krychle ale vršek něco jako kus tuby, viz obrázek..
To červený je plato,
jinak ty BR dole nejsou jistý, možná to bude uzavřenka
Díky za názory... popř. máte jiný nápad???

Přiklonoval bych sem se k uzavřené,protože kdyby si chtěl realizovat to jak jsi nakreslil na obrázku s nátrubkama, tak nevím jak by to hrálo, protože membrána by hrála do prostoru a nátrubky du sedanovského kufru.
Kdyby si měl připomínky, dotazy, ozvi se viz. muj profil
jdoizo
Tak tak, nejlepe pokud hraje woofer i natrubek do stejneho prostoru - ale napad hezkej, co takhle vytahnout ty natrubky do kabiny pres douru na skivak? Ja to mel v Alfe sedan obracene - woofer hral dovnitr pres diru v loketce a natrubek byl privedenej do plata..
Jinak tvar nehraje roli pokud bude zachovanej spravnej objem..
Díky moc oběma, myslim že tohle mi stačí, zkusim dostat basreflex do skivaku je to fakt dost dobrej nápad :-)) Jinak začnu sem házet průběžné foto ať se taky pokocháte :-)) Ještě jednou díky...
Lukas.KIKI: Udelej rovnou uzavrenou, casem stejne zjistis, ze je lepsi nez pomalej bassreflex
RadekFM:
No popravdě o tom dost uvažuju, všechno ale bude záležet na SW kterej vyberu, zatím je moje představa něco mezi 500 - 1000 W RMS a cenová relace kolem 8 tisíc, ale kdo ví :-)) Taky kladu důraz na vzhled a vzhledově se mi moc páčí Alpina s bílou membránou, ale říkám všechno je to ještě s otazníkem...
2 Lukas: taky bych udelal uzavrenku a vybrat basak, ktery umi i trosku zatlacit, abys vykompenzoval tu nizsi ucinnost uzavrenky, pak budes spokojenej :-)
RyVeS-Milan:
Jojo o tom jsme se už přeci bavili, jenže ten Kicker od tebe mi tam nevleze, pač to plato už je více než z poloviny hotové a dělal jsem to na klasickou 30-ku SW - kulatou, takže co vybrat v cenové kategorii kolem 8 tisíc aby to umělo zahrát i zatlačit v uzavřence??? Nějakej SQPL basák :-))
sonic, powerbass, hollywood atd...
Ja na "SQPL v ramci moznosti" zvolil 2x ///A SWR 1222D ale stejnak bych je nejradsi nacpal do BR:D kazdopadne jsem na ne zvedavy..:o)
Martyn 156:
SWR 1222D se mi moc líbí vzhledově, ale já budu mít jen jeden takže bych radši něco ještě o řadu výš, taky asi výkonově výš...
A co takhle JL? Treba 12W6 by nemusela byti marna:) ale ta asi spis na kvalitku.. Nebo W7 jenze to nakrmit zlo:o)
Martyn 156:
JL??? určitě by se mi to páčilo ale nemám absolutně žádnou zkušenost s touhle značkou, samozřejmě znám jí a vim že to neni Spektron, ale nevim co 12W6 umí ani čim ho nakrmit, dokonce ani cenově nevim jak se pohybuje, nevíte někdo??? je to dobrá volba??
Martyn156:
dobrej odkaz :-))
Jinak asi půjdu do tý Alpiny, nebude to určitě marný, možná ještě GZ ale všechno se ještě uvidí určitě to chci na 2 Ohmy a něco přes 500 RMS