Navštíveno 1174x

mám v kufru bednu s reprákem carpower
[ Link ] = který napájí zesilovač megakick
[ Link ] ten 4kanál je přemostěný na dva kanály a každý napájí jednu cívku reproduktoru.když se na to podíval típek který se v hudbě trochu vyzná tak říkal že z toho můžu vymáčknout mnohem víc trošku mi zesilovač poladil ale ten se po chvíli přehřál, pak jsme mu ubrali ale nakonec schořel.když se potom líp podíval na to zapojení tak říkal že takhle je to zapojený špatně at se toho dvoucívkového repráku co nejrychlejc zbavím že je k ničemu a i zesilovač že je k tomu na nic.tak bych se chtěl zeptat těch z vás co se v tom trochu vyznají co si o tom myslíte.díky moc za rady
prerazil bych toho vola vejpul. asi tak...... at je to jakej chce reprak tak pokud mu nic nebylo tak je to jen jeho blbost.
A pak se divite proc treba nadavam na 1Ohm zapojeni - ty mene kvalitni zesy v cene nekolika tisic to tam maj napsany jen ze slusnosti a jen to funguje ale jinak sou nehorazne pretezovany a tak podobne. navic zas tak moc vykon do 4Ohm neklesne aby to bylo pro normalni auto stezejni....

14.06.2007, 10:14 |
clown | Upraveno: 2007-06-14 10:15:48
blbej zesik ..
o "megakick" nebudu ani mluvit .., 4k na na dvoucivku proste zapojit neda ..,
zabijes ten woofer, nikdy nedokazes nastavit dva kanaly na zesu tak, aby davaly stejne hodnoty civkam
blackbass je vybornej woofer. co se tyce zesiku tak koukej po monobloku a zapoj to na dva ohmy nebo kup jeste jeden woofer a muzes to zapojit bud na 1 nebo 4 ohmy ale na 4 kanal to je prasarna
na blackbasse mame hodne dobre vyzkouseny Carpower HPB 1502
2 milan: a jak chces zapojit dvoukanal na blackbasse? civku na kanal? to je trosku skoda pac pujde z toho zesiku polovicni vykon nez co umi v mustku na 4 ohmy
no ne každý potřebuje do wooferu pustit kilowatu.. :-) HPB 1502 je fakt dostačující zesík. Navíc za ty peníze. Jinak na 4ch zapomeň a neznám moc 2ch v rozumné cenové kategorii, které by byly stabilní do 2 ohmů v můstku. Takže potom nezbývá nic jiného, než mono a do 2 ohmů.. ale to je zas dražší varianta..
navíc zrovna autohudba není moc "normální" a standartní, a pokud v jednom kanálu bude v protifázi to co ve druhém tak se membrána "ani nehne" protože cívky budou tlačit proti sobě a to se stopí hodně výkonu..... Takhle se pálej zesíky a repráky :o)
a jaké by bylo teda správné zapojení?? Zapojit cívku na kanál např u toho Carpower HPB 1502??? A kdybych měl mono tak cívky spojit nebo jak???
jinak u radia mám psanej mono výstup ale vede to dvěma cinčema jako by to bylo stereo. ale tak by mělo jít v obou to samí ne?? Jinak radio mám Sony CDX GT500