Navštíveno 962x

Ahoj, mám takový dotaz, včera jsem sednul do auta,otočil klíčkem a nic,sice kontrolky svítili ale startér se sotva otočil. Dva dny předem sem měl při jízdě docela nahlas puštěnou hudbu cca 45 min,ale bez vypnutého motoru nikoliv. pak sem se jel den po tom projet asi 10km, hudbu sem nezapínal a hůř to nastartovalo,asi na 3 otočení startéru. Před tím to nedělalo.
A teď co by to mohlo být??
1: baterka v prčicích
2. altík
3. Slyšel sem, že je potřeba občas baterku píchnot na nabíječku a pořádně nabít, že pokud je tam hudba, tak se nestačí dobíjet.
Prosím nutně o radu,jelikož v příštích dnech budu auto potřebovat víc,než kdy jindy.
Ehm, možná blbá otázka:-(
: o )) Tak to je dobré, mě se stalo to samé, dnes ráno přídu k autu otočim klíčkem a nic, kontrolky svítili, ale startér se ani nehnul.
A to tam mam tak směšnou muziku, že ta by baterku snad ani bybít nemohla.
Také by mě zajímalo jak je to možný, kua.

16.06.2007, 13:24 |
Duris pricin muze byt vic
1. stara baterka -nutna taky obcas naka udrzba.. tzn dolit destilkou bo ji staci mit chvilku 2 clanky "na suchu" a muzes ji vyhodit
2. spatny dobijeni-v haji altik(nebo jenom uhliky nebo neco takovyho-prej tam sou snad i naky diody,ktery se obcas musej vymenit, ale tomu nerozumim, nejsem automechanik)
3. staly odber v aute... staci mit blbe zapojeny autoradio jako sem mel ja a mel sem odber i pri vypnutym klicku 300mA coz mi za par dni baterku totalne vytriskalo.. to muzes zmerit
zkus zkontrolovat clanky (pokud budou nekde vykukovat tak vis na cem ses!!) a dej ji nabit a pak ji podle potreby dolej znova.. a uvidis..
Je to baterka za 900,- nějaká obyčejná asi z obchoďáku, je tam ještě po otci cca počítám minimálně 4 až 5 let, destliku dolejvám. Jinak altík asi nee, protože za normálně to pak jelo, když sme to nakopli přez kabely. T8toj řekli v servisu, když tam byl se svým autem, že je baterká občas potřeba píchnout na nabíječku.

16.06.2007, 13:57 |
Duris jop to je pravda... ale ta uz bude asi hotova pocitej ze uz bude mit tak polovicni kapacitu.. a vnitrni odpor uz taky nebude co bejval po tech letech.. :)
Hm, myslel sem si to, šťáva do ní jde v poho, kdyby to nedobíjelo, tak se nehnu. A teď kolik se baterky pohybujou? Nechci gelovku. Je to do 1.9 dieslu Renault 19.
Co to znamena blbe zapojeny radio?
Mne se je schopna baterka vymlatit prez noc, ale jen kdyz mam pripojenej zesik, kdyz jen samotny radio vydrzi i mesic stat a pak normalne startuje.
Jesteze bydlim na kopecku :D

17.06.2007, 01:20 |
Duris a nemas nahodou zapojenej remote natvrdo??? sviti ti zesik i kdyz mas vypnuty radio??
No tak u mne jednoduhé, baterka je v prdeli, tak že jsem dal jinou a vše je zatím v poho. Kua, koupil jsem jetý auto a už do něj cpu prachy po 3 tejdnech.
Fridom, já asi to samé, teď je baterka na nabíječce, abych vůbec dojel domů a zejtra jedu pro novou. Ale musim sehnat min. 75Ah. Co ty si koupil? Ale ta stará vůbec nedrží napětí.
bitmap: To sem ani nepiš, to máš blbě zapojený remote.

17.06.2007, 09:37 |
Fridom | Upraveno: 2007-06-17 09:38:55
Tu starou jsem nabíjel 4 hodiny, pak jsem skusil nastartovat a ani se neotočil startér, tak že letěla.
U nás před barákem mají hoši dílnu a tam látaj dokupy různé vraky, tak jsem si on nich zatim půčil na hodně dlouho baterku, protože budu dávat asi power cell 4000 a na tu teď nemam.
Sám nevim co koupit, tu power cell jsem chtěl dát do kufru, tak sám ještě nevím, co dát do předu, najraději bych taky power cell, ale na to prostě nemam.
Nene, zesilovac je normalne vyplej, kdyz je vyply radio. Ledka nesviti, prez noc je i normalne studenej jako ze se s nim nic nedeje.
Jak ma bejt spravne zapojeny remote? Ja mam natazenej drat od remote pinu do doury v zesilovaci, ma bejt este neco mezi tim?
Taaak sem o 3 000,- chudčí, koupil sem 80AH bezúdržbovou Bannerku a je po problému. Přeměřený dobíjení ,je prej na výbornou:-)
Majk-fox : Hoď link, možná bych se opičil : o )