Navštíveno 2095x

Ahoj-používal jsem teď na vytlumení dveří Clia Sport materiál Tecsound 2mm-práce celkem v pohodě,nastříhaš si ho na kousky,odmastíš dveře a pak už jen lehce nahříváš horkovzdušnou pistolí a lepíš a lepíš.Na závěr jsem ještě celé tlumení přetřel tlumící pastou Brax.A jak to vše vypadá je nafotkách.....Jinak zvuk se zlepšil o hodně(a dveře také docela ztěžkly)
Dveře před instalací

Dveře po aplikaci tlumení

A po aplikaci pasty BRAX (navrch)

25.06.2007, 18:10 |
m1tv alibaba to ešte rozeber vyndej ty plastovy vyztuhy a vytlum to i za nima a zavři nakym plechem nebo nečim i ty diry dopředu a apk uvidiš rozdil..:)

25.06.2007, 18:48 |
CarMedia.cz | Upraveno: 2007-06-25 18:51:55
no osobně Tecsound bez Alu na vytlumení dveří si neumím ani představit, na můj vkus příliš měkký.. Co se týká kvalitního tlumení i na uzavření koncernových otvorů, bych ti vřele doporučil Sikadamp 630. Sice to vyjde o něco dráž, ale konečný výsledek je znát.
[ Link ] Co se týká vytlumení vnitřních stran dveří, tak BRAX
[ Link ]
A co by se stalo, kdybych dal ten Sikadamp 630 a pak to přetřel Braxem??
Nebo jak nejlíp odhlučnim 3.dveře (kufr), kde neni na co ten Brax namazat jako u předních dveřích? Mohl by si mi něco doporučit, jak nejlíp odhlučnit tuhle část auta?
Díky za radu.
no bohate staci pouzit jen ten sikadamp propadne ve dvou vrstvach nebo jak ty popisujes potrit braxem ale spis bych dal dve vrstvy sika dampu a mas to ;-)
ten brax lze nanýst přímo na plech i bez podkladu viz dotaz že to vzadu není na co dát
No ti díry za tím plastem-tam je podle mě čidlo bočního airbagu a tak jsem to tam nechtěl přetírat a přelepovat.....radši....

26.06.2007, 08:00 |
m1tv čislo maš v prahu u naviakau pasu je to takova mala černa krabička ve dveřich nic neni
Takže myslíte, že bude stačit , když dám dvě vrstvy sikadampu?? Na ten kufr bude od sunů největší nápor a fakt bych nerad, aby to rezonovalo!
A nebo opačná kombinace než sem psal, že bych dal na plech Brax a na to jednu vrstvu sikadampu?
Která z těhle dvou variant by to podle Vás utlumila nejlépe??
No já jsem to udělal tak, že jsem nejdříve dal vrstvu braxe, druhej den další a tak jsem to tam dával v průběhu tejdne, když jsem dal na dveře 2 kg, tak jsem to nakonec potřel jen hodně zředěným braxem, na dotvrzení a pak jsem to polepil plátama TBP.
Když jsem si pak poklepal na dveře které jsem vytlumil a poklepal pak na druhé, tak jsem byl spoky, už podle poklepání de dost znát, že se ty dveře hodně spevnili.
Dle mého je lepší nejdříve dát brax na samostatné dveře a pak přelepit plátama, ale je to pracnější, musel jsem ten brax trochu obrousit aby se vyrovnal.
Když bych dal pláty a někde by vznikla vzuchová bublina, nebo by tam ten plát nebyl na 100 % nalepenej a pak bych to přepatlal braxem, tak si myslím že to nebude mít takovej efekt, jako když se brax dá rovnou na plech.
To jest můj názor.
ja tedy dvere tlumil na vnejsi plech jednu vrstvu zealum asfaltovymi platy, pres to cca 2-5mm braxu (podle toho kam se se jak dostal rukama) a na vnitrni plech uz jen asfalt. dvere se nezkutecne zpevnily n apoklep i na silu potrebnou k otevreni/zavreni, jak to hraje zatim nevim, resim celou hudebni rekonstrukci auta :)
michal_smsmsm (M) :Docela by mne zajímalo, jestli je nějakej rezdíl, když se dá brax a pak pláty, nebo naopak, ale to se asi nikdy nedozvíme, protože najít stejné dvě auta, stejné komponenty atd.... to fakt neprojde.
Ale asi bych to ani nejak neřešil, každej si to dá jak to jemu vyhovuje :o )
Tak já tam asi dám vrstvu toho Braxu a na to pláty.....ale spíš mi šlo přímo o řešení těch 3. dveří kurfu. Každej mluví jenom o předních dveřích.....kdyžtak to zkusim vyfotit a hodim to sem, protože mi de o to, jak a jestli vůbec mám tlumit i tu "vnitřní stranu, kde skoro neni na co to dát!
jamie.thomas: Neser se mi to příspěku!!!!!!!!
Taky jsme tlumil u mne 5 dveře, dal jsem 1 kg braxe, pak jsem to polepil tlumením a pak jsem ještě polepil ten plast co kryje 5 dveře. Prostě jsem to napatlal všede kde to šlo : o ))
Foceno mobilem, tak že nic moc.

To Colin: Tak sorry, ži píšu do TVÝHO topicu! To by si měl dát každej bacha, aby sem náhodou něco nenapsal.
To Fridom: Super, dík za radu a fotky, mám ještě OT, tak kdyžtak pls odepiš v novim topicu co vytvořim.
Díky.