Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > S čím se líp pracuje? Tlumení

o Navštíveno 2095x o
o 25.06.2007, 16:47 | Collin
Co by jste doporučili na tlumení?
Rozhoduji se mezi
[ Link ] a [ Link ]
Díky

o 25.06.2007, 17:33 | alibaba
Ahoj-používal jsem teď na vytlumení dveří Clia Sport materiál Tecsound 2mm-práce celkem v pohodě,nastříhaš si ho na kousky,odmastíš dveře a pak už jen lehce nahříváš horkovzdušnou pistolí a lepíš a lepíš.Na závěr jsem ještě celé tlumení přetřel tlumící pastou Brax.A jak to vše vypadá je nafotkách.....Jinak zvuk se zlepšil o hodně(a dveře také docela ztěžkly)
o 25.06.2007, 17:35 | alibaba
Dveře před instalací

foto k příspěvku  od alibaba

o 25.06.2007, 17:36 | alibaba
Dveře po aplikaci tlumení

o 25.06.2007, 17:37 | alibaba
A po aplikaci pasty BRAX (navrch)

o 25.06.2007, 18:10 | m1tv
alibaba to ešte rozeber vyndej ty plastovy vyztuhy a vytlum to i za nima a zavři nakym plechem nebo nečim i ty diry dopředu a apk uvidiš rozdil..:)
o 25.06.2007, 18:48 | CarMedia.cz | Upraveno: 2007-06-25 18:51:55
no osobně Tecsound bez Alu na vytlumení dveří si neumím ani představit, na můj vkus příliš měkký.. Co se týká kvalitního tlumení i na uzavření koncernových otvorů, bych ti vřele doporučil Sikadamp 630. Sice to vyjde o něco dráž, ale konečný výsledek je znát. [ Link ] Co se týká vytlumení vnitřních stran dveří, tak BRAX [ Link ]
o 25.06.2007, 23:15 | jamie.thomas
A co by se stalo, kdybych dal ten Sikadamp 630 a pak to přetřel Braxem??
Nebo jak nejlíp odhlučnim 3.dveře (kufr), kde neni na co ten Brax namazat jako u předních dveřích? Mohl by si mi něco doporučit, jak nejlíp odhlučnit tuhle část auta?

Díky za radu.
o 25.06.2007, 23:25 | BMW_318iS
no bohate staci pouzit jen ten sikadamp propadne ve dvou vrstvach nebo jak ty popisujes potrit braxem ale spis bych dal dve vrstvy sika dampu a mas to ;-)
o 26.06.2007, 00:28 | El-diablo
ten brax lze nanýst přímo na plech i bez podkladu viz dotaz že to vzadu není na co dát
o 26.06.2007, 07:04 | alibaba
No ti díry za tím plastem-tam je podle mě čidlo bočního airbagu a tak jsem to tam nechtěl přetírat a přelepovat.....radši....
o 26.06.2007, 08:00 | m1tv
čislo maš v prahu u naviakau pasu je to takova mala černa krabička ve dveřich nic neni
o 26.06.2007, 08:34 | jamie.thomas
Takže myslíte, že bude stačit , když dám dvě vrstvy sikadampu?? Na ten kufr bude od sunů největší nápor a fakt bych nerad, aby to rezonovalo!

A nebo opačná kombinace než sem psal, že bych dal na plech Brax a na to jednu vrstvu sikadampu?

Která z těhle dvou variant by to podle Vás utlumila nejlépe??
o 26.06.2007, 08:42 | Fridom
No já jsem to udělal tak, že jsem nejdříve dal vrstvu braxe, druhej den další a tak jsem to tam dával v průběhu tejdne, když jsem dal na dveře 2 kg, tak jsem to nakonec potřel jen hodně zředěným braxem, na dotvrzení a pak jsem to polepil plátama TBP.
Když jsem si pak poklepal na dveře které jsem vytlumil a poklepal pak na druhé, tak jsem byl spoky, už podle poklepání de dost znát, že se ty dveře hodně spevnili.
Dle mého je lepší nejdříve dát brax na samostatné dveře a pak přelepit plátama, ale je to pracnější, musel jsem ten brax trochu obrousit aby se vyrovnal.
Když bych dal pláty a někde by vznikla vzuchová bublina, nebo by tam ten plát nebyl na 100 % nalepenej a pak bych to přepatlal braxem, tak si myslím že to nebude mít takovej efekt, jako když se brax dá rovnou na plech.
To jest můj názor.
o 26.06.2007, 09:00 | michal_smsmsm (A)
ja tedy dvere tlumil na vnejsi plech jednu vrstvu zealum asfaltovymi platy, pres to cca 2-5mm braxu (podle toho kam se se jak dostal rukama) a na vnitrni plech uz jen asfalt. dvere se nezkutecne zpevnily n apoklep i na silu potrebnou k otevreni/zavreni, jak to hraje zatim nevim, resim celou hudebni rekonstrukci auta :)
o 26.06.2007, 09:07 | Fridom
michal_smsmsm (M) :Docela by mne zajímalo, jestli je nějakej rezdíl, když se dá brax a pak pláty, nebo naopak, ale to se asi nikdy nedozvíme, protože najít stejné dvě auta, stejné komponenty atd.... to fakt neprojde.
o 26.06.2007, 09:09 | Fridom
Ale asi bych to ani nejak neřešil, každej si to dá jak to jemu vyhovuje :o )
o 26.06.2007, 12:28 | jamie.thomas
Tak já tam asi dám vrstvu toho Braxu a na to pláty.....ale spíš mi šlo přímo o řešení těch 3. dveří kurfu. Každej mluví jenom o předních dveřích.....kdyžtak to zkusim vyfotit a hodim to sem, protože mi de o to, jak a jestli vůbec mám tlumit i tu "vnitřní stranu, kde skoro neni na co to dát!
o 26.06.2007, 13:11 | Collin
jamie.thomas: Neser se mi to příspěku!!!!!!!!
o 26.06.2007, 13:12 | Fridom
Taky jsme tlumil u mne 5 dveře, dal jsem 1 kg braxe, pak jsem to polepil tlumením a pak jsem ještě polepil ten plast co kryje 5 dveře. Prostě jsem to napatlal všede kde to šlo : o ))
Foceno mobilem, tak že nic moc.

foto k příspěvku  od Fridom

o 26.06.2007, 13:13 | Fridom

o 26.06.2007, 13:14 | Fridom

o 26.06.2007, 20:06 | jamie.thomas
To Colin: Tak sorry, ži píšu do TVÝHO topicu! To by si měl dát každej bacha, aby sem náhodou něco nenapsal.

To Fridom: Super, dík za radu a fotky, mám ještě OT, tak kdyžtak pls odepiš v novim topicu co vytvořim.

Díky.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3467 sekund.