Navštíveno 1613x

25.06.2007, 19:14 |
m1tv zdravim řešim problem z čeho udelat ozvučnici uzavřenou na sq Sw mam ho delat klasicky z mdf a nebo mužu použit laminatovou uzvučnici? nekdo řika že lamino ma divnej zvuk tak nevim poradte diky :) jinka je to na Sw u-d jr 1004 takže 23l uzavřenka
pokud bych zachazel do extremu, tak mdf, dat vyztuhy a poradne vytlumit - optimalne treba fonoform
co jsem videl v zahranici, casto se SQ ozvucnice v zahranici natiraji barvou, aby se poradne zatahly vsechny skviry (ikdyz to uz dle meho nazoru vse vezme lepidlo)
a kdybych sel uplne do extremu, videl jsem nekde ozvucnici vylepenou komplet dynaxorbama, a to bych chtel opravdu poslechnout :-)
tech vychytavek je vice, ale tohle jsou takova nejcastejsi...
ale tento SW nema takovy vykon - myslim, ze dobre udelana bedna z 22ky mdfky, ktera nikde nefouka, bude plne postacujici

25.06.2007, 19:51 |
m1tv ja prave uvažuju že bych udelal už bednu rovnou na sw co chci u-d rm 212sl takže bych už udelal jednu pořadnou . tak me zajima jak je na tom zvukove lamino vs mdf co se jedna kvalita zvuku ...
MDF. má příjemný a přirozený zvuk, pokud tedy nějaký. jiné materiály mohou i přes vyšší pevnost a kvalitu znít odpudivěji.
...když už do extrému-tak určitě udělat ze skla-má ty nej vlastnosti...Ale asi malinko nedostupné :-)
23Litru je malinká bedna,ktera bude dostatečně tuhá i s 18MDF s nějakým tím menším žebrem...Spíše,jak píše pan Ing.Milan-řádně utěsnit....
já bych udělal bassreflexovou a z lamina a nejlépe košem ven.. :-)))
Laminatu sa netreba bat, treba vystuzit vacsie rovne plochy a zvladnut prechod laminat-MDF.
Napr> 22litrov lamino s 1 vnutornou vystuhou, predna stena z 2x18MDF, hrubka laminatu asi 7mm, najvacsia rovna plocha cca 20x40cm. Zvnutra vytlmene steny. Zvuk fajnovy :-)