Navštíveno 1188x

Caute,
vcera jsem prisel na zajimavou vec:)
nesmejte se mi!
Mam v plate Ovaly Emphaser ecx 710 s3,a tak celkove se mi zda,ze nejak nebasujou,a ze je to takove suche..
Vcera jsem si stahnul na radiu jen rear,(ovaly) a kdyz jsem zkousel mezi nima balance,L,R,a kdyz Hral kazdy sam bez druheho,tak parada!Krasne basy!Tak jrem si rikal ze mam jeden otoceny na polarite,tak jsem vzal zkousecku,a mam je na
napojene dobre.Ale jak tak koukam na ty sroubovaci terminaly,tak na kazdem repro jsou zrcadlove.Mysleno,kdyz je polozim vedle sebe,vyskacema at smeruji na stejnou stranu,tak nemaji polaritu(barvu sroubovacich matic)oba ve stejnem poradi..
Na repru zpravna polarita vyznacena neni.Takze to vypada,ze nekdo predemnou asi prehodil matice a ja nevim jak maji byt zpravne..
Nemate nekdo zchema?Nebo z hlav
luke jeep je má tak ho zkus poprosit jestli se ti nejukne má tu v profilu myslím i icq
hlavy na ktere strane je plus a na ktere minus?A vubec,je mozne,aby hral s obracenou polaritou i vyskac?
Je,diky el-diablo..
pisu prez mobil za chuze..

19.07.2007, 11:04 |
clown vyskac tak hrat samzrejme muze .. :o)
obcas se to tak zapojuje umyslne
clown ty koaxy nejdou předělat on ty výšky uvedl jen jako pozici jak se naty ovály dívá a má to šroubovací terminál a poznačený matky podle toho co jsem pochopil mu je někjdo na jednom prohodil a on ted neví který je dobře
Presne tak..:)kdyz uz jsme u toho,jaky to ma ucinek,kdyz se prehazuje polarita na vyskacich?
Co takhle si to vyzkoušet na výchylce reproduktoru? KRÁTKODOBĚ cca do 1s připojíš na reproduktor stejnosměrné napětí řádově 1,5-3V a podle výchlky poznáš kterej terminál je který. Správně by to mělo být když se membrána vychýlí směrem ven z koše. J
[ Link ] kdyz se koukam na tento link, tak podle obrazku poznam lehce na ktere strane je plusovy terminal, maji ho urcite oba stejne na kazde strane,ze??!!
nedela se to od vyroby zrcadlove??
dik kluci
Biturb: pokial prehodis polaritu na vyskacoch, obratis fazu o 180stupnov, cim sa dosahuje pokles cca 3db na vyskach...
Dekuji..
zachvili prehodim na pravem repro polaritu,podle odkazu ji mam na nem spatne..
Sakra,to je ale rozdil!!Hotovo,vyreseno..