Navštíveno 1802x

21.07.2007, 15:10 |
Lacif Poradte mi co teraz s woofrom Focal Polyflex 33H ? 2 dni som mal zapojeny na zosik DLS RA 30 2x50W a 1x250W a teraz mam roztrhutu cievku magnete /alebo daco podobne/ ,ked stlacim s rukou samotny basak tak to vrzga :-( .Da sa to opravit ? Ked ano ci sa to vobec oplati? Diky
Jo, sw máš spálený. Divíš se, že máš slabší zesík? Právě naopak můžeš slabším zesíkem odpálit silnější sw rychleji. A opravit se to určitě dá:-)
Nechapu, jak muze odejit silny reprak na slabem zesilovaci. Nebo je normalni vytocit volume stuj co stuj doprava a nechat ho chrcet az odejde? Ja myslel, ze akusticke menice jsou urceny k poslechu a to nema s destrukci nic spolecneho.
Radsi bych ozelel nejaky ten decibel navic, abych nemusel poslouchat zkresleny upeni.
OT: prochyqu, poslal jsem ti émajl.

21.07.2007, 23:50 |
jao01 Slaby zosilovac subwoofer neukontruje to znamena ze sa membrana vychýli viac ako by mala a nezastavi sa tak rýchlo akoby mala tým sa reprak mechanicky poskodi alebo zhori. Pri silnejsom zosilovaci sa subwoofer tak nenamaha len treba pocuvat kedy ma dost.

22.07.2007, 12:04 |
Lacif aj predne repro mam DLS R6A ma 80RMS a zosik len 50RMS tak aj predne repra mozu odist?
to rossi.x O čem pochybuješ?
Jao01: S timto nazorem jsem se setkal uz mnohokrat. Jenom dodam zakladni vec: Pokud zesilovac svym vykonem nestaci brzdit membranu reproduktoru (to proto, ze koncovy stupen neda dostatek proudu pri prechodu do protipohybu), tak tak casovy prubeh vychylky membrany uz neodpovida casovemu prubehu signalu (tedy hudby) a je to vnimano jako zkresleni a to je slysitelne.
Tvrdim, ze pokud hudba neni reprodukovana se zkreslenim, tak destrukce subwooferu vlivem prekroceni maximalni vychylky membrany neni mozna i se slabsim zesilovacem.

22.07.2007, 19:12 |
rossi.x | Upraveno: 2007-07-22 19:13:17
Majk-fox: o ničem nepochybuju. To byl vážně čistokrevnej OT :-)
Lacife, sorry!
Řekl bych že má prochyq pravdu.