Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Autohifi > Tlumeni a k cemu slouzi?!

o Navštíveno 1832x o
o 31.07.2007, 21:07 | Megaloman
Ahoj jsem pomerne zacatecnik a tak kdyz se tu porad tak bavite o tom tlumeni auta tak mohl by mi nekdi z vas prosim rici k cemu to vubec slouzi?!Ja mam v aute subwoofer a kdyz to trochu osolim tak my muzou paty dvere uletet!Tak asi k necemu takovemu to slouzi?Ale nechapu jak se to muze odstranit tak silne klepani a rinceni?!Nebo k cemu to slouzi?Kdyby byl nekdo od te dobroty a trochu mi to popsal!muze i podorbneji nebo muzete poslat nejaky odkaz kde o tom pisi!Diky moc vsem"!

o 31.07.2007, 21:19 | Milhauzz
Nu, mozna porusim ono pravidlo, aby lidi pouzivali vyhledavac. Ale kdysi sem taky zacinal a tak se ti to pokusim nejak laicky naznacit svym skromnym nazorem. Jak se rika, kazdy si to vyklada po svem, takze me neber uplne doslova.

Ono tlumeni napriklad u dveri ma dvoji vyznam. Kdyz rozdelas dvere a vids tam reproduktor, je strceny do jakehosi plastoveho krouzku, ktery ho drzi a dela mi jakousi malilililinkatou ozvucnici. Tim ze vytlumis dvere, proste tim ze tam das onen plat tlumiciho materialu, udelas reproduktoru ozvucnici. Hlavni rozdil zvuku jde poznat u nizsich frekvenci, kopak bubnu, basskytara a celkove zvuk chytne hlubsi nadech.

Defakto efekt je takovy, primerene, jako kdyz z domaci reprobedny vytahnes reprak. Najednou se ti ztrati basy a reprak bude hrat jak tlampac na dedine. Takze ad 1, vytvoris ozvucnici.

Ad 2 je jev, ze odstranis rezonance. Kdyz reproduktor hraje, hybe se mu membrana. Zvuk je vlastne vlneni a rozechviva vse kolem. Pokud das tlumici material na nejaky povrch, zpevnis ho. Docilis tim to, ze ona plocha napr plechu, nebude "hrat" s reprakem dohromady. Laicky vzato, pri basech ti nebude tapecak vydavat ruzne pazvuky a nebude to drncet. To samo se projevi i u patych dveri jak ty rikas, ze ti muzou uletet.

Tohle je takovej muj nejlaictejsi nazor kterej me napadl. O tlumeni se toho da napsat mraky a da se o tom psat i odborneji, ale pokud zacinas, jak pises, treba ti tohle pomuze :)
o 31.07.2007, 21:43 | jdoizo
Milhauzz: si jako sama kniha :-)) takový román bych nenapsal

Jinak má pravdu
o 31.07.2007, 22:49 | tappaja
Hele tu je to slusne popsany
[ Link ]
o 01.08.2007, 09:05 | Megaloman
Aha moooc diky Milhauzzovi a taky diky za ten link!!!!poradne si to prectu a pak pouvazuji jetli by se mi to vyplatilo protoze s tou moji aparaturou asi stejne zadne souteze delat nebudu!))))))
o 01.08.2007, 09:30 | Fridom
Tady máš názor na tlumení z praxe jednoho člena : [ Link ]
o 01.08.2007, 14:32 | brenky
tady nejde o souteze ale o tvuj pocit. pokud v aute slysis vice drncet plasty a plechy nez hudbu, tak to vyznam urcite ma...vsak uvidis sam.
o 01.08.2007, 14:44 | Smrada (M)
Neda se vice nez souhlasit s lidmi nademnou. Je potreba rict, pri hodne vysokych hlasitostech uz tlumeni nemusi pomoct. U bezneho hrani tlumeni pomuze k odstraneni vybraci a zaroven zpresni spodni frekvence.
o 01.08.2007, 14:46 | Smrada (M)
A o souteze nejde vubec. Jde o kvalitni poslech. Pokud se Ti to nevytlumeny nelibi, muzes si tlumit i jen pro sebe. A posledni postreh: Tlumeni neni vselek!!! Vse souvisi se vsim tzn. i spravne namontovany reprak
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3115 sekund.